Ангелкова пред Bulgaria ON AIR: Без бар на "Боруна"!

До месец Министерството ще представи нов регламент за къмпингите
Обновена: 30 май 2017 10:37 | 30 май 2017 09:37,
9

Туризмът у нас чака ръст между 7 и 10% за това лято, съобщи в "България сутрин" министърът на туризма Николина Ангелкова. Предварителни регистрации вече са направили туристи от Германия, Румъния, Русия, Израел, Полша, Великобритания, Чехия, Франция, Холандия.

Подготовката за летния сезон по Черноморието тече с пълна сила - на територията на Несебър са регистрирани 230 незаконни обекта, а 180 от тях вече са премахнати. На плажа "Слънчев бряг - Север" са премахнати 1500 кв. м. временни обекти.

Още по темата

Именно това е една от основните задачи, с които се наема ведомството - да установи и премахне незаконните обекти, както по плажовете, така и във вътрешността на комплексите.

"Това е само началото. След летния сезон ще продължи премахването на незаконни комплекси", увери министърът пред Bulgaria ON AIR

Встрани от разговора не остана и спорният казус с мидения плаж "Боруна" в курорта Лозенец, където беше предвидено да се строи заведение, но местните излязоха на протест с искане поставените основи на строежа да бъдат премахнати.

"Категорично там няма да има заведение, защото проверката показва, че координатите, които са представени в схемата, се разминават с реалното фактическо положение. Така че тази схема, която е представена във вида, в който е представена и одобрена, тя ще бъде отменена", посочи Ангелкова.

Очаква се до месец работна група към Министерството на туризма да представи нов регламент за регулиране на къмпингите, така че да има ясни правила, както за къмпингуващите, така и за онези, които искат да упражняват някакъв вид дейност, обясни още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Справедливият преди 6 години
Ангелкова ,Вие сте предоставили концесията в к. Лозенец ! Ваша е грешката! Тази млада дама строи на законен терен ,който Вие сте посочили като плаж. Като сте дали скалите къде да се строи.? 20 души поставени лица се събраха да протестират за дървено помещение,защо не протестират за бетона. Тази млада дама е вложила пари ,време и законно прави обекта. Като няма пясък къде да строи? Да не сте давали това място за концесия,сега нека да си искат хората пропуснати ползи заради вашата грешка!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Щото осраната поляна вади пари докато стане такава, пък била и на брега на морето. После пишман-бизнесмените се спасяват, а накаканото остава за дълго и най-вече... за местните.И не ме плакни с номера за платформите над терена как били направени само за да се опази поляната и природата. Достатъчно сме гледали още първите епизоди на филма с пешеходните мостчета над дюните до плажовете край Несебър.
4
0
 
2
 
! Отговори
ivo преди 6 години
Abe koga nai posle toq zaspal narod shte se sabudi i shte grabne sopite?????
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смях се онзи ден на група селяни от Лозенец , които врякаха срещу нов Бар или Заведение. Вие мили мой утре от какво ще вадите пари в това село , ако няма туризъм ? А в други ден , когато остареете, кой ще ви плаща пенсии и здравеопазване , като не работите и не внасяте нищо ? Празната поляна не вади пари. Разберете го един път за винаги.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само да знаете какво ви готвят от 1 юли , ще ви се отвори устата една педя , ама не казват да не вземете да получавате кризи и да припадате :)
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема хлабаво само напред, голями ръстове се очакват и на газта се очаква ръст. Aбе големи сте бе туристите идат, ама танкера с шистовия газ нещо се забави.