Няма шофьори, няма рейсове начесто? Абсурд, рече Фандъкова!

Обещава 10% скок на заплатите на водачите в следващите 3 години
25
Няма шофьори, няма рейсове начесто? Абсурд, рече Фандъкова!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се обяви против разреждането на автобусните линии като мярка за облекчаването на работата на шофьорите.

Още по темата
"Категорично не мога да си позволя да възложа разреждане на линиите. Това би намалило качеството за услугата на гражданите. А ние се борим за по-чист въздух с една основна мярка, а именно стимулирането на хората да използват градския транспорт", заяви тя по повод продължаващото недоволството на шофьорите.

По-рано те й изпратиха отворено писмо, в което настояват да присъства на транспортната комисия в Столичния общински съвет следващата седмица.

От писмото става ясно, че има неразбиране между шофьорите и синдикатите.

Водачите пишат, че искат да се чуят тяхното мнение за приоритетните действия за разрешаването на проблемите в транспорт. "Срещам се редовно с шофьори. Много внимателно съм се запознала с исканията и на двата синдиката, и на протестиращи шофьори", каза Фандъкова, цитирана от "Монитор".

Кметът на София припомни също, че от февруари заплатите на водачите са увеличени с 10%, а през юни предстои и ново повишаване на възнагражденията.

По настояване на синдикатите Фандъкова пое ангажимент и за стартиране на 3-годишна програма за ежегодно увеличаване на основната заплата на работещите в градския транспорт с минимум 10% годишно.

Като част от програма за привличане на нови шофьори Столичната община се ангажира с осигуряване на средства за основен ремонт на общежития. Относно искането на КНСБ за спиране на нощния транспорт в града Фандъкова заяви, че първо трябва да се направи анализ на ефективността му и след това да се предприемат действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
nema shofiori, nema autobusi, nema deputati...kef...bg red i chist vazduh....
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що така бе Миме? Нали живеете в Тиквен Рай?
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не зная за софия но в бургас билета е 1,50лв и вече само богатите сигурно ползват обществен транспорт,а бедните като мен си ползват колата за по-евтино,икономия братче,отиване връщане с мпс -2лв, с автобус 3лв
18
4
 
9
 
! Отговори
<script> преди 5 години
Га купуваше китайски бракми при условие, че има автономни бусове без шофьори не рева. Иначе далаверката стана нали? Не е като да купиш 100 мерцедеса с фактура. С китайските фирми всичко може. Едно на лисче, друго на ръка.Някой шофьор намаза ли от сделката или само ГРОБАДЖИИ? Сега с печалбата плати тия 5000 бона на месец. Точно до два месеца ще спрат всички автобуси. Само гледай!!!
17
4
 
17
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
фЪНДЪЧКЕ, ТОЯ път непозна. Сега ще видиш за кво иде реч - свободен капитализъм.ей, там при старите капиталисти, шофьора слиза и се качва на друг тир. дори и не се обажда или пуска молба за уволнение. директно започва работа в новата фирма и въобще не му пука. Има ли сме случей шофьор с заплата 5000 лв спира в чужбина тира. остава го на пътя и се качва на друг тир на западна фирма.А, за тия заплати в София се чудя, как още тия хора въртят геврека. Чудя се, защо?Аз като видя, че тираджията и
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия 10% ако покрият инфлацията само, пак ще е добре
15
3
 
10
 
! Отговори
jobs bg преди 5 години
5 фирми търсят да обучат шофьори. плащаме и обучението. даваме по 5000 лв. чисто месечно възнаграждение. кандидатсвайте сега!!! просто търсете "шофьори" + "2500 EUR"Плащаме и по време на обучението, докато изкарате категория!!! Фирмата разполага с 700 тира и това е само в една от четирите фирми. 100% българска фирма. Няма лъжа и измама. Всичко е легално. Заплатите се превеждат по банков път в края на месеца!!!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от догодина всички шофьори на автобуси ще получат безплатна привилегия - карта за градският транспорт - да пътуват безплатно
13
3
 
19
 
! Отговори
клуон преди 5 години
Днеска писаха че квартира за 500лв няма в София ! Плюс това при това движение да не съм луд да карам по 10ч автобус в София и като ми опраскат някой акт ,аз на края на месеца ще съм валат и на нови опреснителни курсове--ай моляви се и офертата --курт капан.Да вдигнат малко заплатите и АЙ-ТИ спецовете да се научат да карат...
12
1
 
32
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Пуснете обява във страни извън ес. Да е опоменато в нея нетна заплата и разходи за квартира не е нужда да им пишем че храната е бая скъпа в бг тва бял кахър . Би трябвало доста кандидати да има . Все пак при заплата 1000лв и квартира 500лв няма как да не се навие човек .
11
1
 
26
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Разреждането на транспорта в София отдавна е факт.Примерно до 1990 и сега сутрин в пиковите часове:автобус 76 беше на 2 минути, сега е на 9 минутиавтобус 305 беше на 2 минути и половина, сега е на 12 минутиавтобус 306 беше на 2 минути, сега е на 20 минутиПри това, същите тези три автобуса стигаха до Орлов мост за 10 минути, сега стигат за няколко пъти повече време, примерно за 45 минути или са 1-2 часа, ако затворят бул.Брюксел. Затова хората се придвижават с коли, а не с градски транспорт.
10
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10% мале направо ще се задавят шофьорите.Заплата под 2500 лв нето не трябва да има в столичния транспорт.
9
5
 
19
 
! Отговори
65 преди 5 години
Да ,шофьори няма.И е заради робският труд.Въпреки заплатата.А колко начесто да са автобусите?Може би на 1-2минути.Най-добре.За всеки гратисчия и всяка баба-рейсче.И сами да са в рейса -пак ще се бутат.Уходия няма.
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова ще купи автономни автобуси и ще реши проблема.
7
3
 
30
 
! Отговори
Инж. Андреев преди 5 години
Отдавна силните частни компании са намерили формулата за щастливи служители. Ясно е, че подобен труд няма как да е с високо заплащане. Решението - социални придобовки:- допълнителни ваучери за храна.- 30 дни платена отпуска.- 13 заплата- допълнителни застраховки- безплатна детска градина/обучение за децата на служителите- безплатна храна(закуска, обяд, вечеря) за служителите- ваучери за почивка за семействата на служителите- преференции при покупка на жилищеМного може да се направи...
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си помислят пред урните за 3-те % повишение следващите 3 години. Ще им ги вдигне с 30-40 лв
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 процента за 3 годиниахахахахахахахахахахахахаххахахахахааахахахахаххахахахахахахахахахахах
4
7
 
20
 
! Отговори
Az преди 5 години
10 бона заплата и хващам геврека!
3
2
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Камелийче, 1. Защо пишеш въпросителен знак след твърдение?2. Рейсовете сами по себе си няма как да бъдат начесто. Трамваи, автобуси, тролейбуси и пр. обслужващи даден рейс машини могат да бъдат.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи шофьорите искат пак да се блъскаме в претъпкани автобуси, като едно време. Тъкмо отвикнахме от тази лудница.