Президентът: Бъдещето на България е в младите!

"Успехите им са най-добрата реклама на страната ни"
39
Президентът: Бъдещето на България е в младите!
Снимка: Прессекретариат на държавния глава

С всичко, което постигате, вие градите своето бъдеще, но извършвате и една изключителна общественополезна дейност, защото вашите успехи са най-добрата реклама на България пред инвеститорите да избират страната ни. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към участниците в Осмата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки в Националния археологически институт с музей при БАН.

Държавният глава подчерта, че успехите в настоящия състезателен сезон са впечатляващи – за България са спечелени седем златни, единадесет сребърни, четиринадесет бронзови медала, както и пет почетни грамоти.

"Тези престижни отличия и победи са извоювани в оспорвани състезания по математика, физика, химия, биология, лингвистика, астрофизика и дават огромно чувство на гордост за всички нас", заяви в словото си Румен Радев.

По думите на държавния глава това доказва, че младите хора в България имат огромен потенциал и са отворени към света. „И това ни дава надежда, че България може да бъде преуспяваща държава“, допълни президентът.

В навечерието на 60-ата годишнина от провеждането на първата ученическа Олимпиада президентът се обърна към ръководителите, преподавателите, треньорите и олимпийските отбори по природни науки на България и им благодари за всеотдайността, упоритостта, енергията и вярата.

"Поколения наред вие създавате шампиони, но и вяра във всички български деца, че могат да успеят като се трудят постоянно", отбеляза още президентът Румен Радев.


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
мурук преди 2 години
нещо умно за бъдещето на старите няма ли да каже За младите каквото и да кажеш е ясно
21
2
 
2
 
! Отговори
Учено преди 2 години
таварищ Радев откри топлата вода Много мъдрост извира от този човек Ограмотява народа Заслужава да му се вдигне заплатата която явно го стимулира да бъде прочут философ
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е В ПЕНСИОНЕРИТЕ МАЗОХИСТИ!
19
0
 
5
 
! Отговори
нн преди 2 години
Господин Президент поинтересувай се къде ще бъдът тези ученици след завършването на учението тук. Да позная ли, в чужбина и няма и да се върнат. Умните изчезват, това е истината.
18
0
 
1
 
! Отговори
Кои млади? преди 2 години
Индиианци?
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Бъдещето на България е в младите!"Това е много мъдро прозрение!
16
7
 
8
 
! Отговори
Радев=бай Тошо преди 2 години
Радев за жалост прилича на бай Тошо - срича, мънка, мрънка, чете трудно, няма ясна и собствена мисъл, не може да говори добре, използва кухи заучени фрази и произнася неправилно много думи. Жалко е, че не вървим напред, а се върнахме много, много назад
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди няколко години се запознах с 10-на ученици от математическата гимназия, които бяха медалисти от световен форум. Днес всичките са в престижни университети на Запад и едва ли ще се върнат.
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този *** откри топлата вода.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименОня ден гледах Курск. Там имаше един като този ЗКПЧс клепнали уши?
12
2
 
6
 
! Отговори
Румбата преди 2 години
Красотата краси човека.Мързела го прави мързелив.На Мечо Клепоушко ушите са клепнали.Слънцето залязва на запад.
11
3
 
9
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 2 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
10
1
 
13
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Толкова ми е безинтересен този
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я ги знам тия. У факултето са на кебапчета и кюфтета. Правят научен форум, кога ще ги почерпи те
8
1
 
8
 
! Отговори
Присмехулник преди 2 години
елементарно, уотсън!
7
4
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Тоя надмина, дори Крум Зарков...
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще им дадете шанс?
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня ден гледах Курск. Там имаше един като този ЗКПЧ дето разправяше празни приказки на жените.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не лъжете младите!Бъдещето им е тук само при положение, че желаят кариера като дилъри на дрога, мyтри, ушета или верни слуги на управляващата хунта. Жените могат да направят кратка и бляскава кариера като силиконки и държанки на гореизброените.За всички останали бъдеще може да има само при евакуация!
3
3
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Аз знам какво ще каже следващият път!Образованието ни е в ръцете на нашите учители! - е нали е най - доброто умозаключение?