Директорски драми в Калояново: Школски шеф гони учители

Родителите искат директорката да бъде отстранена
Обновена: 13 фев 2017 09:41 | 13 фев 2017 09:40,
13
Директорски драми в Калояново: Школски шеф гони учители
Снимка: bTV

Родители спряха децата от училище в Калояново. Заради конфликт с директорката Марияна Симеонова те отказаха да пуснат учениците в класните стаи докато тя не си подаде оставката. Дори са готови да ги преместят в друго учебно заведение.

Още преди дни родителите излязоха на протест срещу директора на ОУ "Иван Вазов". Марияна Симеонова е назначена преди година и половина на поста. Според родители и бивши учители обаче Симеонова се отнася лошо служителите си, затова и много от учителите са напуснали работа.

Това стресира децата и те вече не искат да ходят на училище, твърдят родителите пред bTV. Бивши учители споделиха, че са били унижавани от Симеонова и затова са напуснали.

"Тази жена не може да даде пример на децата, тя тероризира подчинените си, потъпква достойнството им", коментират те.

Майка се оплака, че учителите плачат, а децата плачат за учителите си. "Така не може да се работи", категорична е тя.

Кметът Георги Георгиев застана редом с родителите и заяви, че ги подкрепя. Той добави обаче, че ръцете му са вързани и предстои да търси инспектората в Пловдив.

Директорката отрича, твърди, че винаги е подхождала диалогично. В регионалния инспекторат по образование има две писма – срещу директорката и в нейна подкрепа.

"Няма да допусна натиск върху децата. Проблемът трябва да бъде изяснен и да се вземат адекватни мерки и децата да останат в училището, което е с прекрасна база", коментира кметът на Калояново Георги Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
ралица преди 4 години
Боже,сега виждам тази жена вече е началник в РУО-ИНСПЕКТОРАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО. тИ ГО ГОНИШ ПРЕЗ ВРАТАТА,ТО ТИ ВЛИЗА ПРЕЗ ГЛАВАТА. НАГЛО,НАХАЛНО И ОТВРАТИТЕНО СЪЩЕСТВО, БЕЗУМИЕ, КОЙТО ГО Е ДОПУСНАЛ, ДА ИДВА ДА СИ ПРИБИРА ОТПАДЪЦИТЕ ОТ РУО ПЛОВДИВ.
10
4
 
18
 
! Отговори
Бай Х преди 7 години
Почти във всяко българско училище е така...! ГЕРБ мафията сложи свои хора за да точат от обществените поръчки там. От всеки ремонт, от всеки химикал за учителите има комисиона за директора, а той на по горните в РИО! РИО пък на падишаха... всичко си тече гладко! Така е и в предприятията, там също тече схемата, работниците са роби на началника си... карат ги да работят в събота, неделя, не им плащат, фалшиви ведомости
9
3
 
15
 
! Отговори
въпрос на 10 преди 7 години
Не ми слагайте минуси, кажете ми защо не харесвате децата Ви да имат интелекта на Борисов, а искате този човек да управлява ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА?
8
6
 
21
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Когато коментираме положението в БГ , редовно има хора , които пишат, че Б. Борисов е голям политик.... Защо тогава, като им пожелавам, щом толкова го харесват, техните деца да имат неговия интелект--ми слагат минуси? Ето това не мога да разбера? Моля Ви, фенове на Тиквата преведете ми , защо?
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чистачките също ги мързи да владеят перфектно 5 езика и компютърно програмиране след второто висше. Образованието НЕ РЕШАВА НИЩО - една държава без социална политика е нищо. За какво му е на 55-годишен да учи немски?! На такава възраст в Турция отдавна е пенсионер. При 20-годишен стаж се пенсионираш с нормална пенсия за всеки бранш. Излиза, че Турция е най-социалната държава в Европа. И лечението за раково болните там е безплатно, независимо колко струва.
6
1
 
27
 
! Отговори
Пламен Николов преди 7 години
Браво на децата и родителите! На това безобразие трябва да се сложи край! И училището в Калояново, след Ягодово и Войводиново, пропищя от Симеонова.
5
10
 
11
 
! Отговори
По Шекспир преди 7 години
Поредна сълзлива драма в българско училище. В нашите училища и даскалките и директориците са тотално изкукали квачки
4
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много нагласена и по нашенски изглежда цялата работа. Дали някой не се опитва да лови риба в мътна вода? Нищо конкретно не са казали неискащите директорката. Какво искат? Или кого искат? Всичко това си има организатор - да кажат КОЙ!
3
4
 
30
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Само като и видиш физиономията ти става ясно, че е едно ниско интелигентно и комплексирано директорче, което се е взело много насериозно! Но след като ГРОБ така създаде самоуправляващи се фирми-училища, какво да очакваме? Тя е заела длъжнастта след кокурс е сега е недосегаема. Поне така се чувства! Такава е и картинката в болниците....
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така действат всички шефове назначени от партия герб.Нагли ЗЛИ и отмъстителни.На същия принцип работи шефката на ЦГМ-Румяна Милова член на партия герб и приятелка на Фандъкова.
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закривайте системата. Има нови технологии в епохата на Интернет, позволяващи обучение чрез компютъра вкъщи. Разходите за тази система са колосални, а вредите от насилственото струпване на деца от 6 до 19-годишна възраст в тези скотобойни (училища) са непоправими. Резултатите - неграмотна ***. Ползите са само за работещите в тази система. Учениците само задължително въртят оборота на системата още от 6-7 годишна възраст. Докато изперкат окончателно на около 19 години когато са абитуриенти.