В Русе заведение дарява храна на медици на първа линия

Всеки може да подкрепи благородната инициатива
1 дек 2020 22:15, Петя Славова
5

Протегната ръка към медиците на първа линия в Русе. Десетки ресторанти се включват в инициативата на благотворителни организация за доставка на храна на медицинския персонал в две лечебни заведения в града.

Иван Белчев търси начин да помогне на медиците в трудния за тях момент. Така решава да се погрижи за обяда и вечерята на борещите се на първа линия с коронавируса, предаде Bulgaria ON AIR.

"Една порция е на цена 3 лева. Ние сме заложили обаче на качеството, така че тези ресторанти дават много от собствения си труд, за да могат да приготвят тази храна, да я доставят и на следващия ден отново", сподели Иван.

С помощта на Фондация "Направи добро за непознат" и други фирми в града организират собственици на заведения и финансират инициативата. Днес в УМБАЛ "Канев" пристигнаха 80 порции обяд и 60 вечеря.

"Винаги сме участвали в благотворителни кампании и се радваме, че можем да помогнем на медиците. В края на краищата те са най-важните в момента", смята собственикът на ресторант "Дон Вито Корлеоне" Деница Атанасова.

"Смятам, че с удълженото си работно време не всеки може да се подготви и да има осигурен обяд и вечеря. Днес има пилешка кавърма, плод и десерт и хляб", каза управителят на "Комплекс Дунав" Сашо Александров.

Обядът и вечерята за първите две седмици са осигурени от фондация "Направи добро за непознат”. Те ще хранят и медиците и от останалите отделения на болницата. В каузата са се включили и много други фирми, осигуряващи хляб, ядки, плодове и десерт.

"Смятаме, че всички са на първа линия реално. Отделенията така или иначе всеки ден се увеличават с пациенти и ситуацията се променя всеки ден", обясни координаторът на Фондация "Направи добро за непознат" Вилиана Друмева.

От УМБАЛ "Канев” благодариха на двете организации и на всички заведения и фирми за оказаната подкрепа в този труден момент. Един русенски ресторант се е ангажирал да поеме храната на медиците в онкодиспансера. Всеки, който желае, може да се включи с дарение и да подкрепи благородната инициатива.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 1 месец
Нека не звучи неблагодарно,но е напълно излишно.
Нямаме нужда от храна, която с нищо не е по-добра от болничната.
И до сега гладни не сме останали,правят го за себе си, не за нас на първа линия.
4
0
 
0
 
! Отговори
,,неблагодарно,, преди 1 месец
И в София го правят. Много похвално начинание.
Друг е въпросът,че от тия ,,храни,, ми излизат ,, юнашки киселини,,.
Какви готварски рецептурници ползват тия хора. Как са работили досега без загуби.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, но защо всички забравят за другите медици, дето също се заразяват... И за другите болни, имащи нужда от лечение... Защо не се сетиха да оправят нещата, за да има медици?
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светъл лъч в тъмните дни.
И пак първи в Русе.
Благодарност за жеста на заведението и благословия за ангелите на живота!
Амин!
1
0
 
0
 
! Отговори
ура! преди 1 месец
Най-после нещо добро. Браво.