Русия и Китай увеличават своето партньорство

Сергей Лавров разговаря с Ван И
7 юли 2022 15:49, Росен Стойчев
36
Русия и Китай увеличават своето партньорство
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия и Китай планира да увеличат своето взаимодействие. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

Днес той е в Индонезия.

Още по темата
Там се провежда срещата на първите дипломати на водещите двадесет държави в света.

Веднага след пристигането се срещна с китайския първи дипломат Ван И. Двамата обсъдиха сътрудничеството между двете държави.

Руският външен министър настоява, че позицията на Русия и Китай печели все повече подкрепа в света. Това се дължи на действията на Запада, който се опитва да запази превилегироватана си позиция в международен план.

Двамата припомниха и последната среща на върха между двете държави. Тя е донесла много нови варианти на сътрудничество между тях.

Търсят се нови форми на сътрудничество в полза на техните народи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Грехомер преди 1 година
Интересът клати феса.Китай се готви да окупира Тайван и ще му е нужен съюзник, а и разбира се евтини руски суровини.Предлагам на всички русофили да се запишат доброволци в руската армия.Сборен пункт Сточна гара
29
3
 
1
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
Шок и ужас.От близо десетелетие китайчета пълзят икономически съд технологий ,фирми работна ръка и изкопуване на безценица суровините на пияните мужици.И това става от Урал на изток.Като някоя сутрин тъпите алкахолики ще се събудят и ще устсновят че Сибир не е тяхна а китайчетата.Китай също има ядрено оръжие.Тези зомбита който за с промити от болшевиките мозъци ,бедна им е фантазията какво ще се случи с тяхната любима Расия.Цялата им скана държава ще се разпадне и рашките в пещерите
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
г-н путин веднага да се изгонят бг медии от русия от името на бг народ че пишат много лъжи и пропаганда
27
8
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
та нали половин Русия Путин е продал на китайците..
26
5
 
0
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Живея в Англия и мога да кажа, че всичко е до пазара. Тука има неща, които ги няма в България, и са доста конкурентни на най-добрите китайски. Просто в България са второто качество на западните или по-стари модели. Като технологии САЩ са все още номер едно.
25
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В какво се изразява това партньорство, Китай да купува за без пари евтини ресурси от все по-закъсалата Русия.
24
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да стиснем и китайците за топките.
23
14
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Драконът държи Мечката все по-здраво.Китайското "приятелство" е тежко.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятелството е велико нещо #
21
23
 
6
 
! Отговори
3 преди 1 година
Китайците яко шиббат Рашистан отзад, докато ги тупат по рамото и им казват: С вас сме бе, братя сме бе"
20
3
 
10
 
! Отговори
до 22 преди 1 година
Яд те е че нямаш азиатски лаптоп ли? Нека ти кажа - аз съм с Huawai, синът ми е с LG, няма такива лаптопи - нито Дел, нито хюлет пакард нито цомпац нито който и да е прати такива здрави леки лаптопи с такива батерии - моят лаптоп си работи 12 часа с едно зареждане без проблем. А за цената да не говорим, кой разбрал - разбрал
19
5
 
14
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
До 21 .. по стара традиция... винаги сме на неправилната страна... (
18
8
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Браво. А ние ще си стоим на потъващия кораб наречен ЕС ...
17
23
 
11
 
! Отговори
Извод преди 1 година
Задълбочаване на връзката между икономическото джудже Русия и икономическия гигант Китай, доведе до посочването на Китай като основен противник на запада. И за разлика от пишещите тук специалисти,,аз зная, че във върховите технологии САЩ са все още номер едно. Като си спомня как срутиха за една година хуавей....практически извод....ако не искате да бъдете изненадани...не си купувайте китайски телефони, а може би и РС. Айде със здраве,кой разбрал...разбрал.
16
7
 
17
 
! Отговори
до 18 преди 1 година
Тези данъци са си ги взели с лихвите. Само да ти напомня, че ни рекетираха 4млрд. за самолети, които никога няма да видим. Да ти п-а ина партнъорството.
15
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 15/17 "Тивсе едно говориш за нашето "партньорство" със САЩ. Така звучиш" Не знам, не знам. Българите редовно правят бизнес със САЩ, ходят да се обучават, да работят и пр. Нещо н есъм чувал да см еимали такова "партньорство с пРосия по собствено желание. :)))) Щатксите фирми плащат огромни данъци е българската хазна. Друго нещо, с което руските "партньори" са печално известни. Та, дотам със сравненията :)))))
14
13
 
17
 
! Отговори
Че преди 1 година
СЛАВА НА РУСИЯ !!!!!!
13
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 6 "То това е партньорството. Взаимоизгодна за двете страни" Е, да пожелаем на пРосия все такива "партньорства" да има. :))))
12
5
 
16
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
То това е партньорството. Взаимоизгодна за двете страни. А не, ние сме ви партньори, но ще ви продаваме газта си по-скъпо от на опонента ни.
11
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАНко Да, наистина? Защо излязоха толкова глупави, и вместо да си предадат демокрацията на нациста в Кремъл за некое евро, решиха да си пазят цивилизацията. Наистина много необяснимо поведение! Добре, че са кремълските мегафони, да ни посочат колко глупави са тия европейци.