Пет села в Шуменско без ток заради проливния дъжд

Пътят Плевен - Ловеч вече е отворен за движение
2
Пет села в Шуменско без ток заради проливния дъжд
Снимка: БТА

Пет села в област Шумен са без електрозахранване вследствие на аварии от падналия проливен дъжд, съобщиха от Областна администрация.

Ток нямат село Струйно в община Шумен, Тръница в община Нови пазар и селата Деница, Боян и Капитан Петко в община Венец, където от силния вятър са паднали 2 стълба. По места на отделни улици в населените места има и частични прекъсвания на захранването, поради скъсани жици.

По информация на дежурните в общините няма данни за сериозни поражения върху инфраструктурата. Слаба градушка е паднала в общините Венец и Хитрино.

През нощта нивото на река Врана в община Велики Преслав се е покачило с около 1 метър и се наблюдава от служители на общината.

От 8 часа тази сутрин пътят Плевен - Ловеч вече е отворен за движение, съобщи областният управител на Плевен Мирослав Петров.  Пред областния управител директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", комисар Атанасов, е гарантирал, че "опасността с язовир "Николаево - 5" е овладяна", което позволява отварянето на пътя Плевен – Ловеч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари