Родителите на Стойка Кръстева: Не е лесно да отгледаш мъжко момиче

Кръстева е първата българкав историята, завоювала олимпийско злато в бокса
7 авг 2021 21:00, Ния Христова
23
Стойка Кръстева победи с 5 на 0 съдийски гласа Бусе Наз Чакъроглу от Турция и спечели златото при жените в бокса.
 
Тя донесе първа олимпийска титла за българския бокс от 25 години насам. Стойка Кръстева стана първата българка в историята, завоювала олимпийско злато в бокса. Във Върбица роднини, близки и приятели бяха притаили дъх в очакване наочакваха финалния гонг. 
 
Родителите на Стойка Кръстева не могат да скрият огромната си радост и гордост. С победата си дъщеря им е сбъднала и тяхната мечта да я видят на върха. 
 
"Само се гордея с нея. Щом я видя спокойна - си казвам, че победата е наша", сподели пред Bulgaria ON AIR бащата на златното ни момиче.
 
Майката на Стойка казва, че да родиш и отгледаш мъжко момиче не е лесно, но си струва!
 
"За една майка това е голяма гордост. За първи път, когато ѝ гледах първото състезание в Добрич, тя беше долу до ринга там, бяха удари не на жена, а на мъж. Всичко се обърна в мен", коментира майката на Кръстева.
 
Стойка спечели това злато за цяла България, но цената на успеха е платила сама.
 
"Тя се лиши от почти всякакви удоволствия, докато другите деца ходеха на дискотеки - тя по тренировки", допълни баща ѝ.
 
А за да изведе Стойка Кръстева до олимпийската титла, треньорът и почти не се е виждал със семейството си, а новороденото си дете е видял само веднъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се излагайте пред един цял Народ - Мъжко Момиче - 'Моите внуци ми искат обяснение - Какво да им абясня .
10
3
 
13
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Акъл ще давате само на собствените си дъщери, не и на другите. Живейте си в средните векове и вържете жените в кухнята, ако искате и вериги им слагайте, но не и на други жени. То бива задръъъстеняци, но пък толкова не бива. Браво на спортистките, и на спортистите също.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бокът е мъжки спорт и изисква мъжество,и дори и при женския бокс,пак се иска мъжество.Едно мъжко българско момиче взе медал за България.А това че била ,,мъжко момиче'' какво да ви кажа.В историята ни има много такива.и воеводи,и четници и после и партизани.Да не споменаваме за руските ,,девочки'' по време на войната,а и после как са работили наедно заедно с мъжете по мините,строежите и заводите.Хайде стига лоши приказки.Да е жива и здрава,и пак да вземе медал.
8
5
 
23
 
! Отговори
123 преди 2 години
Браво момиче!!! На пук на "грижите" на държавата и уялите се затлъстяли чиновници, на пук на крадливите министерства и "калинки" търкащи столовете за много пари. На пук на ***, коментатори в това пародие на новинарски сайт.... Браво!!!
7
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майката на Стойка казва, че да родиш и отгледаш мъжко момиче не е лесно, но си струва!.....Аман от клишета, жертви и драми в речника на българина. Да, радваме се, чудесно. Баща и пък добавя как другите ходели на дискотека, тя тренирала. Това да отдели 2 часа за дискотека е нейн ИЗБОР, айде само мрънкане, драми и трудности, живота е тегоба. Кажете,че се радвате, че сте горди, без преиграване.
6
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давайте новини за Цветана Пиронкова, тя поне е изящна, красива, естествена, постига успехи в тениса. Тениса може да бъде практикуван и от жени, Цвети Пиронкова е доброто доказателство. Другото е гавра с жената и женската същност
5
4
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
5- На 36 требе цялата маала да помага :)))
4
5
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Евала на Стойка! И на мене ми трея мъжко момиче, ама неще да дойде щот паари чака да эеме от мyтpите
3
3
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А на мок кой му дава парата Асан :)))
2
3
 
9
 
! Отговори
Жо преди 2 години
До Асан .......Пожизнената песия за медалистите я дава Международния Олимпийски комитет. Знам това от първоя ни олимпийски медалист (който почина неотдавна).
1
8
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
САЩ дават на техните състезатели по 37 500 долара за златен медал от олимпиадата, а бедна България им дава по 250 хиляди лева на нашите и пожизнена пенция :)))