Над 37% ръст на онлайн плащанията на данъци в София

Сходно увеличени има и при електронните услуги
1
Над 37% ръст на онлайн плащанията на данъци в София
Снимка: flickr

Столичани все повече ползват възможностите за онлайн плащане на местни данъци и такси, както и електронните услуги на Столична община.

С над 37% повече местни данъци и такси са платени онлайн или през финансови посредници от 1 януари до средата на март т.г., в сравнение със същия период на миналата година.

С около 35% се е увеличило и ползването на електронните услуги, предоставяни от дирекция "Общински приходи".

В условията на извънредно положение, най-добре е гражданите да използват всяка възможност за безконтактно обслужване, която се предоставя от общинската администрация, призовават от общината.

Електронният адрес, на който софиянци могат да извършват проверки и плащания на местни данъци и такси е: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.js

За да се ползва тази електронна услуга е необходимо всеки да има ПИН - код, издаден от отделите "Общински приходи" на Столична община, или ПИК - код, издаден от НАП, или валиден електронен подпис (само за физически лица).

#ОтговорниВкъщи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ъъъ, данъци в София плащам онлайн, откакто се помня. Родителите ми са на по 70 и те плащат онлайн от години. Имоти, автомобили- всичко онлайн плащаме. Аз да не съм ненормален да ходя да се редя по някакви опашки или те?!