Топло, но променливо днес: Слънце ще пече, дъжд ще вали

Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°С
24 яну 2021 07:30,
2
Топло, но променливо днес: Слънце ще пече, дъжд ще вали
Снимка: БГНЕС

Днес облачността временно ще се разкъса и намалее до предимно слънчево, след обяд от югозапад отново ще се увеличи и ще завали. Това съобщиха за "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа до умерен, в Предбалкана и на север от планините временно силен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг. Ще се задържи топло с максимални температури между 10° и 15°. По-ниски, до 5°-6°, ще останат на места в Северозападна България.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд с превалявания от дъжд. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, на север от нос Калиакра и по-високо.

Над планините ще е предимно облачно и ветровито, но след обяд в масивите от Югозападна България временно облачността ще се разкъса. Ще има валежи от дъжд, над 1500 метра – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Жълт код за силно вълнение и вятър над морето е в сила за областите Добрич и Варна, предупреждение само за силен вятър е валидно за област Бургас.

В областите Добрич и Варна се очаква вятър от юг с максимални пориви 15-20 м/сек (7-8 бала по Бофорт). Вълнението на морето ще бъде 4 бала.

В област Бургас ще духа вятър от юг с максимални пориви 15-20 м/сек (7-8 бала по Бофорт).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Топлофикация знае ли за температурите
1
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
*** ти заглавието. Много е готино.