Времето днес: Дъждовете спират, показва се слънце

Максималните температури ще са до 10 градуса
16 мар 2020 07:22, Александър Попов
2
Времето днес: Дъждовете спират, показва се слънце
Снимка: БГНЕС
Днес ни очаква слънчево време, като валежите от дъжд в различни места от страната постепенно ще спрат.
 
Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.
 
През деня вятърът от изток-североизток ще отслабне и на много места ще стихне. Максималните температури ще са предимно между 5° и 10°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши.
 
По Черноморието ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са 6°-7°. Температурата на морската вода е 10°-11°.
 
В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен север-североизточен, след обяд в планинските масиви от западната част от страната - умерен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 5°.
 
Във вторник ще бъде предимно слънчево. Сутрешните температури ще са още малко по-ниски, в отделни райони до минус 5°, минус 7°, по Черноморието - около нулата. Затоплянето ще продължи и ще бъде по-съществено - дневните температури ще достигнат 10°-15°, малко по-ниски по Черноморието. 
 
В сряда над източната половина от страната облачността ще е значителна, вятърът ще бъде от север-североизток, умерен. Над западната ще преобладава слънчево време с повече облачност над планините в Югозападна България. В четвъртък по-значителни увеличения на облачността ще има над източните райони. Вятърът ще се задължи от североизток, но ще отслабне. Температурите слабо ще се повишат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
абсурдистан преди 4 години
и народа се разпълзя въпреки извънредното положение , одеве гледам се събрали десетина пред магазинчето близко близко и се кикотят