Папа Франциск наруши протокола, слезе при хората

Някои деца получиха подаръци от папата
5 май 2019 14:14,
62
Папа Франциск наруши протокола, слезе при хората
Снимка: БТА

Папа Франциск промени сценария и вместо първо да произнесе неделната молитва “Царица Небесна” отиде при хората, след като излезе от храма “Св. Александър Невски”.

Той поздрави част от официалните лица и след това отиде първо при няколко човека в инвалидни колички. Спря се при всеки от тях.

Още по темата

Една от тях беше Марияна Харизанова. “Казах му: “Добре дошъл!” на английски. Нямаше време за повече”, разказа след молитвата жената, пише "24часа".

След това папата се спря при децата и им даде малки подаръци. Някои дори успяха да си направят и селфита с него.

По време на словото си папа Франциск произнесе на български: “Христос Воскресе”, а хората на площада отвърнаха с: “Воистина Воскресе”. Ръкопляскания пък прозвучаха, след като той каза, че се е прегърнал с българския патриарх Неофит.

"България е кръстопът, на който се срещат и водят диалог различни вероизповедания, заяви папа Франциск, който отправи послание към света, свързано с актуални въпроси, от площад "Св. Александър Невски".

След посланието на Светия отец на площада започна и неделната молитва "Царице небесна" /Regina coeli/, която всяка седмица се проследява в ефир от над 100 милиона вярващи от цял свят. Този път тя е от столицата на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
2
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Берголио, върви си, тук не си желан!
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата утре си отива и пак ще лъсне голия г.з на шефа на шайката,натрупала за 10 години несметни богатства за сметка на народа.Каламбурите му вече не са ни интересни,нито забавни.Облякъл е агнешката кожа предизборно,за да омайва овчия електорат.След изборите пак ще бълва змии и гущери по опонентите и ще се хвали какво уж бил направил.Репертоара му го знаем вече наизуст и освен досада,не предизвиква нищо друго у нас.
35
10
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Врякайте си русофилчета и позитанчета. А не е лошо да се замислите, че болшинството от вас са пътници. А десетки хиляди хора дойдоха да видят Папата. Колко дойдоха за Гундяев или за ***?
34
4
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Явно поредната опорка на Позитано е колко много пазели Папата. Разбира се русофилите са достатъчно *** да пробутват опорки, които ги поставят пред неудобни въпроси. Защо ходи Путин с охрана след като го обичали толкоз. Че и двойници има като Сталин. Защо вардиха Тошо толкоз от народната любов
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папа Франциск наруши протокола, слезе при хората...---Като Тато ... Папата знае, че прилича на Тодор Живков (само папата да си махне капата), и затова излиза с неговите номера "човек от народа". :)
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До поздравПлача от умиление .
31
5
 
13
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Кога ще дойде Вселенският патриарх на посещение в България?
30
5
 
11
 
! Отговори
така наречените преди 4 години
До Ангелхристияни никога не са чели Библиятав Библията е написано че евреите са богоизбран народ и техния бог Яхве им обещава да ги направи господари на света чрез лихварство а всички останали народи техни робивие искате ли да сте роби на евреите !?
29
5
 
30
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
ПАПАТА Е ПОКАНЕН ОТ БОРИСОВ И КОМПАНИЯ ЗА ДА ОСВЕТИ ИМОТИТЕ И ИЗМОЛИ НА МНОГАЯ ЛЕТА. МНОГАЯ ЛЕТА ЗА ТАЗИ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ОДРАЛА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА СИ ТАКА КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е ДРАЛ
28
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папа Франциск - главен актьор от предизборната кампания на ГЕРБ.Цена на хонорара - 1 000 000. Обаче пари на българските данъкоплатци.
27
21
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Леле мале .Колко много хора се кланят на измислени простотии. Ама това са уж грамотни хора ,пък вярват в отречени от Науката глупости .Айде за Мюсюлманите ,че вярата зависи от ниския им интелект който умишлено се държи нисък за да вярва в алаха .Ама тва тук са уж грамотни хора .Просто се чувствам по еволюирал от масата
26
2
 
25
 
! Отговори
поздрав преди 4 години
Хрисим човек, жив и здрав да е в борбата с омразата, злобата и завистта !
25
2
 
27
 
! Отговори
Турчина преди 4 години
" Щом папата е спрял до хора в инвалидни колички и се е помолил за тях , значи още утре ще оздравеят и няма нужда повече да ходят на лекар " ! -Абе гюбреджи, абе "остроумник" за тези болни хора всяка надежда е добре дошла! Ти с, който и лекар да говориш всичките ще ти кажат, че и при най-тежките болести оздравяването на половина зависи от вярата на пациента, че ще оздравеят! Независимо в кой Бог вярват!
24
4
 
7
 
! Отговори
Като Курнелия преди 4 години
Отиде да чуе народа.
23
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България винаги е била католическа държава.Православието ни беше натрапено от Русия.
22
1
 
17
 
! Отговори
Край преди 4 години
Влезе в София в Кия - като ИСУС на ослица. Само дето отчето го пазят 4-5 хил. души.
21
9
 
38
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Папата бързо разкри пъклените си замисли-веднага започна да агитира за приемането на мигранти(обявявайки ги за бежанци)!То беше ясно че това е целта на посещението,ама да беше я прикрил малко.Нищо,така е по-добре,няма да имаме илюзии за "добрите" намерения на Ватикана!К'во пък-папата не ни е Началник,ще поемем греха да следваме националния си интерес,а не неговите призиви!А най-върлия "католик"-Баце просто ще изритаме,щом не се съобразява с желанието ни!
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гавазите му го пазят по-добре от Господ... Както се казва гръмоотвод на купола на църква, означава липса на вяра :)))) Та и те така...
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко не го ли е срам да лъже негово светейшество?
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите на капиталистите са кървави. Променете се откажете се от злото все още има шанс да не сте в ада.