Състоянието на Ивелин – стабилно, без опасност за живота

Лекарите се борят с измръзванията, възстановяването ще продължи дълго
4

Състоянието на намерения вчера Ивелин Узунов е стабилно и няма опасност за живота му, съобщиха днес от смолянската болница, където момчето е в реанимация. Ивелин е контактен и вече е споделил с баща си, че се е изгубил в гората. До момчето все още не се допускат други хора, освен най-близките.
Още по темата
Бащата Велин Узунов и днес трудно намираше думи, с които да благодари на хората, участвали в десетдневното издирване на Ивелин. Според него е цяло чудо, че детето му е оцеляло само в гората.

"Някакво чудо, не знам, при други обстоятелства би оцелял, но ей така в гората, а той казва, че никъде не е излизал, явно, че някакъв късмет е имал да оцелее, без храна, не е ял нищо, само вода е пил", разказва бащата на Ивелин пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Пред баща си Ивелин споделил, че на 5 май, когато изчезна, излязъл просто на разходка в гората над Смилян.

Дезорентиран и изтощен - така са го открили вчера Васил Вълчев и семейството му. Те случайно се прибирали от семейния си имот в село Пещера и първи забелязали момчето, полегнало край пътя.

"С майка ми и със сестра ми бяхме, разбрахме, че това дете е изчезналото, в първия момент като го видяхме, честно да си кажа, помислихме, че е възможно и да е починало, но като го попитахме дали е добре, викнахме му така отстрани, то се надигна, отговори ни нормално и вече се задействахме на 112", коментира Васил Вълчев, началник РСПБЗН–Смолян

Ивелин все още е в реанимацията на Смолянската болница, където беше приет снощи.

"В момента е стабилен, в съзнание, лекуваме измръзванията", казва д-р Венцислав Проданов

Лекарите не могат да кажат дали ще има по-сериозни последици за Ивелин от измръзването. Възстановяването му ще продължи дълго. Предстои момчето да бъде разпитано и от полицията.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
plk преди 3 години
reklama...stop...
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корав *** се оказа. Десет дни без храна..
2
1
 
5
 
! Отговори
Веригата преди 3 години
На твое място и на мен щеше да ми дотегне. От мен самия.
1
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леко ми дотегна