Глоба от 10 000 лв. за нарушение на карантината в Кюстендил

Шофьор на тир трябвало да прекара 14 дни в изолация, но отишъл до КАТ
30 юли 2020 23:15, Ния Христова
11
Глоба от 10 000 лв. за нарушение на карантината в Кюстендил
Снимка: Pixabay

Шофьор на ТИР от Кюстендил е получил глоба от 10 000 лева и условна присъда заради това, че нарушил наложената му карантината за COVID-19, постанови състав на Районния съд в града, предаде БНР.

 
Нарушението е направено през месец май, когато беше въведено извънредно положение, уточни председателят на съда и на състава Мая Миленкова.
 
Шофьорът на ТИР е осъждан, а след това реабилитиран.
 
След пристигане от чужбина в страната е трябвало да спази 14-дневна карантина. На 7 май обаче нарушил мерките като отишъл в КАТ да пререгистрира колата си. Тогава е установено нарушението му. Деянието е извършено по време на пандемия и при извънредно положение, свързано със смъртни случаи, поради което съдът налага наказание "лишаване от свобода" за срок от 6 месеца с изпитателен срок от 3 години, както и наказание глоба в размер на 10 000 лева, мотивира се съдебният състав.
 
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Кюстендилския окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шофьорът е жертва. Извършено е престъпление срещу него. Нарушени са му правата. Зашото не е спазил *** заповеди, а не защото е нарушил някакъв закон. 10000 лв. да си вземат от Бойко,.Мутафчийски и сие. Те са милионерите.
8
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шофьор на тир с акъл на пиле...
7
6
 
26
 
! Отговори
Втрещен преди 3 години
Ако не отиде в срок да си регистрира колата - глоба. Той взел, че отишъл - пак глоба. Това не е държава. Гротеска някаква е.
6
2
 
13
 
! Отговори
Алтън Бойко преди 3 години
Място колко искаш в ЧЕКМЕДЖЕНЦЕТО...
5
4
 
34
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Тия пари за нищо ги нямате бе! 10 000 лв глоба. Айде моля ви се, няма кой да ви ги плати - не всички имаме нощни шкафчета.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекалено пресилено. Тка или иначе колкото и да се пази 90% от населението ще се прекара вируса. Въпрос на време е. 81654
3
3
 
26
 
! Отговори
СЪДИИТЕ СТЕ ЗА СЪД преди 3 години
ДА ПРОПАГАНДИРАТЕ ЛЪЖАТА КОРОНАВИРУС ПРЕСТЪПНИЦИ ДОЛНИ!
2
2
 
46
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Убийството на Милен Цветков също беше по време на извънредното положение, каква е присъдата?Този шофьор имал ли е доказана инфекция? Ако не, хайде у лево! Този вирус повод за репресии ли е?
1
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е,че човека е сгрешил но нека да плати някаква нормална глоба.ЗАЩО НЕ ОСЪДИХТЕ УБИЕЦА НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ ПРОДАЖНИЦИ. .....