Железничари обявиха гладна стачка заради БДЖ

„Ще гладувам, докато не изпълнят исканията ни”
4 дек 2011 14:45,
179
Железничари обявиха гладна стачка заради БДЖ
Снимка: Булфото

„Ще гладувам, докато не изпълнят исканията ни”. Това заяви пред Dnes.bg Недко Кертов, който е служител в БДЖ от 28 години. 56-годишият мъж обяви гладна стачка на 11-я ден от стачката в железниците.

Той не може да се примири с намеренията на ръководството да намали заплатите на служителите, да съкрати отпуските и да остави на улицата 2000 души.

„Всеки ден ни плашат с уволнения, ако не се върнем на работа, ние обаче ще си отстояваме правата”, каза още гладуващият железничар.

Още по темата
4 дек 2011 08:54
61
 Негови колеги подкрепят действията му, но се притесняват за здравословното му състояние. Въпреки това още двама души са в готовност да се включат в гладната стачка.

„Ние смятаме, че БДЖ умишлено се тласка към фалит”, заяви пред Dnes.bg Любомир Милков от синдиката на железничарите в Пловдив.

По-късно стана ясно, че и Недялка Зоева - кондуктор в Карлово, също е започнала гладна стачка.

Служителите на БДЖ в Пловдив твърдо отказват да работят и днес между 8 и 16 часа. От жп гарата е заминал единствено международният влак от Истанбул за Белград. 10 композиции остават блокирани по пероните.

Стачката спря днес 87 влака, а ръководстото на БДЖ продължава преговорите със синдикатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: БДЖгладна стачка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
1
 
! Отговори
niko преди 12 години
Оказва се, че БДЖ и двете му дъщерни дружества "Пътнически превози" и "Товарни превози" са плащали от своя бюджет задграничните и вътрешните командировки и телефоните на профсъюзните функционери в системата. Броят им е близо стотина, защото всяко регионално поделение си има председател и секретари. Най-фрапантен пример било звеното на БДЖ в Стара Загора, където на председателя помагали 9 секретари. По закон нито един от тези служители не може да бъде уволнен.
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кремиковци 2, какво протакате бе, закривайте го, открийте ново назанчете само свестни и то колкото ви трябват а не раздут щат като в комунизма
173
1
 
0
 
! Отговори
Идват преди 12 години
Първи отзиви от тракторното шествие в новия студентски и независим сайт на София и провининцията - секция Столица - тракторите са на входа идааат - само в 7plus7.netБъди информиран на 100% без слухове, а само факти и цитати, разследването е наша основна цела, чети... 7plus7.net
172
1
 
6
 
! Отговори
taut преди 12 години
Разбирам ги хората, но нищо не може да се направи? БДЖ са на червено от дълго време а пари няма. Не знам какво очакват че ще се случи.
171
3
 
3
 
! Отговори
БГнес преди 12 години
Най-вълнуващо и потресаващо-трагично е участието на кондукторката Зоева от Карлово в гладната стачка. Ето това ще разтресе основите на държавата.....
170
1
 
2
 
! Отговори
Jack do 164 преди 12 години
аха... Значи само ти не си ***..Ми сложи си Станишката за охрана - той ти купи 15 вагона от Германия за 20 милиона, от тях в момента се ползват само 6 защото другите са за скрап. Не ни отваряй на нас очите, ние не сме жепейци. Всички железници по света се дотират, частни такива няма. Но май да пътуваш с БДЖ не е като с TGV...Седни в икономичната класа на влака Париж-Лондон, па след това сравни със София-Варна....Като те гонят от работа ходи си търси друга, не само да ревеш....
169
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако станат много гладуващите как ще ги захранвам след това не знам .Ще има ли за всички също не знам.
168
4
 
4
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Пореден ход в геноцида, а ние разсъждаваме вместо да убиваме! Всичките ояли се ***, било Тиквата, Станишефф или царя се плашат само за живота си, всичко друго не може да ги засегне. Виновни сме ние че ги вземаме за живи същества!
167
1
 
11
 
! Отговори
хахахаха преди 12 години
Познавам въпросния Кертов - по голяма карикатура от този човек надали можете да си представите!!! Същия до скоро пишеше стихове за комунистическата партия и на ревера имаше значки със сърп и чук ! Изкуфелник,досадник и неприятник ,който съсипва тотално имиджа на жепееца ,а същия имидж и без това е под санитарния минимум ..кажи му че е железничар и повече на го обиждай !!!
166
0
 
8
 
! Отговори
До 167 преди 12 години
Ако сте пофсъюзен лидер, то тогава се борите за собственото си обогатяване. Не може профсъюзните председатели да бъдат на заплата на работодателите, пък уж да защитават правата на работещите. В предприятието, където работя на проф. лидера на КНСБ му подариха апартамент, ползва служебна кола и получава 4 пъти по-висока от средната заплата в предприятието, този от Подкрепа също беше купен от работодателя, но по-евтино. Заради това, че реално нямаме профсъюзи, работодателя си прави каквото иска.
165
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Редовно пътувам до Божурище, по пътя има бариера, във влаковете, които са с 3-4 вагона, през деня пътуват общо 10-тина пътници и 20-25 привечер. Преди години във влака до Верила видях, че пътуваха предимно ***, без билет, и българи, които плащаха на кондуктора на ръка по-малко от цената на билета. Е, дали БДЖ може да има печалба, ако е така и по останалите линии? Като се прибави и огромната администрация, която е присъща на всички държавни предприятия ситуацията става страшна.
164
2
 
2
 
! Отговори
Staf преди 12 години
Мъчим се да ви държим очите отворени, младежо. Мъчим се да пробием в тая държава, но явно ако не си вътрешен човек и не си ли склонен да "помагаш" на "управляващите" и изявиш ли желание да помагаш на хората които са те избрали, значи нямаш място. Ние ще се борим за себе си, ако не искате да ви мачкат, борете се и вие. Велики хора за загинали за да се наричате Българи, не позволявайте на шепа *** да петнят паметта на тези хора заедно с вашето бъдеще, самоуважение и националност.
163
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По ТВ стачниците обявиха, че стачкуват поради ЗАБАВЕНИ купони за храна и работно облекло. Не считам, че това е основание за ефективни стачни действия, от които пострадаха хиляди пътници и БДЖ има милиони левове загуби. Считам, че със стачките и протестите се цели да се съсипе БДЖ, както много други предприятия и да се дестабилизира правителството и страната в период на световна икономическа криза. Говори се, че БСП искат да си върнат за 1997 г., да предизвикат глад и хиперинфлация и избори.
162
2
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
искам да попитам пичагите които обичат само да плюят: ВИЕ КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА ПОДБРЕНИЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ ОСВЕН ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА БСП ИЛИ СДС?
161
7
 
4
 
! Отговори
Staf преди 12 години
Ще си сложим мутра и охрана под прякор "Тиквата" за премиер и ще чакаме да се пооправим...***
160
2
 
7
 
! Отговори
Staf преди 12 години
Как ще фалира БДЖ като всеки ден е пълно с хора бе? Аз пътувам на месеца по няколко пъти в напълно случайни дни и винаги е пълно с народ. Как ще фалира освен ако не се разграбва отвътре?И гащите ще ни вземат народееее народе, от собствената ни държава ни гонят.Никъде по света няма фирма, дружество или предприятие радващо се на обилна клиентела което да фалира... само в България го може това.Всички сте продажни, и за едното "голем си" се продаваме. ***
159
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
800 милиона лева от данъците на българите са отишли за да могат *** да се возят безплатно по влаковете. Ми не е ли достатъчно вече?
158
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 12 години
за неотменните човешки права да се гепи нафта и да не се издават билети срещу прибрани кинти ли става дума...?
157
6
 
5
 
! Отговори
бг преди 12 години
едва ли на мен ще ми потребе влак ли как там му викат а като гледа никои не разбра че седмица не патуват,,,,,а малко да погладува човек е здравословно и без това се пости ,,,,като умират по пьтищата дане би някои да го е грижа освен близките и на тия ще им мине мерака и кои ли ще се сети утре за тях ,,,,,,,само пошилка дигат електричките,,,,,,,,,,по добре да се засрамим че с тази скорост 45 км, се вьрнахме в дивия запад,,хаиде даите им да хапнат нещо
156
3
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ПОРЕДНИЯ ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ...(следват Български пощи)Дори и баба Глупла, от Горно *** разбра, че БДЖ и НКЖИ умишлено се водият към фалит, за да се "купят" ЗА 1 ЛЕВ, ОТ ПОРЕДНИЯ СЛУЧАЕН"ЧЕСТЕН ЧАСТНИК"...- Разбра се, че най-новите 500 вагона са продадени С НОМЕРА, което означава, че НЕ СА БРАКУВАНИ и то на цена 1/3 от цената им като скраб..!!!, а други 1 000 са ОТКРОВЕННО ОТКРАДНАТИ и чакат да се пуснат в оборот от "СЛУЧАЙНИЯ ЧЕСТНИЯ ЧАСТНИК"...!!!- БДЖ-то НЕ МОЖЕ да поема пътниците и товарите..., и губи дневно по 250-300 000 лева, според някои експерти по 600 000, а НИ ЛЪЖАТ, ЧЕ НЯМА ПРИХОДИ...!!!- НАРОЧНО са спрени 140 милиона "оборотни" средства за БДЖ, ГЛАСУВАНИ ЦЕЛЕВО ОТ ПАРЛАМЕНТА...!!!КОЙ ЛЪЖЕ СЕГА...?- ПРАВИТЕЛСТВОТО ТВЪРДИ, ЧЕ БДЖ-то НЯМАЛО ПЪТНИЦИ И ТОВАРИ И И ЗАТОВА РАБОТЕЛО НА ЗАГУБА..., ТА ЩЕ ПРОДАВА ВАГОНИ...- ПЪТНИЦИТЕ ПО ГАРИТЕ И ТОВАРОДАТЕЛИТЕ ПИЩЯТ, ЧЕ НЯМА ВАГОНИ...- А СЕГА ДЕ - КОЙ ЛЪЖЕ...!?!?!?...ЯВНО ШЕФОВЕТЕ НА СИНДИКАТИТЕ И БДЖ-ТО (които са обикновенни ликвидаторчета, а не специалисти в транспорта) ВЕЧЕ СА СИ СПАЗАРИЛИ РАБОТНИТЕ МЕСТА ВЪВ ФИРМАТА НА ЧЕСТНИЯ ЧАСТНИК, КОЙТО ЩЕ ГО КУПИ ЗА 1 ЛЕВ, А ГРАБЕЖА НА БГА-"Балкан", ВЕЧЕ Е ДЕТСКА ИГРА, СПЯМО ГРАБЕЖА КОЙТО СЕ ПРАВИ В МОМЕНТА...!!!" НАРОДЕ!!!! "