Една любов от Никарагуа до Стара Загора: Къде е Роси?

Историята на едно изгубено във времето "довиждане"
9 апр 2015 15:33,
12
Една любов от Никарагуа до Стара Загора: Къде е Роси?
Снимка: Facebook

Ванина Кондова е актриса. Завършва НАТФИЗ в последния клас на проф. Гюрова с награда за най-добра актриса. След завършването си решава да замине да учи в Ню Йорк. Става първият студент от България в училището на Дейвид Мамет – Атлантик. След като се дипломира, САЩ й дават виза за изключителни възможности в сферата на изкуството и науката. Решава да си пробва късмета, но милее за родината и не смята, че Америка ще стане неин дом завинаги. Но като на холивудска лента, из забързания Ню Йорк, актрисата се натъква на неочаквана и вълнуваща история...

Ванина пътува в метрото и чете книга. В ръцете си държи "Изкуството да обичаш" на Ерих Фром. Покрай нея минава човек, вижда книгата, спира се рязко и се връща.

"Това български ли е?" пита той, а Ванина го поглежда с изненада: "Ами да", казва му. "Аз съм от България".

Мъжът се усмихва й сяда до нея. И в дъждовния нюйоркски ден той решава да й довери сърцето си и да й разкаже една любовна история.

Мъжът е от Никарагуа. Но през 84-та, видиш ли, работел в България, в Кремиковци. После се преместил в Стара Загора и тук срещнал любовта. Заживял с Росица (и второ име й казва - Димитрова).

Един ден обаче Роси отишла на фризьор, а него неочаквано отвели и пратили обратно за Никарагуа. Раздялата дошла светкавично. Изгубени в трудната комуникация на 80-те, влюбените продължават живота си поотделно – единият в Никарагуа, другият тук у нас, в Стара Загора. Мъжът разказва как често отваря Google Earth и намира Града на липите, за да си го гледа от Космоса.

Но сега, 31 години по-късно, той съжалява, че не е могъл поне да й каже "Довиждане".

Случайната среща в метрото трае само 5 минути, но в сърцето на Ванина нещо трепва. Решава да сподели неочакваната среща с приятелите си във Facebook. Любовта като вълна достига до България и се разпространява по профили и коментари. Всички искат да намерят Росица, всички искат да допишат любовната история. Издирването на жената от Стара Загора, пленила сърцето на мъжа от Никарагуа, е в ход. Вярващи в съдбата я търсят по страници и форуми. В търсенето се включва и Dnes.bg.

Постът е споделен близо 3000 пъти, а хората развълнувано харесват и коментират.

"За съжаление, нямам много информация за човека от метрото, тъй като срещата беше много кратка", пише ми Ванина.

"Не знам какво работи и как живее, но беше усмихнат и изглеждаше като да се радва много на възможността да ми разкаже това, вълнуваше се. Беше просто един уникален момент, в който много случайности се сляха в едно, накара ме да се усмихна и да искам да споделя тази усмивка. Случката ми донесе нови приятелства и много позитивна енергия. Радвам се и че всички сме такива скрити романтици. А пък дали ще се свържат и отново ще си кажат "здравей", за мен си е Божа работа..."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
0
 
! Отговори
L.a преди 9 години
A maja negar li e?
7
1
 
2
 
! Отговори
boko преди 9 години
TOZI PASKVIL,ZASHTO E PUBLIKUVAN,TAKA I NE RAZBRAH....
6
1
 
2
 
! Отговори
да преди 9 години
Накарахте ме да се усмихна!А ето какво е писал Гийом Аполинер:"...Да отминем, да отминем, защото всичко отминава...Назад ще се обръщам често:спомените са като звук на ловджийски рог, чиито звуци изчезват с вятъра..."Наистина такъв е живота....Да си спомняме доброто, да правим ДОБРО!
5
0
 
8
 
! Отговори
дух преди 9 години
Защо мислите само за материални неща?(секс и др.)1.Тази жена и този мъж надали имат средства да пътуват на стари години.2.Всички( и мъже, и жени ) се променяме към по-зле ( външност и "мозък") с остаряването.3.Споменът и желанието на този мъж са като ПОЛЪХ на пролетен вятър...Просто се усмихнете... Това е живота...
4
0
 
32
 
! Отговори
me преди 9 години
Човекът просто си е спомнил за стара любима, какви са тия простотии, които пишат коментиращите не знам. Дори и тя вече да е женена и с деца и ако ще и внуци, какво лошо има да му каже здрасти? Не е казано, че трябва да се вземат, все пак са минали толкова години, нито той е същият, нито тя. Всеки си проектира собствените глупости върху една иначе супер-сладка история. Във ФБ беше написано по-добре и беше много по-трогателно. Статията не буди същите чувства в мен.
3
3
 
16
 
! Отговори
нахално преди 9 години
Ех, тези потребители на соц. мрежи, едни ден не могат да издържат без разнищване на чуждият живот.
2
4
 
28
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Да живее чистата любов!Всички сме хора,нали!?Светли празници!Къде е Роси?!?"Днес Бг",хареса ми написаното!
1
23
 
11
 
! Отговори
ko ne преди 9 години
Ko kazA, ko da se ko?