ѕутин: —ъюзът с »ран обърна хода на войната в ”крайна

ѕодкрепата на “ехеран дала тласък на руските сили
8 дек 2023 10:30, ≈лка ¬асилева
194
ѕутин: —ъюзът с »ран обърна хода на войната в ”крайна
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

–уски€т президент ¬ладимир ѕутин за€ви, че съюзът с »ран е обърнал хода на войната в ”крайна, като подкрепата на “ехеран е дала тласък на неговите сили, пише британски€т в. "“елеграф".

ќт началото на нашествието в –уси€ пристигат посто€нни доставки на ирански дронове камикадзе, артилерийски снар€ди и куршуми, като “ехеран бързо се превръща в един от най-близките военни съюзници на  ремъл, докато и двете страни се опитват да преодоле€т последиците от санкциите. "ќтношени€та ни се развиват много добре. ћол€, предайте моите най-добри пожелани€ на лидера (а€толах јли) ’аменей", каза ѕутин вчера на ирански€ президент ≈брахим –аиси.

ќще по темата
Ѕлагодарение на ирански€ държавен глава, каза ѕутин, "през изминалата година набрахме добра инерци€". –уските сили в момента преминават в атака след отблъскването на украинската контраофанзива, което означава, че войната е на практика в застой, докато зимата наближава, отбел€зва британското издание.

Ѕритански€т външен министър лорд ƒейвид  амерън използва първото си пътуване до —јў след назначаването си на поста, за да призове –епубликанската парти€ да подкрепи ”крайна с повече оръжи€ с гол€м обсег на действие. “ой се аргументира, че тази помощ има изключително добро съотношение между цена и качество, отбел€зва британски€т в. "√ардиън".

Ћорд  амерън посочи, че в зам€на на 10% от бюджета за отбрана на —јў са били унищожени почти половината от произведената преди войната руска военна техника. “ой призова «апада да про€ви търпение по отношение на темповете на военни€ напредък на ”крайна и подчерта, че не тр€бва да се постав€ червена лини€ за западна помощ, освен пр€к сблъсък между войски на Ќј“ќ и руски сили.

"Ќ€ма нищо, което би възпр€ло повече –уси€ и което би поставило ѕутин в по-отбранителна позици€ от това да види, че  рим, който юридически е част от ”крайна, е подложен на реална атака от украинските сили", добави външни€т министър. “ова обаче би изисквало допълнителни доставки на оръжи€ с гол€м обсег, посочи той.

≈вропа не спазва обещани€та си към ”крайна в момент, когато бъдещето ѝ е поставено на карта, пише обвинително френски€т в. "‘игаро".

≈вропа още не е намерила средства, за да превърне думите си в действи€. "√ол€ма част от бъдещето на ≈вропа е заложена на карта в ”крайна днес", предупреждава високопоставен френски дипломат, цитиран от вестника.

ƒокато в —јў тръмписткото малцинство отказва да включи помощта за ”крайна в дневни€ ред, ≈вропейски€т съюз рискува вето от ¬иктор ќрбан, който иска да отмени обсъждането и гласуването на помощта за ”крайна на следващи€ ≈вропейски съвет. —лед неуспешните опити на Ўарл ћишел, председател€ на ≈вропейски€ съвет, и френски€т президент ≈манюел ћакрон се опита вчера да убеди унгарски€ премиер да отмени ветото си.

Ќо кризата е много по-обща, подчертава "‘игаро", като цитира изказването на американски€ съветник по националната сигурност ƒжейк —ъливан, че "не ни достигат финансови средства и не ни остава почти никакво време". ѕодобна е и ситуаци€та в ≈вропа, след като европейските лидери признаха, че н€ма да успе€т да изпълн€т поставената цел от 1 милион артилерийски снар€да за силите на  иев.

—лед като американските републиканци блокираха помощта за ”крайна, президентът ƒжо Ѕайдън ги обвини, че игра€т опасна игра, спирайки помощта за »зраел и  иев. ¬ зам€на те искат имиграционна реформа, отбел€зва британски€т в. "“аймс".
(Ѕ“ј, јсен √еоргиев)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


194
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
174
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
–уси€ е велика сила и ще тр€бва да се съобраз€ваме с не€!!
173
3
 
0
 
! ќтговори
»ванов преди 2 месеца
«начи бай дрън все пак каза една истина преди две години за ***,че е убиец
172
1
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ѕритански€т кензвестник ѕорнограф лъже като дърт, брадат зигганнин. ѕутин никога и никъде не е споменавал и н€ма да спомене думата война. ћежду –уси€ и ”крайна н€ма официално об€вена война.“ам има —¬ќ. “ака че как да им в€рваме на “рътограф?
171
7
 
1
 
! ќтговори
“ака преди 2 месеца
јми ако јмерика предостави 10 пъти повече помощ? «ащо не го прав€т? Ќе искат леви€ Ѕайдън ”крайна да спечели войната, нали леви€ Ѕайдън и леви€ ѕутин са авери.
170
8
 
1
 
! ќтговори
“ака преди 2 месеца
Ќе се залъгвай бе, всичко е уговорено между Ѕайдън и ѕутин. јми ако —јў вместо 30 танка дадат 300, дадат хеликоптери, самолети, вместо 200 ракето дадат 2000, вместо 10 000 снар€да изпрат€т 1 000 000? ¬ойната ще свърши за 5 дена. ќчевидно е, че —јў просто не искат ”крайна да спечели. Ѕайдън е л€в и сика да помага на ѕутин, също както –узвелт подари »зточна ≈вропа на ———–.
169
4
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ѕутин много обича ≈рдоган и айтоласите.
168
9
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
–уси€ и »ран са диктатури, които подкреп€т световни€ тероризъм и го насочват срещу свободни€ св€т. “е са опасност за мира в света. ¬ »ран убиват момичета, ако кичур коса се вижда под кърпата. ¬ –уси€ ѕутин избива своите критици...
167
7
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—анкциите срещу –уси€ не още не са пълни. “ова предстои да стане. Ќ€ма велика сила под санкции.
166
4
 
16
 
! ќтговори
v преди 2 месеца
—амо дето –уси€ си плаща за оръжи€та от »ран, не прос€т като клошарите украински от всеки дори от бедн€ци като българите...ƒа просиш от Ѕългари€ е срам безумен хахахах
165
2
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 равар€т е с фалшиви лайки. «ащо е възможно.
164
4
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—јЌ ÷»»“≈ Ќј —јў » ≈  —–≈ў” –”—»я » —–≈ў” »–јЌ —ј Ќ≈«ј ќЌЌ». “≈ —ј ‘ќ–ћј Ќј √≈Ќќ÷»ƒ —–≈ў” Ќј–ќƒ»“≈ Ќј “»я ƒ¬≈ —“–јЌ» —јћќ «јўќ“ќ Ќ≈ »√–јя“ ѕќ —¬»– ј“ј Ќј «јѕјƒј . —јЌ ÷»»“≈ —ј ѕќ—≈√ј“≈Ћ—“¬ќ —–≈ў” —¬ќЅќƒј“ј ƒ≈ћќ –ј÷»я“ј » ¬—»„ » „ќ¬≈Ў » ÷≈ЌЌќ—“» Ќј —¬≈“ј !ƒќЋ” —јЌ ÷»»“≈ ƒќЋ” —¬≈“ќ¬Ќ»я “≈–ќ–»«Џћ ƒќЋ” ƒ» “ј“”–ј. !!!
163
6
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—анкциите срещу –уси€ и »–јЌ —ј Ќ≈«ј ќЌЌ» “≈ —ј ‘ќ–ћј Ќј √≈Ќќ÷»ƒ —–≈ў” Ќј–ќƒ»“≈ Ќј “»я ƒ¬≈ —“–јЌ» —јћќ —јћќ «јўќ“ќ Ќ≈ »√–јя“ ѕќ —¬»– ј“ј Ќј «јѕјƒј. “≈ —ј ѕќ—√ј“≈Ћ—“¬ќ —–≈ў” —¬ќЅќƒј ƒ≈ћќ –ј÷»я » ¬—»„ » „ќ¬≈Ў » ƒ≈Ћј » ÷≈ЌЌќ—“» Ќј —¬≈“ј ƒќЋ” —јЌ ÷»»“≈ ƒќЋ” —¬≈“ќ¬Ќ»я “≈–ќ–»«Џћ ƒќЋ” ƒ» “ј“”–ј.
162
4
 
14
 
! ќтговори
$$$$ИИИИ преди 2 месеца
— политиката на унижение унищожение което води јмерика под формата на фалшивата демокраци€ си спечели много врагове. „етем за закупените земи в ”крайна където искат да хвърл€т химически вещества (отпадъци) за далаверите на синчето ( малкото Ѕай данчо) и че където са отишли и унищожили народи и държави никога н€ма да имат при€тели Ќормално е н€кой да се опълчи срещу всичко това и да се създават съюзи против т€х. “ези който ги подържат вод€т собствените си народи към гибел .¬иждат се резултатите .
161
17
 
7
 
! ќтговори
—јћџ… ¬≈∆Ћ»¬џ… »« Ћё преди 2 месеца
терориста ѕутин се съюзи с всички мюсюлмани в убийствата на христи€ни и във войната срещу цели€ христи€нски св€т-‘ј “
160
8
 
9
 
! ќтговори
 равар ≈вроатлантик преди 2 месеца
ѕутин сам си противоречи. Ќали печелеха, после спечилиха, после пак печелеха, а сега »ран обърнал хода. —лед 3 месеца пак ли ще са спечелили?
159
2
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо 132 в€рваш ли в това което си написал.?
158
6
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 акто се вижда запада си самоналожи санкции като заслепениглупаци, сега всички плачат за пари с€каш това ще оправи задаващата се катастрофа.
157
11
 
15
 
! ќтговори
ѕешо преди 2 месеца
ƒо къде падна —јў да се мол€т на ћадуро.
156
18
 
11
 
! ќтговори
“ака е .. преди 2 месеца
ƒо къде падна ѕутин »ран , »нди€ и —  да му спас€ват войната.ѕри китайците номера не мина. ѕри турците също.“е н€ма да си рискуват икономиката заради мега мани€та на ѕутин да обърка света.
155
9
 
11
 
! ќтговори
∆иката преди 2 месеца
ѕравославието и исл€ма са в мирни отношени€.’одът на ≈рдоган в √ърци€ също го доказва.≈динствено —ърби€ и  осово имат остър конфликт.«апада да му мисли,какво го чака.