Рестарт на бизнеса в Международен панаир Пловдив

Строителният бранш със силно присъствие на най-голямото индустриално изложение в България
Спонсорирано съдържание | Обновена: 8 юли 2020 16:46 | 8 юли 2020 15:23, Павел Гълъбов
0
Рестарт на бизнеса в Международен панаир Пловдив
Снимка: Международен панаир Пловдив

Международен панаир Пловдив възобнови своята изложбена и конгресна  дейност след кратко прекъсване заради въведените мерки срещу епидемията от Ковид-19. Това ще допринесе за рестарта  на бизнеса в над 150 бранша на икономиката.

Първата стъпка към оживлението ще бъде Международният технически панаир, който ще се проведе от 14 до 19 септември 2020 г. В  момент, когато много сектори се стремят да възобновят своята дейност, Международен панаир Пловдив е готов да предостави на фирмите оптимални условия за презентиране, за да се завърнат бързо на пазара, коментира главният директор д-р Иван Соколов.

Според него положителен симптом е фактът, че строителният бранш  ще бъде силно представен на най-голямото индустриално изложение в България.  Това показват заявките за участие на компании от почти всички сегменти на отрасъла.  В специализираната изложба „Стройтех“ те ще покажат технологии, машини, инструменти и материали за изграждане на различни видове обекти, изделия на електрониката и електротехниката за оборудване на сградите.
Част от иновациите  са ориентирани към справяне с проблеми, породени от епидемията от Ковид-19. Например нов тип въздуховоди, направени по швейцарска технология,  осигуряват по-добра филтрация на въздуха. За контролиране на достъп са специалните „корона решения“ на компания от Словакия. Тя предлага устройства за безконтактна идентификация  по дланите или по изображение на лицето, което може да бъде със или без маска, и мрежова камера за измерване на температурата в големи групи  хора. 

Акцент на „Стройтех 2020“ е  жилищното строителство и санирането. Изложителите ще демонстрират покривни и стенни изолации, бои, материали, елементи за интериора. Ще бъдат презентирани  модерни системи, предоставящи цялостни решения от първата копка до завършването на обекта.

В рамките на „Стройтех“ се провежда най-голямото изложение на пътностроителна техника в България, което показва съоръжения и материали за реализиране на инфраструктурни проекти. Новост тази година са електрическите багери – предвестници на новото поколение тежка строителна механизация, използваща електродвигатели. Отново ще има богата гама хибридна многофункционална техника.

Въпреки кризата „Стройтех 2020“ запазва рейтинга си на най-значимото изложение за бранша на Балканите. Тя остава и водеща изложба в рамките на Международния технически панаир, в който се включват още: „Ауто сити Пловдив“ - за автомобили, транспорт, оборудване; „Енеко“ - за енергетика, екология, химия, управление на водите; „Инфотех“ - за информационни и дигитални технологии; „Машиностроене“ – за машини, технологии, роботи, роботизирани системи, автоматизация.

Официални участия в 76-ото издание на най-голямото индустриално изложение у нас вече заявиха  Словакия, Чехия и Тайван, а това е симптом, че бизнесът търси начини за активизиране, въпреки трудностите, заяви д-р Иван Соколов. „Прави впечатление, че голям интерес проявяват  компании, които досега не са се представяли тук, но смятат, че за тях кризата дава  възможност да изпъкнат. Други са използвали времето на застоя, за да работят върху иновации, и  искат да ги покажат“, добави д-р Иван Соколов.

Ключово предимство  на най-големия панаирен комплекс в  Югоизточна Европа е наличието на 139 549 кв. м открити и покрити изложбени площи с модерна инфраструктура, отговаряща на световните стандарти, подчерта той. Можем да предложим  гъвкави решения за организацията на изложения и други събития по начин, който напълно съответства на изискванията на здравните власти и осигурява безопасност за участниците, коментира главният директор на Международен панаир Пловдив.


0
Още от Общество
Онлайн супермаркетът Shop.gladen.bg с безплатна доставка за поръчки над 40 лв. в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари