Мъж се покачи на 36-метров кран, за да си прави селфи

Фотосесията продължила близо час
7 сеп 2021 10:23,
30
Мъж се покачи на 36-метров кран, за да си прави селфи
Кадър: Нова тв

Мъж се покачи на стрелата на 36-метров строителен кран, за да си направи екстремно селфи.

Ситуацията се разиграла в столичния квартал „Бъкстон“ на 2 септември. Тя е заснета от жена, която живеее в района. Мъжът снимал себе си, слънцето и града, обясни свидететелката, която го гледала от балкона.

„Случайно погледнах през прозореца и изпаднах в ужас, тъй като на крана, който е с доста голяма височина, имаше фигура. Видимо момче или мъж, по-скоро беше мъжка фигура, правеше снимки на себе си и на София. Беше доста екстремно дори и за гледане”, разказва свидетелката пред Нова тв.

Екстремните снимки продължили близо час.

„Ясно се виждаше светкавица от телефона. Виждаше се селфи стик, който държи пред себе си и правеше кръгови движения около себе си. Около 15 минути го наблюдавах. След това си влязох вътре. След 30-40 минути излязох. Пак беше там. Беше започнал и залезът. И заря имаше”, добави жената и добави, че не е видяла нито как мъжът е стигнал до стрелата, нито как е слязъл.

„Направи ми впечатление, че на няколко пъти, фигурата приклякаше. Искрено се надявам да е бил обезопасен”, поясни тя.

Още по темата
Техническият ръководител на обекта обясни, че опасните фотоси са правени без негово знание и разрешение. Той е категоричен, че със случая трябва да се заемат служителите на МВР.

На строителната площадна няма охранителни камери, няма и охрана. Как мъжът е стигнал до ръба на стрелата, жената не успяла да види. Не видяла и как е слязъл.

„Направи ми впечатление, че на няколко пъти, фигурата приклякаше. Искрено се надявам да е бил обезопасен”, заявява свидетелката.

Не подала сигнал в полицията, защото решила, че строителният обект има охрана.

„Първата ни реакция беше да звъннем в полицията, но в следващия момент се замислихме, че това е строителен обект, който би трябвало да е с някакъв надзор, а и след като видяхме, че целта е изцяло снимки, решихме, че все пак лицето е допуснато до там. Реших,че самата охрана го е допуснала, защото ако всеки може да се качва по крановете свободно, в квартала има доста деца. Не мисля, че е ОК”, коментира свидетелката.

Строителният обект нямал жива охрана, а само СОТ.

„До 17:00 часа аз отговарям за обекта. След 17:00 включваме СОТ система. Кранът се подържа от фирма, която е специализирана в поддръжката на крановете, така че само те имат право да се качват там и да извършват някакви дейности. Друг няма право”, обясни Васил Попсавов, технически ръководител на обекта.

От фирмата обмислят да подадат сигнал в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
шофьора на крана преди 2 години
този е снимал крана от всички страни, сигурно ще го краде, обадете се в полицията.
24
0
 
5
 
! Отговори
А преди 2 години
Я го оставете,така е решил да отиде при свети Петър.не му се местете.
23
0
 
4
 
! Отговори
Кранист преди 2 години
Не е от нашият обект това момче, не
22
0
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Прав си, че полицаите са много слаби,по телефона търсят начин да те откажат, не им се работи.
21
1
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Четете ли си глупостите преди да ги публикувате, два пъти прочетох, че не видяла как се качил и слязъл и че е приклякал много ценни инфо..
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина има страх да се обажда в полицията. Това е наследство от Бай-Тошово време. За това можеш да видиш всякакви гамени и простотии по улиците. Не защото няма кой-да ги прибере, а защото няма кой да се обади. Имиджа на полицията в очите на хората трябва да се подобри.
19
0
 
8
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
И ако се обади в безполезната полиция какво?Онези там ще си ги преместят и после ще разкарват по безкрайни разпити обадилия се а може и виновен да го изкарат!Стотици пъти съм се 8баждал по различни причини но реакция НИКАКВА!А тоя ако беше паднал сигурно медиите и герой щяха да го направят
18
1
 
4
 
! Отговори
От глупав по-глупав преди 2 години
"Около 15 минути го наблюдавах. След това си влязох вътре. След 30-40 минути излязох. Пак беше там." - Да ти е хрумвало че можеш да се обадиш в полицията? Не стой един час и го гледай без нищо да направиш.
17
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- Защо го направихте? - Ами нямаше 37 м. кран...
16
3
 
1
 
! Отговори
Дарвин: преди 2 години
ама готино става селфито от върха на кран, нали?
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубава работа, ама българска работа - виновни няма, както винаги. Но най-лошото, според мен е, че хората са бездушни и дори убийство да се извърши няма да се обадят в полицията. Видяла, помислила и снимала...
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненормална работа, тоя е за лудницата
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами има си такива хора - наричат ги градски алпинисти и катерят сгради/небостъргачи. Това са си корави типове, на които им стиска. Примерно на мен не ми стиска. Ако искате - погленете в Тубата - има клипове, ще видите за какво става въпрос. Ако питате мен - пълни откачалки, но аз уважавам това, което правят. В крайна сметка животът си е техен и имат право да го рискуват както намерят за добре. Не го одобрявам, но имам уважение към това, което правят.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направете човека кранист.
11
2
 
13
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
И какво ако е така? Майка си ли е търсел там? Аман от такива! Като ония нашия шапшал в Китай, дето си прави серфи на парапета на някакъв мост. Падна, и понеже нито осигуровки нито застраховки, та трябваше да бъде лекуван с държавни, т.е. наши пари! Народът отдавна е казал, че каквото си надробиш това ще сърбаш!
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щеше много да *** кефи ако жената го беше щракнала как пада от крана.Щеше да е много,много забавен и весел кадър.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак добре, че не е подкарал крана, че това е по-яко.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Па не е можал да падне бе!
7
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не може ли да е викал за помощ, размахвал е стика приклякал е че му призлявало, а вие сте гледали.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз помислих, че е спасявал щъркел или котка или орел.