Русия увеличи транзита на руски петрол към Европа

Синьото гориво в Европа поскъпва
18 май 2022 14:03, Йоана Цонева
57
Русия увеличи транзита на руски петрол към Европа
Снимка: БГНЕС

Руският енергиен гигант „Газпром“ заяви, че продължава да доставя газ за Европа през Украйна през входната точка Суджа, като обемите в сряда са 51,6 милиона кубически метра в сравнение с 49,3 млн. куб. м във вторник, съобщава Ройтерс.

Заявлението за доставка на газ през главната входна точка на Сохрановка отново беше отхвърлено от Украйна, съобщиха от „Газпром“.

Ежедневните номинации за доставки на руски газ за Словакия през Украйна нараснаха в сряда, показват данни на словашкия оператор TSO Eustream, предаде БНР.

Още по темата
Номинациите през граничния пункт Велке Капушани – важен маршрут за доставки на руски газ за Европа, възлизат в сряда на 876 619 мегаватчаса (MWh) на ден, което представлява сериозно увеличение спрямо 482 076 MWh на ден във вторник, показват данните.

Потоците по газопровода „Ямал – Европа“ останаха в реверсивна потока от запада на изток, т.е. от Германия към Полша, като леко се увеличиха, показват данните на оператора Gascade.

Изходните потоци на измервателния пункт Mallnow на германската граница възлизат на 11 587 385 киловатчаса в час (kWh/h), в сравнение с 11 432 596 kWh/h предишния ден, показват данните.

Потоците по газопровода „Северен поток 1“ през Балтийско море до Германия възлизат на 70 587 191 kWh/h, което е спад от 73 433 888 kWh/h в полунощ, съобщава Ройтерс.

Въпреки повишените доставки на руски газ от „Газпром“, синьото гориво в Европа поскъпва в началото на търговията в сряда с около 3% към 97,00 евро за мегаватчас, отскачайки от вчерашното близо едномесечно дъно около 87,60 евро за MWh.


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
Статистик преди 1 месец
Руснаците увеличиха сумата, която може да се праща в чужбина от 10 000 долара на 50 000. Демек искат малко да отслабят рублата, че много се вдигна, а силния курс е вреден за икономиката. Ако искаш да обмениш долари в русия в банката не е лесно, но не е и толкова трудно. На черно вървяла 10-15 над официалния курс. Справка Блумберг.
41
0
 
8
 
! Отговори
Бобчо преди 1 месец
Имаш водопровод в къщата,врътваш кранчето и водата потича. Казват ти обаче ,че ще ти карат вода от северния полюс на ледени блокчета.Ще ги качваш в резервоар на покрива си и като се разтопят ще имаш чиста вода до следващата доставка. Ще ти излезе много Ефтино,справка Кирчо умния.
40
0
 
19
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 1 месец
Нали има санкций ,нали с тях наказваме лошата Русия !Излиза ,че сами си го набихме целия като слушаме господарите оттатък океана !*** народ слаба държава!
39
0
 
5
 
! Отговори
hasmokar преди 1 месец
Синьото гориво само тука поевтинява, чекаме дефлацията.
38
7
 
1
 
! Отговори
Просия преди 1 месец
До 42. Е, убаво, че доларът се разменя за 62 рубли ( само по официалния курс), ама защо 1 рубла не се разменя за 62 долара? Е това не ти ли говори нещо?
37
14
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 1 месец
До 45. Нещо си се объркал. Всичко това ще е до време. Много скоро всички държави от ЕС ще скъсат с руските горива и ще намерят алтернативни доставки. Защото просията е ненадежден доставчик - утре може да вдигнат цената, да поискат плащане в биткоини или парите да минават през личната сметка на ***.
36
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Е нали ние си купуваме руски газ станал свободен с 50% надценка. Какво стана с евро солидарността, защо началниците не го спряха като нас. Дъното България, 100 млн загуби за месец, малко ни е.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неговите контрагенти са отвън пред някое чейндж бюро...
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Мои контрагенти ми споменават в мейла , че на черно вече трудно ще намериш долар под 300 рубли." - Дай да видим кои са тези твои контрагенти. Веднага ще им продам долари на този курс. Интересното е, че ти слагат плюсчета на коментар, който няма нищо общо с реалностите, но заблудени хора има много... :)
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На американските прислужници им се дръпнаха лaйнaтa нагоре по правото...
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 40 дай го тоя адрес дето долар е равно на 300 рубли да отида да си ги купя
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента всички от ес могат да купуват руски газ, само България и полша не могат. България заради канадското кирливо ***.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1 щатски долар е равен 64,35 руски рубли.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Български борсук плаща 300 лева за 1 долар -- ха-ха хи-хи!
28
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До дъждовна водаНаправо се редят на опашка за рубли. Мои контрагенти ми споменават в мейла , че на черно вече трудно ще намериш долар под 300 рубли. Та вярвайте си, пък и ако ви плащат сте уредени
27
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяка държава гледа да зареди хранилищата, че не се знае утре кремълския дивак, ако е жив, какъв акъл ще му дойде. Така ще бъде докато се организират доставките и гаранциите от другаде. Все пак тази организация е от 30-тина години и не става от днес за утре.
26
4
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Киро що не иде в европарламента и да им каже да са съпричастни с България и Полша и веднага да спрат да купуват Руски газ. Дали няма да го извхърлят през вратата на момента. Всичките са или смешници, или мишоци.
25
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
веднага изгонете тия майкопродавци щото сме почти потънали
24
5
 
29
 
! Отговори
Доставя преди 1 месец
Големите от западна Европа не приеха санкциите имат си газ и плащат във рубли ние(във лицето на Киро) сме по ербапи от Германия и заплашваме Русия със война!!!!нема газ нафта 3,70 от Германия ги гонят Укро фашистите ние ги прибираме!!!! Къде е логиката?????
23
7
 
33
 
! Отговори
дъждовна вода преди 1 месец
Руският енергиен гигант Газпром продължава да доставя газ за Европа. Този факт е известен и неоспорим. Друг факт обаче се премълчава. С всеки изминал ден еврата на Московската борса силно поевтиняват. Тенденцията показва, че Газпромбанк ежедневно обменя огромните количества евра, които ЕС плаща за руския газ и ги обменя за рубли. Рублите са силно търсена валута и непрекъснато поскъпват. Още преди месец предположих, че до края на годината 1 ойро може би ще се обменя за 50-55 рубли.