"Чернобил" ядоса и руските комунисти, ще съдят създателите му

Искат и забраната на минисериала заради демонизацията на съветската власт
Обновена: 14 юни 2019 09:51 | 14 юни 2019 08:20, Йордан Бързаков
528
"Чернобил" ядоса и руските комунисти, ще съдят създателите му
Снимка: Reuters

Руската комунистическа партия иска да бъде забранен хитовият сериал "Чернобил" заради "демонизацията на съветската власт", съобщават руските медии, цитирани от 24 часа.

Руските комунисти са се обърнали към местния регулатор Роскомнадзор с искане да се ограничи достъпът до американския филм, който вече привлече вниманието на целия свят.

"В сериала "Чернобил" истинската трагедия се е превърнала в идеологическа манипулация от страна на канала HBO", твърдят от "Комунистите на Русия".

Още по темата
Шефът на ЦК на партията Сергей Малинкович нарече сериала "гаден" и обвини създателите му в клевета.

Според прессъобщение, разпространено от партията, поредицата за драматичните събития от 1986 г. е идеологическо оръдие, призовано да опорочи и демонизира образа на съветската власт и съветските хора.

Комунистите не спират до тук и призовават да бъде заведено дело срещу сценариста, режисьора и продуцентите на сериала. Въпреки това те признават, че "хронологията на събитията и ключовите моменти в общи линии отговарят на реалността."

Минисериалът на HBO "Чернобил" успя за изключително малко време да накара целия свят да заговори отново за огромната трагедия, случила се в украинската атомна централа. Докато всички изтъкват перфекционизма на екипа, заснел филма, то в Русия той далеч не се радва на такова обожание. От там вече обявиха, че готвят своя филмова версия за момента на експлозията, в която ЦРУ са виновни за аварията.


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
3
 
0
 
! Отговори
Експерт преди 1 година
Това е един от най - пропагандните холивудски продукции редом с hunter killer... 21 век сме стига с това тенденциозно представяне на исторически събития..
448
3
 
5
 
! Отговори
До рускиня 407 преди 1 година
Рускиньо, колкото и лъжи да пишете, както и да чакате да измрат всички живи свидетели, престъпленията на сънародниците ти в Украина са документирани - милиони измряли от от глад. Жив геноцид за който ще си платите по всички писани и неписани закони на всeлената, понеже нямате покаяние. Имате само наглост.

"Познаваш хора живели при голодомора?Уха-значи много добре им се отрази гладуването на дълголетие"
Едно такова "здравословно гладуване" и на теб! Щом ти е толкова весело.
447
2
 
5
 
! Отговори
Госта преди 1 година
Защо не направяфилм за Хирошима и Нагазаки Защо не разкажат за бомбите с уж обеднен уран над Сърбия Действия не случайно и злополука а нарочно и умишлено извършени с цел убийство унищожение и подчинение на чужда държава им
446
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До карачанаков

Също Свободна Европа и ВВС предаваха по радиото на български език инструкции как да се предпазваме а нашите комунисти ги заглушаваха.
445
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да видим, като пуснат филм, обвиняващ конкретна служба от конкретна страна, кой точно кого ще съди...
444
3
 
12
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
до 448 Аварията беше на 26 април а нашите хубавци се решиха да съобщят едва на
3 ти май, докато радио Загреб още вечерта след аварията предаваше какви мерки да се вземат
443
1
 
16
 
! Отговори
ПРОФЕСОРЕ !!!!!!!!!! преди 1 година
Крайното заключение е, че промените в динамиката на заболеваемостта нямат връзка с допълнителното облъчване от аварията в Чернобил
-----------------------
Колко получи, за да напишеш тази плява и ОГРОМНА ЛЪЖА? Заслужава ли си ??? Можете да заблудите настоящите поколение, но все пак има оцелели от това време. Всичко замитаме под килимчето - другари, толкова си можете !!!!!!!!!!!! ПОЗОР !!!
442
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото, отпуската на неможещия да докаже парите за апартамента си главен Конпир Пламен Георгиев свърши.
От днес той трябва да е отново на работа.
Нали изборите свършиха, хората позабравиха скандала, снишаването може да приключи.
441
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропаднала работа. Осем години след Фукушима нито ги пуснаха да снимат вътре, нито информация им дадоха, и затова преписаха Чернобил. И все пак Фукушима води с 4:1 аварирали реактора. Внимавайте с "норвежката" сьомга!
440
8
 
16
 
! Отговори
мръсни комунисти преди 1 година
Има ли нещо по-мръсно и противно от КОМУНИСТ
439
2
 
0
 
! Отговори
Starija hush преди 1 година
Sega Iran e nared da mu gramneme s nekolko umni bombi atomnite centrali.NO gi 4ekame da naprawat blokada na petrola.
438
1
 
18
 
! Отговори
ЦК преди 1 година
До Анонимен

Господине вие в коя България сте живели по това време? Или сте говорите от името на уведомените партиопомазани, които имаха информация. Всички ние обикновинте хора не знаехме за аварията. И на 1 май и на 24 май бяхме на манифестация, ядяхме си марули без да подозираме, че поглъщаме отрова. За съжаление и до дун днешен няма осъден в България за тази дузинфомация.
437
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои на Изток се чувства гузен!Да забраняваш филм е не само цензура но и показва колко зающен си!
436
2
 
6
 
! Отговори
Геолог преди 1 година
Те и в сериала не казаха България да е засегната когато изброяваха страните,Карпатите ни опазиха ,а и теченията в дните на аварията бяха от Изток на Запад.Освен Украйна най-засегната е Беларус.Повечето набор 86 и 87 са пенсионери по болест сега, в смисъл вземат компенсации .Познавам 5 ма от Беларус тоя набор трима са с малки дупки в сърцата...
435
15
 
5
 
! Отговори
проф. Хр. Цветански преди 1 година
Информацията за другия стохастичен ефект, очакван от аварията - генетичните увреждания - не е убедителна. Действително, данните за честотата на спонтанните аборти, мъртвородените, вродените малформации и детската смъртност, събирани задължително за медицинската ни статистика, не показват значими отклонения след чернобилската авария от 1986 г.
434
12
 
5
 
! Отговори
проф. Хр. Цветански преди 1 година
Заболеваемостта от рак на женската гърда и яйчника е с тенденция за нарастване, но без съществено увеличение в годините непосредствено след аварията; заболеваемостта от рак на белите дробове показва също нарастване при мъжете, но тенденция за стабилизиране при жените. Показано е стабилизиране на заболеваемостта от рак на мозъка и слаба тенденция за намаление на рака на костите. Крайното заключение е, че промените в динамиката на заболеваемостта нямат връзка с допълнителното облъчване от аварията в Чернобил.
433
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
проучване на проф. Хр. Цветански и колектив /Национален онкологичен център НОЦ/ за онкологичната заболеваемост за периода 1981-1990

Подробният анализ на малигнените новообразувания на лимфната и кръвотворната тъкан показва различн тенденци за намаление, увеличение или стациониране на заболеваемостта при отделните нозологични единици. Тези тенденции обаче, не мога да бъда свързани с допълнителното облъчване от Чернобилската авария.
432
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не допускайте Белене! В АЕЦ Козлодуй и сега цари същият манталитет на самонадеяност, лъжи, неинформираност, партийни поръчения и корупция.
431
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - всички брътвежи за "страшния" радиоактивен дъжд в София на 1 май 1986 г. са направо смехотворни. Лично аз го преживях без никакви проблеми, както и хиляди софиянци.

Ти си мислиш "отървах се", но по писането ти личи, че не си минал метър от радиоактивния дъжд! Изобщо джендърите от бкп извършиха поредното безочливо престъпление срещу българския народ, оставяйки го на произвлола на радиацията! Проклети да са завинаги!
430
4
 
12
 
! Отговори
Не не не не не преди 1 година
Е воля и дано най после и вие да спрете да ни досаждате с това писна ми да чета само за Чернобил да трагедията си е трагедия и жертвите също но вие вече се уляхте