"Барби" и "Опенхаймер" не отговарят на руските ценности, препоръчват "Чебурашка"

Липсата на западни филми възпитават патриотични и морално-етични ценности у младите руснаци
1 сеп 2023 16:20, Анисия Иванова
49
"Барби" и "Опенхаймер" не отговарят на руските ценности, препоръчват "Чебурашка"
Снимка: БГНЕС

Летните кинохитове "Барби" и "Опенхаймер" не отговарят на руските традиционни ценности, се казва в изявление на Министерството на културата в отговор на искане на зам.-председателя на руската Дума Владислав Даванков да бъде намерен начин филмите да бъдат прожектирани в страната, пише ТАСС.

"Предложението Ви да позволим на гражданите на нашата страна да гледат филмите "Барби" и "Опенхаймер" не отговарят на целите и задачите, поставени от държавния глава, за съхраняване и укрепване на традиционните руски духовно-нравствени ценности", посочва зам.-министърът на културата Андрей Малшев в писмо, до което достъп има ТАСС.

Той препоръчва вместо това руснаците да гледат семейния руски филм "Чебурашка", който беше пуснат по руските кина през 2023 година, или историческият филм "Свидетел".

В Министерството на културата са категорични, че отказът на холивудските студиа да доставят филми в Русия има само позитивно влияние върху руските кина. Нуждата от замяна на вноса всъщност насърчава местната киноиндустрия и това ще доведе до възпитаване на морално-етичните ценности и патриотизъм сред младите руснаци, посочват още от ведомството, пише investor.bg.

Според данни на опозиционното издание Meduza обаче кината в Русия изпитват трудности да привлекат зрители. Заради войната в Украйна в момента в салоните се излъчват индийски и латиноамерикански филми, но интересът не е голям. Според изданието собствениците на кината настояват за паралелен внос на западни филми и издаването на "принудителни лицензи" от страна на правителството.

Някои салони излъчиха нелегално филми като "Топ Гън" и това бяха най-посещаваните прожекции досега, пише още Meduza.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мисля,че най-ще се харчат севернокорейските филми.Даже преди индийските.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Що не мога да се сетя името на някой руски артист?
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-патриотичен е филма,,***,,
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сигурен съм, че от Опенхаймер все още ги боли, чебурашките азиатскомислещи.
42
3
 
8
 
! Отговори
До 35 преди 7 месеца
като са ти братя ушанките, отивай там бе !
41
4
 
8
 
! Отговори
Русоробски фронт преди 7 месеца
Ся в Раша Свидетелите на nytuн от седмия ден ще пощуреят съвсем,ще почнат масово зомбиране на младите да *** на фронта за кефа на kpемълската kвачка....
40
5
 
11
 
! Отговори
Шампионска лига.. преди 7 месеца
Русия забрани и футбол от Шампионската лига, Англия, Италия, Германия да се гледа от руснаците..Може само от първенството на Габон и Нигер - техните нови братушки...
39
2
 
5
 
! Отговори
хадвокат преди 7 месеца
Тия филми не могат да се показват в Русия тък като няма кой да вземе орава за разпостранение, демек - ако се показват е незаконно. Зависи какво е закон. В Русия може да е законно да показваш филми без договор(заплащане на права) с производителя. Пък за каквоим е ? Правят дрон Геран по лиценз на Иранския Шахид, който е копие на израелски дрон. То и кирилицата е направена от Ленин,ако им четеш по-старите буквари. Напоследък - от северана македония.
38
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Барби" е най-скучният филм на света. Хлапетата отидоха да го гледат и още съжаляват, че си изгубиха времето и че са дали пари за билети за това нещо. Описват го с думичката от тинейджърския речник "мех" - няма нищо интересно, нито пък нещо лошо, а просто безкрайно скучен и безсмислен.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колко е демократична Русия: зам.-председателят на руската Дума Владислав Даванков настоява да бъде намерен начин филмите "Барби" и "Опенхаймер" да бъдат прожектирани, а някакъв си зам.-министър на културата Андрей Малшев не дава. Може би депутатът Владислав Даванков е агент на Държдепа?
36
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че това си е цензура, е трудно да се оспори. Но пък от друга гледна точка, точно тези два филма са си направо вредни. Единия си е безмислено кукленско филмче, което и за 2 годишни не става, а другия си е чиста американска пропаганда. То всъщност, от филмите произведени в Холивуд напоследък, 99% и повече, попадат в тези две категории! А от така наречените хитове 100% са такива!
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много изтрещяха братушките, ама много..
34
6
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 7 месеца
До Алтерниращ веганист Откъде ги копаете тия глуп ости? Такива вицове се разказваха от всички и никой не е пострадал от тях. В кината даваха готини европейски филми, спагети уестърни, неделното детско от 10 - Мики маус...руските филми се гледаха на задължителни колективни прожекции, иначе си имаше всичко. Даже сцените със сех не бяха с цензура и като ходех с нашите си зяпах свободно.
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То пък у нас като са се развихрили кината...има по 2-3 навсякъде по маалите и пак не стигат. Айде вижте първо нас си бе.
32
3
 
6
 
! Отговори
ловец преди 7 месеца
я колко демократична била руZия :)
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дам,.. я вижте в Рутракера - торент сайта им - какво се тегли най-много и пак ще си говорим за чебурашки и тн.
30
6
 
9
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 7 месеца
Пуснал се слух че ще дават секcуален филм "баба дала на войника". Ама се оказало че филма не бил сексуален а социален. и заглавието не било "баба дала на войника" а "балада за войника". Брадат виц, за който по време на съвeцката окупация можеше да ти изселят семейството в сакар и до края на живота си да чукаш камъни по големите социалистически строежи.
29
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Режим който се страхува от 2 филма - не ми го хвали !
28
7
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Барби със сигурност не отговаря и на моите ценности. Прегледах го в замундата набързо. За другия не мога да коментирам, защото не съм го свалил още.
27
5
 
12
 
! Отговори
Промивка преди 7 месеца
Само глупаците искат да го гледат, да ходят на запад еднопочно там е свободата хах