Посолството на Русия: Страната ни няма нищо общо със сигналите за бомби

„Осъждаме гнусните престъпни действия, насочени към сплашване на обществото“
Обновена: 28 мар 2023 17:55 | 28 мар 2023 17:50, Камелия Цветанова
351
Посолството на Русия: Страната ни няма нищо общо със сигналите за бомби
Снимка: Facebook

Посолството на Руси излезе с официална позиция, след като служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев каза, че водещата версия за масовите сигнали за поставени взривни устройства в различни училища в страната е хибридна атака, свързана с Русия.

Още по темата

„Заплахите не са реални и целят медиен ефект и привличане на вниманието“, коментира министърът.

„Обърнахме внимание на изявлението на Министъра на вътрешните работи в техническото правителство на Република България Демерджиев за евентуално участие на Русия в разпространението на съобщения за миниране в български учебни заведения. Напълно осъждаме гнусните престъпни действия, насочени към сплашване на обществото чрез заплаха за подрастващото поколение. Категорично отхвърляме всякакви необосновани обвинения на страната ни в извършване на подобни информационни атаки. Разчитаме, че в резултат от разследването на сюжета компетентните органи на Република България ще дадат изчерпателни коментари по забележките за „руската следа“, коментират в позицията от руското посолство.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев посочи, че България е потърсила съдействия от САЩ и Европа за установяване на автора на сигналите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още по темата: Русияпосолствобомби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Посолството на Русия: Страната ни няма нищо общо '' .................................. Интересно как посолството на Русия се държи като УЧАСТНИК в предстоящите избори, като някой загрижен за общественото мнение в България точно преди избори ... за повече информация - попитайте Копейкин.
242
8
 
16
 
! Отговори
Скотовъд преди 1 година
"Служебният министър посочи, че България е потърсила съдействия от САЩ и Европа за установяване на автора на сигналите" - Съдействието на САЩ и Европа: "Путин е виновен". Класика....
241
10
 
8
 
! Отговори
травеститЪ от преди 1 година
пасольството да си затваряМиризливата помиинаЯма.
240
4
 
14
 
! Отговори
Тука е така преди 1 година
Абе вие не разбрахте ли че сте виновни за всичко? Интересно ми е след вас с кой ще си мият ръцете некъдърните властимащи.
239
4
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
до 258 Ама каква война това е СВО/спец военна операция/ и тъй като операциите траят определено време за тази бяха предвидени 3 дни .Нещата обаче се объркаха пациента се оказа много немирен ,много мърда и не може да бъде зашит затова ,,доктор,, Путин взема допълнителни мерки и разполага допълнителни упойващи ядрени инжекции.
238
4
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Такаааа ли ,вие и за Катин така твърдяхте пък дойде горбачов и показа телеграата на Сталин.Да не дойде някои да покаже заповед на Путин
237
8
 
10
 
! Отговори
! преди 1 година
Защо ли не ви вярвам? Вие май и война не сте почвали?!
236
2
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
,,Взрыв произошел на складе в Новой Москве. ЧП случилось в поселке подсобного хозяйства Минзаг, сообщает РЕН ТВ.,, Ами спрете им цигарите на тез боевики ,,Масква,, подпалиха с фас и потъна сега склада гръмнал.Докато с ,,Масква,, не им бе угодно да набедят украинците сега със склада със сигурност ще го направят за да има с какво да се оправдаят за безумията които вършат.А и да не си помислите че има руски хакери и да се занимават с кибер атаки абсурд
235
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен радев да се обади на решетников и да оправят нещата..
234
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сделано в КГБ
233
8
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 година
г-жа митрофанова...залага на губещи коне,примитивни крадци с его я манипулираха и путин ги направи мтооого богати без да направят нищо за русия...явно делят с митрофанова...живее доста...лъскаво!да заложиш на Сидеров???на Костя??? да им купиш телевизии...замъци на брега на Варненското...само защото са направили два три скандала...си е да крадеш от путин и Русия!Путин ще се усети в един момент...и сте пътници!!!
232
7
 
11
 
! Отговори
Мисля че преди 1 година
Едва ли Русия да плаща за такова нещо, тук има достатъчно русопоклонници, които биха го вършили (и вероятно го вършат) безплатно !
231
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руското посолство е извор на провокации и шпионаж в България.
230
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вятърът също е притеснителен днес. Путин го прати. А мисироците го раздухват.
229
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стана късно, българите, които утре сана работа си легнах и останаха тука само руски безделници дацъкат плюсове на коментарите от пасольството. Толкова сте жалки това руснаците. В Ада да изгорите дано.
228
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руските фашисти лъжат, крадат и убиват
227
9
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Лъжливите русначета и Украйна нямаше да нападат,но днес Украйна тъне в разруха след инвазията на руските терористи.
226
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украинските фашисти и евроджендърите са способни на всичко,за тях религия и вяра не съществува.
225
7
 
7
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Ама моля ви се, какви са тези нападки към страната, тя няма нищо общо с всичко това...Русия никога няма да поеме отговорност за това, което нейните граждани правят от нейната територия - там е пълна анархия! Всеки е "свободен",значи /стига да не се меси в политиката!/..Това е държавна политика на Русия и за нея са виновни политиците на Русия, виновна е Русия, уважаеми!Ако хванете някой руснак директно в престъпление,интересно как ще реагират руските власти-дали както петелът си пази курника?!..
224
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е промивка на мозъците преди изборите на ЦРУ и намеса в изборите на БГ, а целта е родителите на деца да гласуват за евро атлантичешки партии, а не за русофилските.Народа ни е мъдър, а тези празноглавци ни мислят за ***.