Министри настояват Пловдив да приеме софийския боклук

Няма решение софийският боклук да се вози в Пловдив
25 авг 2008 14:41,
3

Няма правителствено решение Пловдив да приеме 120 000 тона боклук от София.

Това заяви в Пловдив транспортния министър Петър Мутафчиев по повод писмито, което изпратиха до кмета на града вицепремиерът Миглена Плучгиева и екоминистърът Джевдет Чакъров.

В него те настояват сметището в Цалапица да приеме софийските бали с отпадъци. Според министъра, никой не може да наложи на Пловдив да приеме боклуците, още повече че за това действие няма резолюция на Общинския съвет.

"Първо трябва да се проучи и прецени дали Пловдив, приемайки тези отпадъци, няма изпадне в подобна на софийската криза", заяви още министърът.

Областният управител Тодор Петков обясни, че сметището трябва да има необходимият капацитет, в случай че Общинският съвет реши да приеме отпадъците.

Dnes.bg припомня, че преди 2 седмици Община Пловдив поиска още 17 млн. лв. за изграждане на новия завод в село Шишманци. Досега в него са вложени над 25 млн. лв, но той все още не е завършен.

С довършването на завода трябва да се побърза, защото според изчисления на експерти депото в Цалапица има свободен капацитет за не повече от 5 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
dek преди 15 години
tezi tam nqmat si rabota qvno ot grad na grad q razdavat ne 4e sam super prosveten v tova ama za6to maknat bokluka v gradovete nqma li polqni .abe ve4e ne razbiram ni6to ama razbiram 4e i te sa kato mene
1
0
 
0
 
! Отговори
rat преди 15 години
и не само Пловдив и Перник и Кюстендил и още там места да поемат част от ***...та като излезнеш на някоя от улиците и видиш регистрациите на колите се питаш как може да снасят *** тука, а да плащата иначе таксатат си смет някъде там и да не искат да приберат същия този *** който и самите те са сътворили?!!!!а пък е вярно че заводите трябваше вече да са направени,че да почне да се обработват балите...