Блокада в метрото: Не се движат влакове за центъра

Повредата е техническа, влаковете ще тръгнат възможно най-скоро
Обновена: 21 юни 2017 09:26 | 21 юни 2017 09:00,
24
Блокада в метрото: Не се движат влакове за центъра

Столичното метро в посока Обеля - Център на линия 1 не се движи, съобщиха читатели на Dnes.bg.

Има влак, блокиран на метростанция "Софийски университет Св. Климент Охридски". Заради това и всички влакове по предишните станции към центъра също са блокирани.

От "Метрополитен" съобщиха, че става въпрос за технически проблем с влак. Повредата ще бъде отстранена възможно най-скоро, увериха от пресцентъра.

Малко след 9 движението по линията беше възстановено.

*Информацията е актуална към 9:26 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Много са си хубави руските влакове. Руските влакове са чисти и нови,а ако получаваме влакове от Западна Европа,то ние като техни слуги ще получаваме влакове 10 употреба! тая *** Европа ни докара до унищожение и постоянна уплаха!
20
2
 
3
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Продължение:2) Мюсюлманите искат да ОТМЪСТЯТ на невинни гърци,българи и сърби,че тези три балкански народа искат да се ОСВОБОДЯТ от турското иго и робство. Турците са търгували по онова време с невинни гърци,българи и сърби. Правили са ги роби и са ги изпращали къде ли не. Мюсюлманите не могат да простят на гърците,българите и сърбите ,за дето с РУСКА помощ сме станали свободни държави. Имайте и тези разсъждения в главите си.Това е моето скромно мнение.Но хубаво е,че не е било терористичен акт
19
3
 
3
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Продължение:Помислих си следното: да не би да има някакво терористично действие в метрото. Сега разбирам,че не бях прав. Но нека да си помисли следното :Защо африканците,арабите и азиатците нападат и избиват бели хора (европейци). Ще ви обясня защо. Защото:1) африканците и поробените от западняците народи искат да ОТМЪСТЯТ на западноевропейците за техните гаври над африканските и арабските им прадеди. Тук подкрепям тяхната мъст,защото западняците са врагове и на нас,българите. Мразя Европа
18
0
 
2
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
продължение:Африканецът не послуша англичанина,и не искаше да му се покори. Вдига оръжие срещи западняка ,с целта да го убие. Но за голямо съжаление западните колонизатори веднага убиха африканеца. Той падна мъртъв на земята. Малки църни африканчета започнаха да замерят наглите англичани. У самите африканци се чувстваше безсилие,немощ и гняв за това,което англичаните направиха на техния сънародец. А сега по темата: Когато разбрах,по радиото че метровлаковете не работят,си помислих следното:
17
0
 
1
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Ще споделя и моето скромно мнение...Тази сутрин,преди да тръгна пуснах телевизора. Започнах да сменям телевизионните канали,докато не се спрях на една. Гледам следното: це.р.ни африканци,облечени по техния обичай,както и англичани с оръжия. Един африканец искаше да застреля англичанина и неговите съмишленици колонизатори. Англичанинът се обърна към африканеца и най-нагло на английски език му казва: "Остави оръжието". Африканеца макар и да не разбира английски език,разбра замисъла на думите.
16
0
 
0
 
! Отговори
Копирано от Фейсбук4 преди 6 години
<html><body><!--StartFragment--><span display="inline"><span class="text_exposed_show">Вероятно, защото никой никога не го е правил и защото всички си даваме сметка, че при затворени врати между станциите, ако всички се придвижим към първия вагон, ще се изпогазим като овце.<br> В 8,59 мотрисата се довлачва до станция Софийски университет, където ни е заповядано всички да слезем. Повечето слизаме.
15
0
 
0
 
! Отговори
Копирано от Фейсбук3 преди 6 години
Набират се мобилни телефони. И аз набирам, мислейки си как ще е егати тъпия късмет да се свърши точно тука. На мен не ми вдигат, естествено. Но на другите хора им вдигат и техните изражения малко се поотпускат. След още няколко минути машинистът се включва, съобщавайки на пътниците да се изтеглят към първия вагон. Не следват никакви други инструкции и обяснения и хората не помръдват.
14
0
 
0
 
! Отговори
Копирано от Фейсбук2 преди 6 години
<html><body><!--StartFragment--><span display="inline">Няколко човека се опитват да се свържат по вътрешната с<span class="text_exposed_show">истема с машиниста, съобщавайки за припаднал човек. Звънят на 112. Отново натискат копчето за връзка с машиниста, настойчиво питайки какво се случва. Насреща тишина. Хората са с напрегнати изражения. Вероятно мислим за Лондон, за Манчестър, за Париж. От крайна досада, през умовете ни минава леко истеричното "Всички ще умрем".
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знам, че е неприятно, ама в София е сравнително точен транспортът и такива проблеми са огромна рядкост.. Отидете във Франкфурт или който и да е друг голям немски град (само за ФФМ мога да говоря от опит) и се опитайте да отидете 5 дни подред навреме на работа/училище. Имало е дни, в които заради тъпата организация на DB/RMV сме пропускали цялото първо занятие. Сега сравнете цените на билетите на метрото за София и Франкфурт и ще разберете колко ви е уредена прехвалената Германия.
12
0
 
0
 
! Отговори
Копирано от Фейсбук преди 6 години
<html><body><!--StartFragment--><span display="inline">София, час 08.45, делничен ден.<br> Старото метро вагонче е претъпкано до пръсване, едва се диша, защото няма вентилация. В един момент влакчето намалява скоростта си и спира. Минава минута, две, пет. Хората започват да пристъпват нервно, никой от командния вагон не съобщава защо е това спиране. Като в някакъв филм, близкостоящо момиче обръща очите и се свлича на пода. Настава страшна суматоха - търси се вода и място за нея. Няколко
11
1
 
3
 
! Отговори
Николай преди 6 години
15 минути висяхме с бременната ми приятелка в единия вагон на строшения влак. Никой не съобщи нищо. няма климатизация или вентилация. Виждаха се полицаи как тичат по перона. Хората се притесниха. Отвориха вратите не от Метрополитен, а един от пътниците дръпна аварийния лост. Имаше стреснати хора. Една жена седеше на пейка в ужасно състояние. На приятелката ми също й стана зле.Как не се намери някой да съобщи нещо по интеркома. А влакът непрестанно се опитваше да тръгне с ужасяващи звуци.....
10
3
 
2
 
! Отговори
Ристо машинисто преди 6 години
Сделано в СССР,какво да каже човек повече,мотриси произведени 80-те години!
9
16
 
6
 
! Отговори
така е преди 6 години
Така е, защото нашите влакчета са правени в СССР, а шефът на метрото ни е завъшил в Москва. Все по-често ще има проблеми
8
4
 
11
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Какъв е проблема? Вместо с метрото се качват на надземният транспорт. В цял свят има надземен транспорт дублиращ линиите на метрото. Теорията по въпроса казва, че при надземният транспорт спирките са на по-малко разстояние една от друга в сравнение с метрото и човек се придвижва бързо с метрото до някъде, а после евентуално и още 1-2 спирки за надземния транспорт движещ се над метрото. Второ, дублиращата функция на надземният транспорт е особено полезна, когато има проблем с метрото,както е сега
7
5
 
11
 
! Отговори
Сузане преди 6 години
Много зачестиха проблемите с влакчетата, миналата седмица спря влака между Константин Величков и Опълченска сутринта в час пик. Аз пътувам всеки ден с метрото,искам да ви кажа,че рядко вече ми се случва да се каза на влак с климатик.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 минути стояхме затворени в тунела между Сердика и СУ... Да си бяха направили труда да пуснат климатика! Влакът се пръскаше по шевовете от хора, бързащи за работа. Така става когато цялата инфраструктура разчита на метрото, а за негова сметка орязва наземния транспорт до безобразие.Машинистът поне сравнително бързо обясни какъв е проблемът, за разлика от други подобни инциденти.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз бях във влак между Сердика и Университета. Чухме само "уважаеми пътници" по уредбата след 10 минути в спрелия влак в тунела. След още време съобщиха, че трябва да се движим към първию вагон и че ще отворят вратите между ватоните. Таман отворипа нашия, и влакът стигна универсинета
4
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Картофкова пак и заби софтуера..........Кметицата дето друса ц..ицата.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е,всичко е добре,когато свършва добре !
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е-и така ще е!Очакваме скоро да спрат тока и водата на работните места и домовете на управляващите ни международно организирани престъпници и терористи ,за да се организира бартерен внос на специалисти срещу износ на политици!