Спор за ливада завърши с убийство в Монтанско

Тъст застреля бивш зет с незаконен пистолет
24
Спор за ливада завърши с убийство в Монтанско
Снимка: архив, БулФото

Тъст простреля зетя си днес в ранния следобед. Кървавата вендета станала заради спор за ливада и няколко бали със сено в село Крива бара. Това съобщиха от ОД на МВР- Монтана. Скандалът избухнал между 62-годишния Асен Н. и бившия му зет Симеон В.

Тъстът косял ливада и прибирал сеното, когато срещу него връхлетял 37-годишният Симеон В. Бившият му зет, който имал две деца, но се развели с дъщеря му, твърдял, че мястото е негова собственост, пише "24 часа".

Първоначално двамата мъже се разбрали и се прибрали по домовете си, но кръвта на зетя кипнала, грабнал брадва и отишъл да се саморазправя. Преди да замахне обаче, Асен извадил пистолет, незаконно притежаван и за да се защити, го застрелял с четири куршума.

На мястото на кървавото убийство веднага пристигнал дежурен патрул от РУП -Лом. Възрастният мъж е задържан за 24 часа в ареста в Лом. Предстои да му бъде повдигната постоянна мярка "задържане под стража".

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Силвияя преди 6 години
До ЖоЗащо вярвате няма нищо вярна от тази статия, Симеон не е носил НИЩО в ръцете си, нито са се карали за сено или бали , ливади..... нищо абсолюгтно от това не е вярно. Убиеца Асен го е застрелял умишлено с три куршува в гърба, Симеон пада на земята и от Упор четвъртят в сърцето , умира на място. Скъпи граждани един невиннен човек си е отишъл от този свят, може само да кажем Лека му пръст! Не пишете вашите изказвания по тази тема, когато не сте наясно !
19
0
 
0
 
! Отговори
Силвия преди 6 години
До АнонименЗащо, вярвате на журналистите, няма нищо вярно в горе написаната статия освен имената на хората, Симеон не е носел АБСОЛЮТНО нищо каква брадва какви са тези глупости, в гръб е застрелян пада на Земята и въпросният Асен от упор с четвъртия куршум в сърцето. Спрете скъпи граджани, когато не знаете истината да кометирате!Асен го убиллл умишлено!
18
2
 
1
 
! Отговори
Жо преди 6 години
САМО ЧЕ в съда определят като неизбежна самоотбрана един изстрел. Втори, трети, четвърти изстрел се считат за умишлено доубиване на противника. Особено, ако стрелящия не е получил никакво нараняване. Онзи е носил брадва, но трудно ще се докаже, че е замахнал да го удари. Няма свидетели. Абе, много турски сериали "възпитават" простолюдието на България.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм от това село, познавам ги много добре и двамата!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И СЕГА КОЙ ЩЕ ПАСЕ НА ТАЗИ ЛИВАДА?
15
1
 
3
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
Подкрепям коментар 16 - много точно написано .Тогава даже нямаше банани - пускаха ги на промоция само за Коледа и Великден по 1 лев килото . През останалото време ги имаше в Кореком по 3 лева килото .
14
9
 
12
 
! Отговори
Проверете ! преди 6 години
По времето на соца такива убийства бяха почти всекидневие.Всеки може да провери на сайта на правосъдното министерство - тогава е имало повече убийства.НО никой не пишеше, криеше се.
13
7
 
17
 
! Отговори
Бай Колю преди 6 години
Вожда нещо съвсем загуби връзка с индианците и каубоите и тия се вихрят...
12
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са били фенове на Банкянския тлъстак.
11
11
 
41
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
За сведение-Асен и Симеон са много разпространени имена при нас у един етнос.Особено Асен. Иначе-нищо ново под слънцето.Ситуации ,подобни на тази, са описани от класиците на литературата ни, от преди 75 години.Какъв е извода? От гнилия социализъм, след 28 години преход, се въртнахме 75 години назад в мисленето си . Честито! Но, както казва един Съфорумец "вече има банани навсякъде, и не само по Нова Година!" Честита ви демокрация, силна правова държава, и способни управляващи!
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗТРЕПАЛИ СА СЕ ЗА МАЛКО ОКОСЕНО СЕНО :D
9
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябвало да извади по-малка брадва! Сега ще го съдят и осъдят за предумишлено убийство по особено жесток начин! Ама така става като не си носите рулетките и не мерите острието на нападателя. Няма се научите.
8
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случая ми прилича на неизбежна самоотбрана ! Какво да направи стрелеца ,да се остави да го заколят ли ?
7
0
 
53
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Ами така като гледам е било неизбежна самоотбрана- какво да направи човека да остави да го заколят ли?
6
3
 
46
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Обикновено и един е достатъчен, но не винаги. При афектиран/дрогиран/пиян нападател понякога един не стига. Разбира се зависи и от калибъра и вида на куршума. Има такива,които имат основно пробивна сила, но не и спирателна. Представете си някой се е засилил с брадва към вас, на близка дистанция, гръмвате го, но той продължава, тогава нямата много опции за реакция.
5
2
 
54
 
! Отговори
Момо преди 6 години
"но кръвта на зетя кипнала, грабнал брадва и отишъл да се саморазправя."Проблем не виждам.Каквото е търсил го е намерил.Променете закона и пускайте другия да си ходи.
4
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типично като за Тикволандци.
3
13
 
17
 
! Отговори
Вотан преди 6 години
Можеше само един куршум и щеше да мине за самоотбрана,а пък можеше и да не умре!
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова трябва да пломбират ливадки горички и т.н да няма ядове
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Предстои да му бъде повдигната постоянна мярка "задържане под стража"." това не трябва ли да го реши съда, или журналястите пак изземват функции?