"Ялда, нощ за прошка" - в програмата на СФФ

Ето и какво може да видим днес
29 юни 2020 16:27, Петя Славова
0
"Ялда, нощ за прошка" - в програмата на СФФ
Снимка: София Филм Фест

В програмата на София Филм Фест днес може да гледаме филмът с голямата награда за международна драма на филмовия фестивал в  Сънданс 2020 г. Това е "Ялда, нощ за прошка" на иранския режисьор Масуд Бакши,
заснет от българския оператор Юлиан Атанасов.

Копродукцията между Иран, Франция, Германия, Швейцария и Люксембург разказва за премеждията на една млада жена, обвинена в убийството на собствения си съпруг. След произнасянето на смъртната присъда, в нощта за прошка, властите я включват на живо в телевизионно предаване, за да може единственото дете на съпруга й да прости нейното престъпление, но се случват неочаквани събития и двете жени са поставени пред сериозен избор...
Единствената прожекция на "Ялда, нощ за прошка" е от 18.00 часа в Дома на киното.

От 20.30 часа в Дома на киното представяме пет филма от 13-те селектирани заглавия в Конкурса за български късометражен филм на 24-тия София Филм Фест.

Селекционната комисия в състав Катерина Ламбринова (киновед), Станислав Тодоров-Роги (режисьор) и Пенчо Кунчев (режисьорът, носител на Наградата Jameson за най-добър български късометражен филм за 2019 година)
избраха 13 филма, които ще се състезават за наградата през 2020 година.

Тя е на стойност 9 500 евро (1 500 евро парична премия и 8 000 евро в постпродукционни услуги, и е осигурена от "Доли Медия Студио", като се връчва на режисьора на филма-победител.

Днес в Дома на киното ще бъдат представени: „Майка“, режисьор Ивайло Минов „Тупик“, режисьор Олга Колева
„Да се срещнем вчера“, режисьор Ива Токмакчиева „Нина“, режисьор Христо Симеонов „Motherland“, режисьор Кристина Спасовска.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари