Медведев: Зеленски знае исканията ни - пълна капитулация на киевски режим

Трябвало да стане при условията на Русия
12 сеп 2022 18:33, Йоана Цонева
294
Медведев: Зеленски знае исканията ни - пълна капитулация на киевски режим
Снимка: БГНЕС

Сегашната преговорна позиция на Руската федерация за Украйна не е нищо повече от "загрявка за деца" преди бъдещи искания "за пълна капитулация на режима в Киев". Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш президент и премиер на страната Дмитрий Медведев в канала си в "Телеграм", цитиран от ТАСС.

Той обърна внимание на думите на президента на Украйна Володимир Зеленски, който обяви отказа си да води диалог със страни, които поставят ултиматуми.

"Настоящите "ултиматуми" са детска загрявка за исканията в бъдеще. И той ги знае: пълната капитулация на киевския режим при условията на Русия", предупреди Медведев.

Още по темата
По-рано Зеленски каза, че в момента не е готов да преговаря с Москва. В интервю за CNN той каза: "Това е мой принцип, не говоря с тези, които поставят ултиматуми". Според него Руската федерация няма желание да преговаря по конструктивен начин. Зеленски отговори утвърдително и на въпроса дали ще се "бори докрай" и добави, че споразумение между двете страни може да бъде сключено, след като Русия напусне украинските територии, без да уточнява какво има предвид.

От началото на инвазията на Русия в Украйна Медведев се превърна в един от основните говорители на руските позиции и то се отличава с най-острите сред тях.

През януари 2020 г. Медведев пое поста на заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия доста неочаквано след сато отстъпи поста премиер на Михаил Мишустин и след като дълги години беше сочен като дясната ръка на Владимир Путин, като дори с него си "размениха" постовете на премиер и президент, за да бъде изпълнено конституционното ограничение за мандатността. Все пак длъжността заместник-секретар на Съвета за сигурност бе създадена специално за него, такава не съществуваше преди, а председател е Владимир Путин. За две години обаче Дмитрий Медведев мина на заден план и рядко се чуваше неговия глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 година
Що ще се ограничава само до Украйна? Да поиска капитулация на целия ЕС, а догодина и на целия свят!
185
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не му давайте да пие на това дребното смешно е
184
4
 
8
 
! Отговори
до Малко за политика преди 1 година
Чета с удоволствие руски сайтове и се кефя на безсилната истерия на руските шовинисти. Големи мъже, големи герои нищо по-малко от безусловна капитулация на Украйна не ги удволетворява. Седят си в московските бърлоги, лочат водка и бълват огън и жупел.А на фронта са изпратени да се бият буряти,ненци, чукчи и разни други сибирски абори.гени. На всичкото отгоре не им плащат обещаните заплати, държат ги гладни и без нормално снабдяване. Те може и да са глуповати,но не чак толкоз и хукнаха да бягат
183
4
 
8
 
! Отговори
toti преди 1 година
Това джуже,още се упражнява да каже нещо смислено,но не му се получава!!!Крайно време е да спре да лъска обувки в кремъл!!!
182
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин агенте на запада назначен от агент Елцин, оставка на шпионската ви клика... ЕЛЕ СИ ПРИБЕРИ МИТРОФАНКАТА ЧЕ Е ТРАГИЧНА КАТО ТЕБ...
181
4
 
14
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Хем HACPAHИ хем голями. Ядат бой ама пак с претенциите
180
3
 
11
 
! Отговори
бг преди 1 година
отговорът на украинците на ултиматума на Медведев е същия като отговорът на казаците до турския султан пошел на уйййй
179
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайки коментарите май копейките са свършили. Това е доста показателно, щом са дръпнали шалтера на информационната война значи планират приключване на дествителната.
178
12
 
5
 
! Отговори
Издънкова преди 1 година
Тук си организирахме кънтри музика в НДК с бира и наденички и после ловим джигитите на пътя я те се наливат с алкохол в паркова среда от 9 сутринта!!!Да живеЙ демокрацията и корупцията деца пияници жени труженички *** народ скъпи сметки война със братските съседи това е домосрацЪта.Развяваме чужди знамена заличаваме Българкият език и култура и изпълняваме успишно планът РанЪт!!!Българя я напуснаха близо 500 000 човека през последната една година тук останаха само предателите
177
2
 
24
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
После цели девет петилетки, грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси. Зарад теб ходим голи-боси! Дружбата ни беше "свята", "чиста". Ние всички хвалехме танкиста. А пък ти ни пазеше с танка и ни взе последната луканка... Пазеше и немците и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.
176
2
 
23
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Писмо до Ванка с танка. Пиша ти от Плевен драги Ванка. Помниш ли кагда пришол с танка? Беше млад, но се държеше мъжки, заради семейството ми с въшки. Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса две кокошки. После си преспал с как Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате в главата. Длъжем бях да те обичам Ваня, даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия - тая дива сила.
175
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капитулация на фашисткия режим в Киев..........ПРАВ Е МЕДВЕДЕВ!!!
174
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия няма да стреля от руска земя, за да не получи ответен артилерийски и ракетен удар по руските земи зад границата.
173
4
 
26
 
! Отговори
ЗдравствуйтеТоварищи преди 1 година
Украинската армия е на руската граница. Сигурно на рашките от другата страна им се е дръпнало ... настроението.
172
3
 
32
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Митята пак се е напил,заспал е и е пропуснал украинската офанзива.Каква капитулация на Украйна,след като руските войници изоставят танкове и БТР-и и в див бяг спасяват кожата?
171
2
 
25
 
! Отговори
3dfx преди 1 година
Специалната операция върви по план. До три дни превземаме Киев! :D
170
2
 
26
 
! Отговори
Питащ преди 1 година
Как е, как е, другаре? Превзехме ли Киев? Отиваме ли към Берлин?
169
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са рубладжиите да ни обяснят как отстъплението е било планирано? Нещо се изпокриха.
168
3
 
14
 
! Отговори
Хитър Петър преди 1 година
До 204 ако жена ти е рускиня и е хубава, супер но компютъра ти е произведен в Китай както и колата ти но не са китайски! Технологиите за това са западни! Просто се сглобяват в Китай и освен това с тия технологии Китай правят някакви техни неща ама да гола вода имахме 2 такива коли пълен провал jac motors нещо като москвич с по съвременен дизайн ! Но ако жената я бива и не е станала вече тьотка това е добре!
167
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До китаец. Не е достатъчно да пишеш свое мнение ако не подкрепяш хората с подобни мнения. Русофобите се подкрепят а вие не, нямам обяснение.