Градусите днес стигнали 31, но от утре захладнява

Преди обяд ще има слънце, следобед ни очаква дъжд
13 май 2017 19:50, Петя Славова
1
Градусите днес стигнали 31, но от утре захладнява
Снимка: Reuters

Най-високите температури днес са измерени в Пловдив и в Сандански - 31 градуса, каза Марияна Попова - дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН за БТА.

Тя отбеляза, че няма регистрирани днес температурни рекорди в страната, тъй като рекордите през май са за над 35 градуса.

Температура от 30 градуса днес беше достигната в Благоевград, Кърджали и в Пазарджик, съобщи Попова. Тя каза, че температури от 29 градуса са регистрирани днес на много места в страната. Сред тях са Велико Търново, Кюстендил, Чирпан, Казанлък, Елхово, Карнобат, Хасково.

През пролетния сезон температурите по морето са по-ниски, отбеляза Марияна Попова. Тя съобщи, че днес във Варна и в Ахтопол температурата е достигнала 23 градуса, в Бургас - 26 градуса, на Емине - 25 градуса, на Калиакра - 21 градуса, а на Шабла - 18 градуса.

От утре се очаква да има понижение на температурите, прогнозира дежурният синоптик в НИМХ-БАН.
През нощта ще бъде предимно ясно, с минимални температури между 12 и 17 градуса.

Преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, в отделни райони, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно силен северозападен вятър, който по-късно след обяд ще отслабва. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 23 и 28 градуса.

В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали, а в Родопите и ще прегърми. Ще духа умерен до силен, по най-високите части временно бурен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва.

Температурите ще се понижат и максималната - на височина 1200 метра, ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, с гръмотевици. Преди обяд ще духа умерен до силен северозападен вятър, който по-късно през деня ще отслабва и ще се ориентира от север.

Максималните температури ще са между 21 и 25 градуса. Температурата на морската вода ще е 15-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Атмосферното налягане ще се повишава и ще стане по-високо от средното за май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари