Няма държава, има среден пръст

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина
Обновена: 2 юни 2015 14:27 | 2 юни 2015 09:25, Александър Попов
371
Няма държава, има среден пръст
Снимка: Facebook

Вчера в социалните мрежи се появи снимка на двама роми, сочещи средни пръсти към една от малкото останали български светини - Васил Левски. Поредната. Помним подобни просташки изцепки и с други български герои.

На 2 юни ще сведем глави пред загиналите за свободата, за две минути. Но не е ли време да се замислим, пак за две минути, в какво общество живеем?

Очаква се днес да е гръмовно в Гърмен, някакви изроди ни изпращат кукиш за поздрав и се подиграват с Левски. "Героите" на нашето време били от град Камено, Бургаска област. А има ли значение, след като никой няма да си мръдне пръста срещу гаврата с националните символи? Трябва ли да се вдигне шум до небето, за да се задействат правораздавателните органи? Съмнително е дали тези двама "хубавци" въобще ще понесат някакво наказание, дори и само да преметат площада на Камено.

Правозащитни организации в дантелено бельо, борци за права, за които е важно да бъдат "на телевизора" непрекъснато ни набиват в главата как не спазваме правата на ромите и на тези с различна сексуалност. И за 25 години успяха да постигнат целите си - те да бъдат единствените с права в тази държава.

Политиците нямат волята да се справят с битова престъпност, заиграват се с етносите, и защо? Заради едната скапана бюлетина, която им осигурява топлото властово столче.

Успяха да настроят един срещу друг - съседи. Нямат воля да наложат едно елементарно нещо - законите да важат за всички ни.

Да, не всички роми са лоши, но на една част от тях им бе създадено усещането за неприкосновеност. И те излязоха на предна линия и чернят цялата общност. Защото крадецът и убиецът нямат етнос, те са престъпници.

Но когато Темида си затваря очите ни се поднася на тепсия Гърмен. Когато някой живее над закона - показва среден пръст. Вчера и днес на Ботев и Левски, утре на цялото ни общество.

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина, до там ни докараха. Ние ще се псуваме и биеме помежду си, ще надуваме перки и ще взимаме закона в ръцете си. И ще се разделяме все повече. А наистина решението е елементарно - да има държава...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
33
 
! Отговори
вера преди 8 години
Браво на Александър Попов, една смислена статия най-после да видим.А сега е ред на ПРОКУРАТУРАТА!!!!
19
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой ги плаща тези снимки. Всичко е организирано.
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами така ще е като не реагираме, а си пишем коментари по интернет...
17
0
 
30
 
! Отговори
Свобода или Смърть! преди 8 години
Тия докато не запаят конфликт няма да спрат... Но нищо... Каквото повикало такова се обадило...
16
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо тези на снимката трябва да ги уважаваме като ХОРА? Защо към тези трябва да сме толерантни, при положение, че не го заслужават. Плащаме данъци и преглъщаме обиди, за да съществуват тези... Омръзна ми! Омръзна ми!
15
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сами сме си виновни, че няма държава. Народът се състои предимно от чалгари и овце. И не става въпрос за някакъв си "балкански манталитет" а чисто български манталитет... защото подобно нещо ако беше се случило например в Сърбия или Гърция - тия на снимката ги считайте за пътници отдавна. Но гърците и сърбите имат държава за разлика от нас. И сами сме си виновни.
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не правозащитните организации са ви проблема, а абсолютното безхаберие на българите! Колко от вас си търсят правата? Колко от вас членуват в някаква организация(това се знае, скоро имаше изследване)? Колко от вас зачитат правата на другите, за да искат зачитане на техните? Когато сме уфси няма как да не ни стрижат, въпрос на избор, но наш, а не на някой другю
13
3
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
тези на снимката още ли са живи това е жива провокация срещу цяла българия и то на 2 юни
12
1
 
16
 
! Отговори
До Вин преди 8 години
До ВинТе даже не биха си го помислили па камоли да го направят.... Но ако все пак някой го направи ще му одрежат главата.
11
2
 
51
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Каква би била реакцията на ДПС ако това беше паметника на Осман? За Левски ще мълчат като риби,правата и свободите за ДПС изборно понятие.
10
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес.бг отново напипа пулса на най-вярната си аудитория.
9
4
 
28
 
! Отговори
boc преди 8 години
US ARMY, това че можеш да пътуваш (ако имаш пари) и че можеш да говориш и вършиш простотии, съвсем не те прави свободен!Явно плиткия ти мозък не може да го осъзнае.
8
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както казах, никога не е късно да отворим пак урановите мини.
7
3
 
37
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Това сме си заслужили , това получаваме. Апропо къде са индианците в САЩ .
6
1
 
37
 
! Отговори
Нали сте Демократи? преди 8 години
А сега нека ми "управниците" как тия от "оня" етнос били България и обичали България??? Това ли е Култура и Демокрация??? Айде "оня" да каже за етническият мир как бил на прага....
5
3
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоооо, полицията, спите ли? В нормална държава, на тия до сега такъв бой щяха да са им тръснали в полицията, че нямаше и да помислят друг път за такива изпълнения! Ама нали са електорат и не трябва да им нарушаваме правата...
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
e mi da we nqma cennosti ve4e :D narod na doizjivqvane koito moje da se spasqva
3
1
 
76
 
! Отговори
OLD BEN преди 8 години
Вот за цялата статия, Сашко! Тъкмо преди малко щях да те критикувам, че и на днешния ден пак пишеш тема за чалгата, Фики, и ония двете кокони. И ти се поправи.
2
2
 
71
 
! Отговори
Иван Иванов преди 8 години
На днешния ден не празнуваме и не честваме нищо, а отдаваме почит на големия поет-революционер Христо Ботев и героите, дали живота си за свободата и независимостта на България.Един от най-българските дни, в който всеки смирено трябва да преклони глава и да се замисли на кого дължи живота и съществуването си, защото народ, който не познава историята си, е осъден да я изживее отново.
1
70
 
15
 
! Отговори
US ARMY преди 8 години
Само не е ясно как по време на Османско Ботев е учил в Русия и живял в Румъния , само за информация преди 1989 трудно се излизаше извън България , значи тогава е било по свободно от КОМУНИЗМА