Жена изостави двете си момиченца на Нова година

Децата на настанени в социален дом, майката се издирва
Обновена: 2 яну 2012 12:55 | 2 яну 2012 12:55, Красимир Ангелов
104
Жена изостави двете си момиченца на Нова година
Снимка: Архив Булфото

31-годишна жена от ромски произход изостави двете си момиченца в навечерието на Нова година, съобщи БНР.

Съсед подал сигнал, че бебе и двегодишно дете са сами в къща на улица "Юрий Гагарин" в Горна Оряховица, където живеели с майка си.

Пристигналият полицейски екип е установил, че невръстните деца са изоставени сами. Момиченцата са поставени под полицейска закрила и са настанени в социален дом в град Дебелец.

За случая са уведомени отделът за закрила на детето и прокуратурата в Горна Оряховица. Полицията продължава издирването на майката.
 


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Променете заглавието "жена изостави.." с " животно изостави.."или "*** изостави.." защото и животните не изоставят децата си, както го правят *** в България.Тия правят деца само да смучат пари от държавата и докога ли ще го търпим,щото и търпилото ни свърши!
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не четете, граждани, не гледате. Майката получи ведомствено жилище и си прибра децата - снощи я даваха по тивито как хубаво се грижи за бебетата и даваше акъл на другите майки. Сега ще си ги гледа жената, поне докато не я подгонят от жилището за неплатени сметки, смятай 2-3 години, 5-6, като сложим в сметката и етническата толерантност.
96
0
 
4
 
! Отговори
до 88 преди 8 години
Поздравявам те! Изключително аналитичен си в излагане на фактите.Остава само да организираш съмишленици в разрушаване на тази антибългарска политика за социално подпомагане на маргинали.Имаш качества и за това и многото българи,които мислим като тебе ще сме не зад теб ,а до теб.Действай! Трябва тази държава да мисли не за ***,а за етноса,който се топи и е на път да изчезне,за хората,които плащаме данъци като безправни роби,унизени от несправедливостта на социалната политика
95
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
*** му работа.
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей от ромски произход не мога да повярвам мислех че е българка
93
0
 
5
 
! Отговори
ф-1 преди 8 години
От хиляди години *** обикалят Европа и търсят разграден двор и нация,които да асимилират.
Мисля,че вече са намерили.
Няма нация с по-малка гордост и самочувствие от българската.Няма по-продажни правителства от нашите.Няма по-безпринципни и корумпирани партии!
92
0
 
0
 
! Отговори
klasika преди 8 години
tova e klasicheskia *** nomer "otivam za cigari'' obiknovenno go pravi Bashtata (father)
91
0
 
2
 
! Отговори
znae se преди 8 години
Zhivotnite ne si izostavyat decata . Na kakvo nivo e tazi ciganka ? Da, po-nisko e...
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не прочетете историята на отец Андон Шавулев.
89
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Значи по новия закон, ако Български родители оставят 10-годишното си дете за няколко часа само в къщи, защото трябва да ходят на работа, ще отнесат *** глобата, а тая гнуснява твар оставила *** си - едното съвсем малко, а другото бебе, за да пукнат - и НИКАКВИ САНКЦИИ НЯМА ДА ИМА ?!?

89 - това просто не може да стане, по една проста причина - ако *** станат мнозинство, ще изпоизмрат за нула време - просто защото няма да има кой да ги храни, нито да ги лекува !!!
88
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Номер 91, хах, КОЛКО СИ ПРОСТ !!! :) :)
87
13
 
4
 
! Отговори
нали нещо което преди 8 години
е извършено от *** или турци уж не го обявявате ,уж не пишете етническата принадлежност ?! Май е точно обратното , когато извършителите са българи пишете само инициалите на имената и нищо повече , а като са от малцинствата не пропускате да отбележите точно от кои са ! "ТОЛЕРАНТНИ" БИЛИ българите ! Толерантни , ама на куково лято !
86
0
 
7
 
! Отговори
жаго преди 8 години
това ***- президент е лесно, там само се разтягат локуми, аз искам ***- летци, ***-архитекти, *** - худажнички, и особено *** - електроинженери.
85
0
 
12
 
! Отговори
Краят наближава преди 8 години
Смъртта на българите иде, краят е близо! След няма и 40 години от българската жилка ще е само екзотичен спомен. Вашите деца ще живеят в Страната на *** – там, където ромите ще са мнозинство, турците ще ги догонват по численост, а българите ще бъдат безгласна буква в лицето на едва 800 000 души. Да, през 2050 година България ще се състои от близо 4 млн. роми, милион и половина турци и 800 000 българи със съмнителна кръв и народни ценности. Искате ли децата ви да живеят тук след 40 години? Ще позволите ли наследниците ви да растат в Страната на ромите – с ром за президент, с ром за премиер и, може би, ром за съпруг?
84
1
 
41
 
! Отговори
Romalestan преди 8 години
Всички знаете, че мизерните детски от 35 лв. вече 9-та година ( от 2002 г. ), са спрени за почти 570 000 бели деца, основно българчета. Защо ?! Каква е тяхната вина ?! Ами вместо да си крият доходите като ***, техните "престъпни" родители, плащали данъци на държавата, върху трудов доход по-голям от 350 лв. бруто ! Схващате ли ?

През Турско време е имало т.н. "Диш Хакъ" = Данък Зъби. Агарянинът, след като ял и пил безплатно у българина, накрая изисквал да му се плати допълнителен данък зъби. Затова, че докато ял безплатната храна, му се били изтрили зъбите ! Та сега този данък е възтановен. Заради това, че работещите българи са платили чрез данъците си помощите на лентяйстващите ***, им взимат и детските !! За благодарност ! И за да бъде пълна програмата ...

Но дали знаете колко вида детски, се плащат в тая загиваща държавичка *** ? Знам, че ще кажете ... Ееее тези 35 лв. на месец, това е. Неее драги, аз си направих труда и ги прочетох до 20 вида !

Не може да бъде ! Das ist unmöglich ! This is umpossible ! - ще възкликнете. Напротив - всичко е възможно в Абсурдистан. Тези 20 вида детски помощи, са основно в 3 социални закона. Нека ги разгледаме по групи :


I - ЗСПД = Закон за Семейни Помощи за Деца

1) Детска помощ при бременност = 150 лв. еднократно

Според член 5а, от ЗСПД, тази помощ се полага само на бременни жени, които НЕ СА ПЛАЩАЛИ осигуровки по Кодекса за Социално Осигуряване (КСО) - тоест ***.

На майки, които са се осигурявали по КСО, и са плащали данъци върху месечен трудов доход, от над 350 лв. бруто, тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА ...

2) Детска помощ при раждане на дете = 250, 600, 200 лв. еднократно

Според член 6, от ЗСПД, всички родители имат право на тази помощ, НЕЗАВИСИМО от месечния брутен доход на семейството.
Тази помощ е еднократна така : 250 лв. за първо дете, 600лв. за второ, и по 200 лв. за трето и последващите деца.
Ако се родят близнаци, и един от тях е второ дете на майката, то тогава всички близнаци получават по 600 лв.

3) Детска помощ при раждане на дете с увреждания = 100 лв. еднократно

Пак според член 6, от ЗСПД, ако до 2-та година на детето се установят увреждания 50% и над 50%, то на родителя се изплаща допълнително и еднократно 100 лв.
Тази помощ е за всички родители, НЕЗАВИСИМО от месечния брутен доход на семейството.

4) Детска помощ за близнаци = 1 200 лв. на близнак еднократно

Според член 6а, от ЗСПД, всички родители имат право на тази помощ, НЕЗАВИСИМО от месечния брутен доход на семейството.
Тази помощ е 1 200 лв. еднократно на дете-близнак, до навършване на 1 година. Тоест при 2-ма близнаци - 2 400 лв., при 3-ма - 3 600 лв. и т.н.
Дянков се опита да намали наполовина, тази помощ.

5) Детска помощ за майка студентка = 2 880 лв. еднократно

Според член 8в, от ЗСПД, тази помощ е за майки-студентки, учещи в редовна форма на обучение.
Тази помощ е до навършване на 1 година на детето, и е равна на 12 мес. х МРЗ от 240 лв. = 2 880 лв.
Тя се дава НЕЗАВИСИМО, от месечния брутен доход на семейството.
Дянков се опита да спре напълно, тази помощ.

6) Месечна помощ за дете, до завършване на средно образование = 35 лв. месечно

Според член 4 и член 7 от ЗСПД, тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА на родители, които са плащали данъци, върху месечен трудов доход, по-голям от 350 лв. бруто, на член от семейството. Тоест белите данъкоплатци не получават тази помощ.
Също така, тази помощ не се дава и за деца, които не посещават редовно училище.

7) Месечна помощ за деца-близнаци, до завършване на средно образование = 52,50 лв. месечно

Според ал.3, параграф 11, от Преходни и Заключителни Разпоредби, на Закона за Държавния Бюджет на РБ за 2011 г., ако децата са близнаци, то техните детски са 150% от детските на неблизнаците.
Или 35 лв. х 150% = 52,50 лв.
Тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА на родители, които са плащали данъци, върху месечен трудов доход, по-голям от 350 лв. бруто, на член от семейството. С други думи, не се полага на белите данъкоплатци.

8) Месечна помощ за дете с трайни увреждания, до завършване на средно образование = 70 лв. месечно

Според ал.8, от член 7 на ЗСПД, месечната помощ за дете с трайни увреждания е двойно по-голяма. Или 35 лв. х 2 = 70 лв. месечно.
Тази помощ се дава НЕЗАВИСИМО, от месечния брутен доход на семейството.

9) Добавка към месечната помощ за деца с увреждания = 189 лв. месечно

Според Член 8д от ЗСПД, от миналата 2010 г. към месечната помощ от 70 лв. се добавя и 70 % от брутната МРЗ, или 189 лв.
Общо такова дете получава 259 лв. детски на месец

10) Месечна помощ за дете, до навършване на 1 година = 100 лв. месечно

Според член 8, от ЗСПД, тази помощ е само за родители, които НЕ СА ПЛАЩАЛИ осигуровки по КСО.
На родители, които са се осигурявали по КСО, и са плащали данъци, върху месечен трудов доход, по-голям от 350 лв. бруто, тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА. Тоест, тези пари не се дават на белите данъкоплатци.

11) Целева помощ за първолаци = 150 лв. еднократно

Според член 10а, от ЗСПД, на учениците записани в 1-ви клас, се дава еднократна помощ от 150 лв.
На родителите, които са плащали данъци, върху месечен трудов доход, по-голям от 350 лв. бруто, тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА .
С други думи, не се полага на белите данъкоплатци.

12) Помощ за детска градина = 100 лв. месечно

Според член 10б, от ЗСПД, родителите чието дете (деца), не може да бъде записано в общинска детска градина, имат право на 100 лв. месечна компенсация, за всяко дете - което е на възраст между 3 и 6 години.
Но има специална наредба на МФ, по тази помощ ...

13) Безплатно пътуване за многодетни майки

Според Член 8г на ЗСПД, многодетните майки имат право на безплатно пътуване веднъж в годината ( отиване и връщане) с влак или автобус
Кои са многодетните майки - вие много добре знаете !


II - ПП на ЗСП = Правилник за Прилагане,
на Закона за Социално Подпомагане

Помощите по ПП на ЗСП, се наричат ДМД ( Диференциран Минимален Доход). ДМД се образува от два множителя - процент който се полага на подпомаганите (по член 9 от ПП на ЗСП), и ГМД ( Гарантиран Минимален Доход).
ГМД в момента е 65 лв. месечно, а процентите са различни, за 11-те вида, целеви подпомагани групи.
Или ... 65 лв. х N% = ДМД

14) ДМД за дете, до завършване на средно образование = 59,15 лв. месечно

Според точка 8, от ал.3, на член 9, от ПП на ЗСП, на тези деца се полагат 91% от ГМД.
Или 91% х 65 лв. = 59,15 лв. От тях 35 лв. са детските по член 7, на ЗСПД.
Тоест по член 9, от ПП на ЗСП, се дават допълнителните 24,15 лв., за достигане на ДМД от 59,15 лв. Или 35 лв. + 24,15 лв. = 59,15 лв.
Тази помощ, по силата на следващия член 10 от ПП на ЗСП, се дава САМО НА ЦИГАНЧЕТАТА.

15) ДМД за родител, отглеждащ сам дете / деца, до 3-годишна възраст = 78 лв. месечно

Според точка 10а, от ал.3, на член 9, от ПП на ЗСП на самотните майки, се полагат други 120% от ГМД.
Или 120% х 65 лв. = 78 лв. месечно.
И тази помощ, по силата на следващия член 10 от ПП на ЗСП, се дава САМО НА ***.


III - ПП на ЗЗД = Правилник за Прилагане,
на Закона за Закрила на Детето

16) Детска помощ, за превенция на изоставянето = до 325 лв. еднократно

Според член 48, от ПП на ЗЗД, ако майката заплаши, че ще изостави детето си, то и се дава допълнително тази помощ за превенция, за да се откаже от намерението си.
Тази помощ е до 5 пъти ГМД. Или 5 х 65 лв. = 325лв.
На практика тези пари, отиват САМО ЗА ***.

17) Детска помощ, за реинтеграция в семейството = до 325 лв. еднократно

Пак според член 48, от ПП на ЗЗД, ако майката реши да си върне отгледаното дете, което като малко е изоставила в дом, то тя получава помощ за реинтеграция.
Тази помощ пак е до 5 пъти ГМД. Или 65лв. х 5 = 325 лв.
Също и тези пари на практика, отиват САМО ЗА ***.

18) Детски за изоставени деца (в 99% от случаите ромчета),
настанени в приемни семейства = средно 227,50 лв. месечно

Според член 50, от ПП на ЗЗД, тази помощ за едно дете е ...
- 195,00 лв. ( ГМД от 65 лв. х 3 ) месечно за дете до 7 години
- 227,50 лв. ( ГМД от 65 лв. х 3,5 ) месечно за дете от 7 до 14 години
- 260,00 лв. ( ГМД от 65 лв. х 4 ) месечно за дете над 14, а ако учи не повече от 20 години
И тези пари, в 99% от случаите, отиват за изоставени ***.

19) Заплати за приемните родители,
отглеждащи изоставени деца ( в 99% от случаите ромчета)

Според член 57в, от ПП на ЗЗД, тези заплати са ...
- 351 лв. месечно ( МРЗ от 270 лв. х 130 % ), при отглеждане на 1 изоставено ромче
- 378 лв. месечно ( МРЗ от 270 лв. х 140 % ), при гледане на 2 изоставени ромчета
- 405 лв. месечно ( МРЗ от 270 лв. х 150 % ),
при отглеждане на 3 и повече, изоставени ромчета

( Забележка )
На практика приемното семейство, получава едновремено парите по тази и предишната точки. Резултата ?!

( Пример ) За едно изоставено ромче до 7 години, държавата плаща от нашите данъци по този закон за закрила на детето 546 лв. месечно
( 195 лв. детски + 351 лв. заплата )

Споко ... това не е всичко. Според другия Закон за семейни помощи, ако същото ромче е с някакви увреждания, то получава още 259 лв. месечно
( 70 лв. двойни детски + 189 лв. добавка )

Така че общо на такова *** държавата плаща 805 лв. на месец !!!! А за българчето 35 лв. или ... или даже и те са спрени ...

20) Допълнителни детски, за всяко ромче от "Евророма" = 20 лв. месечно

Тази помощ, я обяви преди няколко години, по НОВА ТВ, председателя на "Евророма - Цветелин Кънчев. И то в присъствието на тогавашната министърка на МТСП - Емилия Масларова. Тя не го опроверга, което значи, че е знаела ...
Сега тази помощ, вероятно е увеличена.
Тази помощ идва от Върховното Мешере, където се отчита всеки нелегален *** бизнес - крадене на ДДС, джебчийство, просия, проституция, измами, контрабанда и т.н. Тоест, това са пак наши пари ...

Съществуват още многобройни, и лукаво прикрити социални помощи, размера на които е, според броя на циганчетата в семейството. Погледнато през тази призма, социалните помощи също са детски ...

Всички пари, за гореизброените 20 вида детски, У-правниците ги взимат от данъците, осигуровките, таксите и високите цени, смъкнати от гърба на белите данъкоплатци.
Над 85% от общия размер на тези детски, се изплащат на вече стотиците хиляди ***, УЖ самотни майки. Които са превърнали непрекъснатото раждане на деца, в доходоносен поминък. Чрез който хранят не само себе си, но и безбройните дърти ***, в многобройните *** фамилии, в които никой не иска да работи.
Тези ***, медоносни пчели, са почнали вече да раждат на 11-годишна възраст, и са стигнали до 23 родени деца от една "самотна" майка, с цел да получават все повече и повече МДП ( Майчинства, Детски и Помощи).

Значи, к'во съ получава накрая ? Едни ядат и пият цял живот в държавния ресторант, а други цял живот работят, за да им плащат сметките ! Узаконено робство ! Именно това представлява социалната политика, закодирана в горните три закона. Цяло чудо е, че ние данъкоплатците все още сме живи. Но не за дълго ...
83
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние и да се възмущаваме нищо няма да стане.Тази,като я намерят ха на бас,че нищо няма да и направят.След време ще си вземе децата,защото иначе,ще секнат помощите,ние данъкоплатците ще продължаваме да издържаме т.нар. "роми" на,които им се вмени от "хубавите" ни управници,че имат само права,без задължения.И така докато 99% от населението бъде само от "роми".
82
0
 
7
 
! Отговори
mindo преди 8 години
***
преди 1 час
За положението с *** вина имат политиците.
Глупости! Един човек като го мързи и не желае да учи няма начин да го накараш! Това са си сереотипи и особености на етноса. Ромите се развиват добре само при общества в криза, защото са най - пригодени да съществуват в такива условия. При развити общества след няколко(2-3) поколения нито имат по супурнайсет деца нито крадат керемидите от покривите на къщите. Взимат си социала и крадат дреболии колкото да дразнят съседите си.
81
5
 
7
 
! Отговори
Наивен преди 8 години
Да не са онези двете ***, дето Боко ги прибра за Нова година?
80
0
 
34
 
! Отговори
там търсете ! преди 8 години
Тая или е отишла да ражда поредното *** или е отишла да си "вади" хляба ...на околовръстното...
79
0
 
46
 
! Отговори
РРР преди 8 години
Абе индийците даже си оправиха проблема с *** още преди много години като ги заточиха в Бангладеш. Само ние не можем заради скапаните ни политици които ги използват за електорат с/у бири, кебапчета и двадесетолевки. Нашите *** искат да живеят в Латинска Америка. Дайте да им помогнем да ги качим на корабите с общи усилия и с малко кютек ако трябва. Може и на северния полюс. Там има доста необитаеми земи все още. Ще ги командироваме с еднопосочен билет като златотърсачи. Ще "берат" злато