Руската ваксина създаде имунитет при всички доброволци

Над 20 страни са демонстрирали интерес към нея
149
Руската ваксина създаде имунитет при всички доброволци
Снимка: Pixabay

Разработваната в Русия ваксина срещу коронавируса създава имунитет у всички доброволци. Това съобщи в интервю за CNN ръководителят на Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ) Кирил Дмитриев.

"Мога да кажа от първо лице, че 100 процента от доброволците са изработили имунитет на 21-я ден (от въвеждането на ваксината). Той се удвоява след втория опит. 100 процента от животните също са изработили имунитет”, каза Дмитриев, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Той съобщи още, че над 20 страни са демонстрирали интерес към руска ваксина.

По-рано руски представители заявиха пред медията, че става дума за дата 10 август или по-рано за одобрение на ваксината, която е създадена от московския институт "Гамалея“. Тя ще бъде одобрена за обществено ползване, след като най-напред я получи здравен персонал.

Руските учени твърдят, че ваксината е била разработена бързо, тъй като е модифицирана версия на създадена вече ваксина за борба с други заболявания.

Руското министерство на отбраната казва, че руските войници са служили като доброволци в човешките изпитания.

Руските официални служители твърдят, че утвърждаването на лекарството върви бързо заради глобалната пандемия и самия тежкия проблем с коронавируса в Русия. В момента страната има повече от 800 000 потвърдени случая.

“Нашите учени се съсредоточиха не върху това да бъдат първи, а върху защитата на хората”, каза Дмитриев.

Ваксината използва човешки аденовирусни вектори, които са превърнати в по-слаби, за да не се размножават в организма. За разлика от повечето ваксини в развитие, тя разчита на два вектора, а не на един и пациентите ще получат двойно по-силен помощник срещу вируса.

По-рано този месец Кремъл отрече обвиненията, че руски шпиони са проникнали в американски, канадски и британски научно-изследователски лаборатории, за да откраднат тайни за разработване на ваксини, предава БГНЕС.

Руски официални представители отрекоха също сведения, че членовете на политическия и бизнес елита на страната, включително руския президент Владимир Путин, са получили ранен достъп до ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До СССР Ха се га да видим тези дето скачаха и не са червени , кога ще получат ваксини
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Впрочем в санитарен план важно е ваксината само да работи и колко струва а кой я е измислил е все тая.За разлика от троловете вируса не е политкоректен тоест като заразява не си казва чакай тоя няма да го заразя щото е русофоб или обратно.Някой написа че ваксината ще трябва да се подновява това беше единственото смислено да може и да е така както е и при ваксини за други болести ако искаш вечен или всеобхватен имунитет не ти трябва ваксина а нещо много по-хард примерно нанотехнология.
119
4
 
2
 
! Отговори
преди 3 години
Тука пак сте се събрали големи патриоти но все руски и акерикански и като чета се чудя от кога в България има токова американци и руснаци вие май сте повече от българите.А за ваксината едно само ще ви осветля в българска полза е само ако ние я създадем първи а ако друг пръв я създаде без значение Русия или САЩ който и от тях да спечели ние губим и даваме на тях пари за ваксина на каквато ценя пожелаят и хич няма да е евтино.
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моето предвиждане, за което се надявам, че е грешно, е че до месец-два ще излезе информация, как ваксините ще трябва да се подновяват всяка година. Още месец-два по-късно ще се разбере, че трябва да се правят на всеки шест месеца. И, накрая, вероятно, ще излезе "ВАКСИНАТА", обаче ще е за 3-4 месеца, и после-подновяване.
117
1
 
7
 
! Отговори
ВИЖДАЩ преди 3 години
НИТО ЕДНА ВАКСИНА НЯМА ДА ПРЕДИЗВИКВА ТРАЕН ИМУНИТЕТ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 3 -4 МЕСЕЦА. ЩЕ ИМА И РАЗБОЛЕЛИ СЕ ВАКСИНИРАНИ.
116
4
 
14
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Сега цял свят ще падне на колене пред Русия и ще моли за помощ и спасение!!
115
4
 
9
 
! Отговори
Anon преди 3 години
Ама разбира се. Не се съмняваме, че руската ваксина е най- добрата ваксина
114
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"МОДЕРНА", която няма до момента нито един създаден продукт, обявява, че са създали ваксина, акциите хвърчат до небето, управителния съвет на компанията си ПРОДАВА акциите (любопитно), съмнения по въпроса НЯМА. Вече са поръчани пет-шестотин милиарда дози от цял свят.
113
6
 
12
 
! Отговори
А дали? преди 3 години
Путин като продаде на цял свят ваксината,ще си построи нов златен дворец украсен с петолъчки, а на учените ще им купи по един остров,за да може наш Бойко да се пукне от яд,че разни руснаци живеят близо до острова му. Ще си мисли,че го подслушват по 24 часа и ще сънува руски дронове.
112
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин никога не е носил отговорност за това какво е казал. Също и с фаршивата новина за руска ваксина срещу коронавирус няма да понесе никаква отговорност. През 2012 година Путин заяви че средната заплата в Русия през 2020 година ще бъде 2700 американски долара. В същност средната заплата в Русия в момента е 10 пъти по-малка. И каква отговорност понесе Путин за наглите си лъжи? Занулиха му мандатите, а нашите русофили и путинофили си скъсаха гласните струни да викат "Ура, Россия, Путин!"
111
6
 
22
 
! Отговори
Да си го кажем преди 3 години
Която и друга страна да беше намерила ваксина,щяхте да се зарадвате. Сакън,да не е Русия. Аз не се учудвам,че са руснаците,защото си имат специализирани и добре оборудвани лаборатории.Е, и аз щях да се зарадвам повече да бяха нашите учени от БАН да я открият,уж бяха все на крачка, ама България няма да се прочуе като спаси света.
110
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само отбелязвамНикакви фалшиви новини, само фалшиви анимации.
109
6
 
15
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Вижте какво. Руснаци не обичат да лъжат като става дума за сериозни неща.Щом Путин е казал,че руските учени са изнамерили ваксина значи е вярно. Той не иска да става за смях пред света с фалшиви новини.
108
11
 
9
 
! Отговори
русофилите да кажат преди 3 години
Колко процента от ваксинираните с руска ваксина остават живи след 6 месеца? А след година?
107
9
 
1
 
! Отговори
Логиката е преди 3 години
Според мен Путин заедно с комунистически Китай са разработили заедно ваксината. Тоя вирус плъзна или го пуснаха първо в Китай. Логично е китайци,които хич не са малко на брой да са търсили ваксина и да са били най-близо. САЩ им обяви студена война,както и другите държави в Е.С. Каквото и да са били открили,ясно че на Путин ще кажат или продадат. Руските учени са доразработели идеите им и са намерили ваксина,за която ще мине 1 година,докато се патенира.
106
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В русифицираното българско президентство да се докажат като истински патриоти и да се ваксинират първи с руската ваксина.
105
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е много доволен от ваксината, дори и една година след ваксинацията ваксинираните продължават да обичат Путин.
104
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската Цар Ваксина е същата като Цар Камбана и Цар Пушка, не става за ползване.
103
3
 
5
 
! Отговори
към 92 преди 3 години
До От честно до 88Коментарът ти ме мотивира да ти съобщя още една положителна новина.Преди около седмица броят на новозаразените в цяла Русия падна под 6 000, ана 30.07.2020 г. броят на новозаразените в 14-15 милионна Москва е 678 души.
102
9
 
10
 
! Отговори
Един проблем преди 3 години
След ваксинирането се наблюдава тежък махмурлук.А дядовците на войниците-доброволци си спомнят(само оцелелите разбира се)за изпитанията на атомнибомби през 50-те години.