Опасен участък и поредно ПТП. Защо няма знаци и маркировка?

Видео в социалните мрежи алармира за проблема
6 фев 2019 14:55, Петя Славова
39
Опасен участък и поредно ПТП. Защо няма знаци и маркировка?
Снимка: Facebook

За опасен пътен участък алармира Александър Лазаров на страницата на "Видяно в София" във Facebook.  В публикувано видео се вижда как автомобил , карайки с несъобразена скорост се обръща по таван и навлиза в намиращ се наблизо ограден обект.

 "При всеки снеговалеж мои колеги и аз почистваме този тротоар с лопати, след което го обработваме с магнезий - всяка сутрин преди работа, за да могат минувачите да бъдат в безопасност. Всекидневно по този тротоар преминават десетки хора, които са изложени на риск заради несъобразената скорост на водачите на МПС, които подценяват наклона на завоя, неговата ширина и пътните условия", пише Лазаров.

Столична община и СДВР са алармирани да предприемат действия към въвеждане на ограничение на скоростта на движение чрез пътни и предупредителни знаци за опасен завой и подходяща вертикална маркировка по пътното платно, непосредствено преди и след завоя.

“Поставянето на метална мантинела или бетонна такава (тип "Джърси") по цялото протежение на участъка от завоя до кръговото кръстовище с бул. Колумб би запазило живота на преминаващите”, пише още Лазаров в социалните мрежи.

Става ясно още, че след консултация с "Организация на движението" към КАТ и дирекция "Транспорт" към Софийска община е било подадено официално писмо в Столична община, адресирано към Йорданка Фандъкова.

“Надявам се институциите да предприемат действия възможно по-бързо, за да се предотвратят по-сериозни нещастни инциденти!

Поздравявам случайните минувачи за бързата и адекватна реакция. Благодаря на младши инспектор Илиян Иванов от СДВР Столична Полиция /ОПП-СДВР ( КАТ ) за съдействието при издаването на протокол и своевременното ни информиране” пише още Александър Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
двете коли влизат с еднаква скорост в завоя.Водачът на втората кола губи контрол и се обръща.Трета кола спира абсолютно неправомерно на платното,създавайки опасност за още по голямо произшествие. На всичко отгоре братоците спират с каруцата от другата страна.Единствено шофьорът на камиона реагира правилно.
33
1
 
3
 
! Отговори
Асфалт паша преди 5 години
Още когато го асфалтираха този участък ми беше ясно че ще се случи такова нещо, понеже качеството на материала е тип ПЪРЗАЛКА.За който не вярва, да иде на място и да се увери с очи,ръце и крака.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако има ушев на всеки завой, всеки ще го взима по внимателно.ама откакто Бойко ги сложи до всяка дупка и не ги виждам на други места.
31
1
 
1
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Да алармира компетентните служители протопрезвитер Кусан Хадавян и архимандрит Исахак Похосян.
30
0
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
ЕСП е Преди 31 години през 1987 година - Мрецедес и BMW започват да използват първите антибуксуващи системи TCS или ASR.Преди 29 години през 1990 година Митцубиши използва новата система TCLМежду 1987 и 1992 година Мерцедес и още една фирма, разработват система, която наричат ESP и която става задължителна за новите леки коли в ЕС и други държави от 2011 година
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда, Знак трябва да има на всеки завой. *** не може да кара, знаци трябват!Гуми никакви, умения пак там. Върти геврека навсякъдеАнонимния с ASR е прав. При мен също примигва и ми ограничава оборотите. Завъртане почти невъзможно...
28
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 5 години
"Чернилката" изпуши понеже колата се обърна и маслото от картера е влязло в горната част над главината, но това го знаят само хората с коефициент на интелигентност над 10. Също така тези хора знаят, че излезе ли бял пушек от ауспуха значи гори масло. Още един факт, който човечето с ASR-a явно дори и не подозира. Може би поради същата причина, поради която смята, че система за сигурност и нови гуми са спасението на всеки некадърен водач на МПС. Но това си идва с ниското ниво на образование.
27
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Всъщност Мерцедес има ESP от 1995 насам. От 2000 в почти всички модели ... та това за 10 годишните коли ... малко не върви.
26
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Случвало ми се е стотици пъти и ако сте неопитни ще изпаднете в същото положение. Много от водачите нямат и напредстава какво е черен лед. Никой не им е казвал за тази опасност."А черния лед не е чувал че имам ASR и гуми с клас на сцепление А. И така никога не разбираме един за друг. Само една приятна мека жълта светлинка премигрва 3 пъти бързо, да ме уведоми, че чорний лед го е имало... Б*хти, какви коли карате? 10 годишни? Апропо гледай това какво е ЕКО, как изпуши чернилката като се обърна
25
2
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
Гражданино на столицата, научи се да пишеш!
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На завоя имаше лед автомобила поднесе а водача вместо да отпусне газта направи маневра с волана и изгуби управление. Случвало ми се е стотици пъти и ако сте неопитни ще изпаднете в същото положение. Много от водачите нямат и напредстава какво е черен лед. Никой не им е казвал за тази опасност. Черният лед е най коврното нещо което може да срещнете на пътя. Той се слива с асвалта и по нищо не личи че го има. Дано на водача да му няма нищо от видеото не се разбира дали е ранен.
23
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважаеми вилиджъри, за ваша информация, това че във вашето наСелено място има две улици на кръст, не изначава, че в големите градове за някои улици няма ограничение 80, даже на северната дъга на Дофия има 120км/ч
22
2
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До виражаУхухууу...защитам го аэ, ама друг път. Виж че се едно гума му гръмна, на клетника! А и мотора си не иэгаси на време, та да трови софеянците
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие да сте чули, или видели гламав ушев да затвори път, участък, или да предупреди за опасност? Няма и да видите. Стои си корумпирания копой в храсталаците и се чуди каква схема да измисли, докато камерата снима и пенсията на младини се приближава.
20
2
 
9
 
! Отговори
Софка без Гринго преди 5 години
Защоооо няма знациии за теб и за меееен?
19
3
 
3
 
! Отговори
виража преди 5 години
До MaйMyнaтaкакво лошо ти направих та ми пишеш на "бе". Аз никога не нарушавам правилника. Но ти май защитаваш изпълнителя и проверяващите на пътя. А ? Ше си каеш ли?
18
2
 
25
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Клипът е трагичен, първо несъобразена скорост, червената кола спира да помогне на средата на пътя, демек следващия кандидат със висока скорост би спрял директно в нея ... от другата страна каруца ... просто идилия. ТЕРМИНАЛ 2.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После да ми обясняват, че ми били прекалено скъпи зимните гуми...
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,И кво Фандъкова да дойде да ви кара таратайки със съобразена скорост, че вие шпорите с 159 км/ ч в града?
15
2
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До виражаКъв вираж в града бе? Я стегнете и да си гледате в пътя, и с по-малко самочувствие