В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци

Руски журналист: Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче
30 мар 2023 13:04, Елка Василева
282
В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци
Снимка: архив, БГНЕС

"Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче", каза носителят на Нобелова награда за мир и главен редактор на "Новая газета" Дмитрий Муратов в интервю за кореспондента на Би Би Си в Москва Стив Розенберг.

В интервюто Дмитрий Муратов, чийто вестник престана да бъде издаван, изразява тревогата си това докъде може да стигне Кремъл в конфронтацията си със Запада и вероятността да се прибегне до ядрени оръжия.

Още по темата
"Две поколения живяха без заплаха от ядрена война", казва Муратов и допълва: "Този период обаче приключи. Ще натисне ли Путин ядреното копче или не? Кой знае? Никой не знае това. Няма човек, който да може да каже със сигурност".

По повод твърденията на Русия, че разполага с модерни уникални оръжия, които могат да унищожат всеки враг, Муратов отбелязва, че това е показателен пример как държавната пропаганда подготвя хората да мислят, че ядрената война не е лошо нещо.

"По телевизионните канали тук ядрената война и ядрените оръжия се рекламират, сякаш се прави реклама на храна за домашни любимци", посочва Муратов.

Той допълва, че хората в Русия са облъчени от пропаганда, че тя е като вид радиация и всички са податливи, не само руснаците, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Журналистът казва, че младото поколение е прекрасно, добре образовано. Близо един милион са напуснали страната, много от останалите са категорично против това, което се случва в Украйна.

"Да, Путин има огромна подкрепа, но това са възрастни хора, които виждат в него свой внук, който ще ги защитава и им носи пенсията и им честити Новата година. Тези хора вярват, че истинските им внуци трябва да отидат да се бият и да умрат", отбелязва Дмитрий Муратов пред Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви ги говори този чичка, аз чакам английски обеднен уран в био магазините! Нали е полезен, с него ще живеем 300 години, няма рак, няма болести. Английска работа!
212
10
 
10
 
! Отговори
До 231 преди 1 година
Че кой го е страх и от какво??? ХОХОХО За страх говорите само вие русофилите, следователно го изпитвате!!!
211
10
 
18
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
За кремльовските бандити има два пътя или да бъдат хвърлени в дрънголника от собственият си народ или да плашат света с ядрена война . Вторият вариант е придружен с много жертви на млади невинни руснаци и украинци което само по себе си е геноцид за собствени цели .Целта на Кремъл е да предизвика САЩ и така войната от ЛИЧНА да се превърне в ОТЕЧЕСТВЕНА .
210
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сбогом Русия.
209
11
 
21
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Путин натисне ли ядреното копче и,Русия изчезва. Никой не може да се е...ва със СЪЩ.
208
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележете обаче сащ пуснаха бомбите не над императорския дворец не над военна база а сред смачканите от работа ....така че... Сега си берете страха след като няма осъден
207
6
 
20
 
! Отговори
опомнете се преди 1 година
Русофилите са толкова ограничени, че си нямат идея какво зло е за света Русия и какви поразии прави и още по-лошо, може да направи.
206
11
 
4
 
! Отговори
СимплиГавняноЛайно преди 1 година
поради открито неизказаните серьозни съмнения че мост лайкли Навалини мост пробабли е оргабизирал атентата срещу Немцов за да завладее поста - лидер на Руската опозиция се оказа че що от Запад усетиха истинността на руските прокурори че Аналний е крал и лъгал по финансови и икономически въпроси го зарязаха и сга туриха за флагман тоя талибанец с османската брада.насажда се мението че тия псевдо дезиденти лесно ги премятат не ами и ритат по ахилесовите. вижте на какво е заприличал лигавия Навални
205
11
 
5
 
! Отговори
киевския кръволок преди 1 година
скоро ще му свърши времето. лъжливия запад какво ще прави тогава? С какви очи ще си дрънчи евтини ресурси?
204
8
 
6
 
! Отговори
СлаваУринаКинефСлава преди 1 година
дай бе дай мари покажи за какво литературно творение му подметнаха Нобелката. Ако не цитирате негови призведения, означава че проваляте човека, защото карате хората да си мислят че Нобелист за Литература е получил наградата за да лае с/у Кремъл. Друго НЕТ.
203
2
 
4
 
! Отговори
До 225 преди 1 година
Е да който не краде за кремъл е крадец...хахаха
202
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 217: Плъха Навални се затвори сам. За кражба. Малко му било това дето му бутат от запад. *** май не си наясно, нали?
201
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 218 Стига си лъгал и ти бе! Антихриста зелен дот Киев дойде на власт със обещание за мирни преговори! Има го на десетки предизборни клипчета! А Путин го има как обяснява на НАТООвци че ще има бой както го карат!
200
3
 
8
 
! Отговори
До 217 преди 1 година
Може и да има някаква подкрепа...защото като плъх затвори НАВАЛНИ! СВОБОДА ЗА НАВАЛНИ! Да се кандидатира за президент..пък да видим подкрепата!!!
199
9
 
5
 
! Отговори
западна пропаганта преди 1 година
Нали зеления киевски вампир стресира запада цъц исканията си за ядрено оръжие и сега размиват конфуза със видите ли "В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци" ПЛОСКО като тава. Само слабите краварофилски умове кълват на пасажи като шарани!
198
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир Путин изби хиляди православни деца за година и няма покаяние от Сатаната проклета!
197
6
 
7
 
! Отговори
До 218 преди 1 година
БЪЛГАРИТЕ НЕ ЛЪЖАТ!!! ЛЪЖЕ вожда ви от кремъл, който повтори 100 пъти, че няма да нападна чужда територия Украйна..а започна ВОЙНА!!! Кофти ти е но това са фактите!!!
196
4
 
9
 
! Отговори
333 преди 1 година
До западна пропаганда. Е как е западна пропаганда, като всичко което е казано в статията, от месеци го повтарят по всички руски канали. В шоуто на Соловльов редовно обсъждатат, как ще мятат атомни бомби и как руските атомни бомби са най добрите атомни бомби. Като се пишете русофили поне гледайте оригиналната руска пропаганда (ако знаете руски , което силно ме съмнява)
195
6
 
4
 
! Отговори
Айде сега! преди 1 година
До До 211: "ЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ ВОЙНА! - НО? Но НЕ русофилите пращат стотици тонове снаряди на укропитеците - НАЛИ краврска породо лъжлива?
194
1
 
2
 
! Отговори
О не ПАК ЛИ? преди 1 година
"Да, Путин има огромна подкрепа, но..." но?... :) И то я пън,след като е толкова знаещ и разбиращ защо има подкрепа само от наглосаксите? Нали е главен редактор на "Новая газета" - трябва и гласност да има? Или лъжата не върви ?