Путин: Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат малко

Американците произвеждали едва по 14-15 хиляди на месец
26 мар 2023 07:31, Александър Попов
327
Путин: Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат малко
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат едва по 14-15 хиляди на месец, каза руският президент Владимир Путин в интервю пред журналиста Павел Зарубин за телевизионния канал "Россия-24".

"Във водещите страни от НАТО, да кажем също в САЩ, според техни източници, с чиито данни разполагаме, ежемесечно се произвеждат някъде към 14-15 хиляди снаряда от този калибър", каза Путин.

"Въоръжените сили на Украйна, по данни на нашите военни, използват за денонощие в бойните действия до 5 хиляди снаряда", допълни руският президент, цитиран от ТАСС.

Вчера пък стана ясно, че Русия е сключила споразумение с Беларус за разполагане на тактически ядрени оръжия на територията на страната.

Подобна стъпка не би нарушила правилата за неразпространение на ядрени оръжия, посочи Путин и добави, че САЩ са разположили ядрени оръжия на територията на европейските си съюзници.

Беларуският президент Александър Лукашенко отдавна повдига въпроса за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус, която граничи с Полша, каза Путин. "В това също няма нищо необичайно: първо, САЩ правят това от десетилетия. Те отдавна разполагат тактическите си ядрени оръжия на територията на съюзническите си държави", добави той.

"Договорихме се, че ще направим същото - без да нарушаваме нашите задължения, подчертавам, без да нарушаваме международните си задължения за неразпространение на ядрените оръжия", каза още руският президент.

Русия ще завърши изграждането на хранилище за тактически ядрени оръжия в Беларус до 1 юли, заяви Путин, като добави, че Москва всъщност няма да предава контрола над оръжията на Минск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още по темата: УкрайнаВладимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да се запази сигурността и мира в Източна Европа трябва да се зачитат границите и суверинитета на всяка държава. Военната и хуманитарна помощ за Украйна трябва да е безкомпромисна, това го осъзна целият свят.
215
6
 
9
 
! Отговори
Зеленски лъжи просто преди 1 година
Че няма муниции..не може да бъде! САЩ са велики ;))
214
10
 
13
 
! Отговори
тя преди 1 година
Да се закрие тая измислена Украйна и да се приключи сагата предизвикана от САЩ !
213
4
 
5
 
! Отговори
До 228 преди 1 година
Ти май знаеш и по добре от главнокомандващия Българската армия Радев какво се произвежда в България! Защото той каза миналата седмица пред Брюксел и В София, че България не произвежда 155 мм!
212
1
 
4
 
! Отговори
До 228 преди 1 година
Ако започнем да произвеждаме оръжия по стандарт на НАТО>>> Значи признаваш, че в момента НЕ произвеждаме!
211
2
 
2
 
! Отговори
До Космонавта преди 1 година
Брейй, ти знаеш неща, които и на Борел, Урсула, Генирал Марк Мили, министъра Лойд Остин, Шолц, Зеленски и Байдън не са известни ;)
210
1
 
2
 
! Отговори
До 228 преди 1 година
Е след като знаеш по-добре от Борел, Урсула, Генирал Марк Мили, министъра Лойд Остин, Шолц даже и Зеленски и даже Залужни! Какво да ти кажа, търси медицинска помощ някъде..
209
5
 
9
 
! Отговори
АМИ ДА ИЗСЪХНЕ преди 1 година
.. още малко чернозема в Украйна и ше видиме на кого са му малко снарядите и джепането...хахаШЕ ИМА ПАК РУСКО-ПЕЧЕНО НА ХАЙМАРС КАТО ЛАНИ....!
208
2
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 218 Няма нужда, доколкото знам, Украйна топи рашистите и със съветски стандарт въоражение. Ако започнем да произвеждаме оръжия по стандарт на НАТО, ти ще си последния който ще го разбере.
207
1
 
3
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 219 Това, че благодатта не достига до теб, няма нищо общо със земята по която ходиш, "хората" който си избираш за управници и системата в която се раждаш и умираш без да разбереш кой си, защо си тук и накъде отиваш. Хората в Импреията на духовността не се интересуват от материалното, имат го по подразбиране. Другите сте статисти. Сметни приходите от митници/трафик, туризъм, добив на скъпоценни метали, земеделие и данъци, извади рахода и ще се учудиш колко остават.
206
3
 
3
 
! Отговори
Зеленски просто лъже преди 1 година
Че няма муниции..не може да бъде! САЩ са велики ;))
205
4
 
3
 
! Отговори
Да ви светна: преди 1 година
Китайските ГЛАДиатори на Мао ---вече знаят много за "гладните диети" в Китай и вече си гледат интереса а не соц-локумите на МАО...хахаха.
204
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борел, Урсула, Генирал Марк Мили, министъра Лойд Остин, Шолц даже и Зеленски потвърдиха че на Украйна не и стига муницията и Нато не може да произвежда достатъчно! ЕС трябва да увеличи производството но не е лесно, трябва да мине на военна икономика! Но ние продължавате да отричате това центаджии!!
203
2
 
3
 
! Отговори
До Космонавто преди 1 година
Това го кажи на Зеленски, че Украйна има достатъчно муниции! Защото той май не го знае, всяка вечер проси още!!
202
3
 
5
 
! Отговори
АМИ ДА СМЯТАМЕ: преди 1 година
..колко завода за муниции има в РАША-- и колко в ЗАПАДНИЯ СВЯТ.../...видя се че Китай не му дреме за Русия.. и само разтега благи локуми/
201
2
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 215 Изглежда, че подценяваш способността на обитаващите горните етажи на пирамидата, за производство на каузи за масите? Колкото до Китай, виж The Last Kings of Shanghai и ще разбреш на коя страна ще застанат. Не подценявайте човешката алчност, и в никакъв случай не подценявайте коварството и продажността на жълтата раса.
200
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно си е сам да си произвеждаш муниции и оръжие като Русия, друго си е са ревеш и се мориш та 50 чужди държави да ти подарят техните оръжиея и муниции сато Украйна ;)
199
4
 
2
 
! Отговори
До Космонавт преди 1 година
България е МНОГО богата държава Престанах да чета по нататък :)
198
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Космонафтче, България не произвежда муниции калибър 155мм...
197
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А по-точно, 4000 денем и 1000 нощем....