„Петрохан“ затворен за движение и в двете посоки

Паднали дървета блокират пътя
Обновена: 10 яну 2021 09:23 | 10 яну 2021 09:08, Елка Василева
22
„Петрохан“ затворен за движение и в двете посоки
Снимка: btvnovinite.bg

Проходът „Петрохан“ е затворен за движение и в двете посоки. Причината са паднали по пътното платно дървета. Отстраняването им ще отнеме известно време, а натежалите от снега клони продължават да създават проблеми.

Преминаването през „Петрохан“ е предизвикателство дори за опитните шофьори, затова от Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират проходът да се избягва и след отварянето му. Към момента няма информация за други затворени пътища във Видин и Монтана.

За Северозападна България е обявен оранжев код за обилен сняг и виелици. Очакванията са снежната покривка да достигне до 30-40 см.  

През изминалото денонощие в областите Видин, Враца и Монтана има редица сигнали за паднали дървета и блокирани пътища.

80 машини чистят републиканската пътна мрежа във Врачанско. Пътищата са проходими при зимни условия. На път 2-15 от Враца към Оряхово има проблеми с падали дървета. Трудности с преминаването има през ремонтирания участък Мездра – Лютиброд от Е-79.

Единственият непроходим път в региона е трасето за пещерата Леденика. Няколко автомобила са блокирани и чакат отстраняването на паднало дърво.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
3
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Никакви тунели и по-хубави пътища, защото асфалт не ядем.
13
3
 
1
 
! Отговори
Бойко М Борисов преди 3 години
Тунел под петрохан ЩЕ ИМА , ........прес 18-тия ми мандат и ще струва 12 трилйона , проекта е възложен на фирма ТРЕЙС .
12
4
 
2
 
! Отговори
снайпера преди 3 години
До 14Значи знаеш как да си напълниш ушите с барут, и да забравиш за тунелите.И не сравнявай тунелите във Витиня с тунел през Петрохан, че е смешно!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MaйMyнaтaДа кажем, че навремето съм завършил успешно нещо като разширен курс по военно-инженерна подготовка в специализирано военно-учебно заведение. Т.е. и двете!
10
1
 
3
 
! Отговори
Трудовакъ преди 3 години
До MaйMyнaтaВъобще не разбираш за какво става въпрос. Тунелът (ще) свързва Западна Европа с пристанище Солун. Ако не теб не ти трябва, на България е изключително нужен! Това е транзитен транспортен коридор, който би трябвало да бъде реализиран именно чрез тунела, а не през "Витиня", където от край време е транспортен хаос, особено през зимата. Какви бежанци, какви 5 лева?! Като се минира границата с противопехотни мини (като беше до преди 30 години), никой няма да може да я премине извън ГКПП.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова зимъс си ходиш с резачката в багажника, и пътя ще разчистиш и дръвца ще прибереш
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са силни да режат безспирно гората, ама не могат да изчистят стари дървета в един проход и то преди сезона.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че един път на пет години има наводнения и снеговалеж , за да изчистят коритата на реките и да съберат падналите дървета, щот ако чакаш на АПИ....
6
0
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
До ТрудовакъАз също съм минавал преди години Петрохан хиляди пъти ( от Лом съм ) . Никога не е имало паднали дървета , даже беше най-добре почиствания проход в България !
5
2
 
1
 
! Отговори
Чакат за паднало дър преди 3 години
Ами да излезнат четири коли и да го махнат, какво чакат?
4
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 3 години
До ?Къде го пише това?
3
1
 
12
 
! Отговори
Трудовакъ до "? преди 3 години
Не проходът, а липсата на на железопътен и шосеен тунел под него е огромният проблем. "Дунав-мост 2" е път от нищото и към нищото без тунела под Петрохан, който никое правителство за последните 30 години не пожела да построи! Всичкият трафик се изсипва на "Витиня" и става страшно. Достроиха АМ "Тракия" заради удобството на турските гастарбайтери, а стратегическият, жизненоважен за целия Северозапад, а и за цяла България тунел под Петрохан все още го няма. Същото важи и за тунела под Шипка....
2
0
 
21
 
! Отговори
Трудовакъ преди 3 години
Падат дървета, защото гората се изсича безумно и дивашки. Допреди 20-25 години такова нещо нямаше. Познавам човек, който пътува по този път редовно от средата на 60 - те години, дървета НИКОГА не са падали, дори по - големи камъни рядко са се сривали, защото имаше гъста гора над пътя, която сега е изсечена. Язовир "Среченска Бара", който е стратегически за Монтана и Враца (заради питейната вода) все по-бързо се пълни с тиня, вследствие хищническото изтребление на гората, която задържа почвата.
1
2
 
7
 
! Отговори
? преди 3 години
Проходът обрекъл Северозапада на Бедност.