Пазарджишки роми: Радикален ислям ли? Лъжа!

В джамията "Абу Бекир" по нищо не личи, че се е провеждала акция
1 апр 2015 11:00,
48
Пазарджишки роми: Радикален ислям ли? Лъжа!
Снимка: bTV

Вчера сутринта общо осем души от Пазарджик, Асеновград и Пловдив бяха арестувани в акция на ДАНС заради проповядване на радикален ислям, недемократична идеология и подстрекаване към война.

Информацията е дошла от социалната мрежа Facebook, където са споделяни клипове с джихадистко съдържание, което подстрекава към нетолерантност и насилие.

Акцията е продължение на тази, която се случи на 25 ноември 2014-та година, където бяха задържани 7 души.

ДАНС влиза в ромската махала на Пазарджик още по тъмно. Първите задържани са Орхан Бързак, Райко Карталов и Веселин Стефанов. Четвъртият, който трябвало да бъде арестуван се укрил. За него има издадена европейска заповед за задържане.

В джамията "Абу Бекир" по нищо не личи, че се е провеждала акция. Вярващите отричат да са си разменяли клипове с ислямски призиви във Facebook.

"Няма такова нещо", казва председателят на настоятелството на джамията Абу Бекир и отрича да си е разменял клипове, защото няма телефон.

"Защо не ги арестуваха преди 5 месеца, или сега не могат да намерят аргументи да съдят тези хора. Защо не съдите тези, които дават голи клипове на жени. Защо не търсите сводниците, наркотиците, който продава, ами само мюсюлманите", казват пред камерата на bTV хора от махалата.

Съпругата на Ахмет Муса, който бе арестуван за подстрекателство към война миналия ноември обяви, че ДАНС няма никакви доказателства срещу тях.

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане под стража за арестуваните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дяволът се опитва да убеди всички ,че не съществува.
17
1
 
8
 
! Отговори
Снощи ги видяхме преди 9 години
по телевизията.Какви са тези плашила с фереджета, бе?!Не възразявам хората да носят облекло, съобразено с религията им, но ако това облекло предвижда и скриване на лицето, то е опасно за обществото - защото така могат да се прикрият опасни престъпници и терористи. Ако са издирвани от полицията, как тя да ги разпознае?Освен това, такова забулване е неетично. Някакви бабароци искат да се движат по улиците и да плашат малките деца! Как не!Която иска фередже, да върви в Саудитска Арабия.
16
3
 
16
 
! Отговори
100÷ преди 9 години
Практикуват радикален ислям кво се прават на луди вижте ги кви са талибани
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До преди няколко години пазарджишкия *** имаша за спонсор апостол Павел .Понеже апостол Павел вдигна ръце от тях те намериха нов в лицето на Алаах.Докога и Алаах ще ги държи в прегръдката си ще видим.Когато пътувах по стария път за Пловдив преди години от *** *** не можеш да се разминеш.Сега сложили бурките и край с курварджилука.Истински примерни мюсюлманки.Изповядват се само на собственния мъжВсяко чудо за три дни.*** си е ***.
14
3
 
24
 
! Отговори
ОПЕРАТИВНО СКУЧЕН преди 9 години
Трябва "Държавата", ако въобще има такава, да се намеси с цялата си сила и всички опити за посяването на радикален ислям да бъдат унищожени още в зародиш. Бил съм на дълги мисии по цял свят и повярвайте ми навсякъде така се започва. Първо им дават пари, за да ходят в джамиите ежедневно, а жените им да се забулват, - около 500 Евро месечно. Такива като нашите ***, естествено заради парите се навиват, но след няколко години изпилване на мозъците им, те сами си запасват бомбите.
13
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кат ти гледам брадата, изобщо не е радикален ислям, а??? Като искате ислям, бейгайте към Турция, анадола и емирствата! Тука религията е източноправославното християнство, бе брадати козли!
12
1
 
36
 
! Отговори
Барече преди 9 години
До 21Местан не е обикновен , а чист нагаждач. При бай Тошо е бил първи агент на ДС, заедно с Доган, т.е. продажници. Дори скинари да дойдат на власт, той първи ще си обръсне главата....не го гледай тоя мазник.....
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как нарича радикалният ислямист радикалният ислям? Отговор: Ислям.
10
5
 
7
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
До ССAide, aide kakuvto i da e Siderov pone govori istini i v parlamenta gi zashtitava jalki sa horata koito glasuvat i vqrvat na GERB.
9
1
 
36
 
! Отговори
Барече 2 преди 9 години
Преди 25 години почти всички *** бяха християни, след това почнаха да търгуват с Турция и станаха турци, сега са араби, но ги очаквам скоро да станат НИНДЖИ будисти.......Вярата им е в парите, а не в бог.....няма такова племе......
8
2
 
23
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
Не Ви, ли прави впечатление, че никой от ДПС включително и Местан никога до сега не са коментирали тази тема и преди по съдебните делата на така наречените имами и по сегашната акция на ДАНС.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SAMO DOGIVOTEN ZATVOR SHTE GI OPRAVI
6
2
 
23
 
! Отговори
Барече преди 9 години
Стига с тези медийни сензации! *** в Пазарджик имат само един господар и не е никоя религия, а само ПАРИТЕ. Те не вярват в нищо друго, освен в ПАРИ! Всички хора в града знаят, че им се плаща да се маскират и на никой не му прави впечатление.Интересуват се само медиите като останат без новини. Като не им обръщате внимание, няма да има кой да им плаща и ще си намерят друга вяра....
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗ - НАМЕРИЛИ НИША ДА ПЕЧЕЛЯТ БЕЗ ДА РАБОТЯТ...сигурно това е такаИначе много е съмнително другарите роми да завързват с поясок със шашки и да вземе да се гръмне. Абсурд!Ако обаче ги навиват да се заселват в ИД, трябва да ги поощрим масово да го направят. Там раздеават храна на корем, къщи, петролни кладенци и най-важното - дават на калпак много джилязу
4
3
 
43
 
! Отговори
Путев преди 9 години
Острижете им брадите!
3
2
 
35
 
! Отговори
МЪЖКИ ВРЕМЕНА преди 9 години
Да му се отреже брадата с брадва както в знаменития разказ на Хайтов
2
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чашата е пред преливане. Ще се режат бради.
1
2
 
58
 
! Отговори
Запознат преди 9 години
Само като ги видиш са си чисти талибани. Направо на влака и към Сирия. Там ще им е добре, защо са тук?