Ревизоро: Отпадъците в Искър дойдоха от София, не от извънземните

3 пъти държавата давала пари за закриване на сметища
37
Ревизоро: Отпадъците в Искър дойдоха от София, не от извънземните
Снимка: БГНЕС

Всички знаят, че отпадъците в река Искър дойдоха от София. Няма как да са от извънземните. Това заяви пред БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

"Държавата даде 3 пъти пари за сметищата. Първо имаше местни сметища, за които държавата и Европа дадоха пари, за да бъдат закрити. 6 от тях не са закрити, за което ще получим огромни санкции. 106 кметове се справиха, други 6 се забавиха", коментира още министърът.

Още по темата

На правителственото заседание утре министър Димитров ще представи данните за незаконни сметища.

За язовирите министърът коментира, че се поддържат на нива 1-2 млн. кубически метра по-празни, за да не преливат при интензивни валежи. "Във всички язовири за питейно-битови нужди има вода за поне 1 година, в "Искър" е за 3 години. Проблем имаме със земеделските язовири", каза още Емил Димитров.

"10 дни от нас се крие, че е спукана отново тръбата във Варненското езеро, а това е екологична катастрофа", допълни той. Министър Емил Димитров обвини за това директора на ВиК-Варна.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Какви столичаниот кол ивъже събрани Да пази господ!
32
0
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 1 месец
От където дошли, там и отишли !
Що за хора има в столицата ни, не пазят, после пият вода от там от където са замърсили!
Не е ли по-добре да е обратното!
31
0
 
5
 
! Отговори
нн преди 1 месец
Наводненията имат и положителен ефект. Благодарение на тях на яве излязаха десетки нередности с изхвърляне на боклуците. Дано ни е за урок и кметовете да ударят яко " боклуците " който изхвърлят по поречията на реките. Сигурен съм, че не е само Искър, в цяла България има такива неща и крайно време е да спрат.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са тонове отпадъци, а не тоя или оня изхърлил фаса през прозореца по навик от преди 1989,г;, както упорито се опитват да ни внушат някакви тук. Тези тонове отпадъци на 99% идват по два начина - някои изхвърлят с камиони отпадъци, защото при демокрацията така им е по-евтино и удобно и второто е, че от живеещите в маалите незаконно построени около реките в София масово се изхвърлят отпадъци къде ли не, но понеже това са избирателите на ГЕРБ, тях не ги закачат. Ревизоро да осъзнае реалността
29
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До Анонимен-19,а знаеш ли другарките от герб-комунисти,къде ги хвърлят,тези модерните с крилца,или ги събират,за колекция,може и да ги подаряват,на другарите си ръководители.
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е класически ту-луп.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до долукоментиращите - явно има поне двама дето живеят в сметище, ако съдим по минусите хаха
26
0
 
5
 
! Отговори
Отпадъците преди 1 месец
..в Искъра НЕ СА ОТ ОТДЕЛНИ ХОРА, А ОТ НЕЗАКОННИ СМЕТИЩА ПО РЕКАТА!!!! НЯКОЙ ДА ПРОВЕРИ!!!
25
1
 
8
 
! Отговори
Журналисти преди 1 месец
...хващат с камера камиони на незаконно сметище. И НЯКОЙ ЗАДЕЙСТВА ЛИ СЕ??? НИТО ВИЖДАМ, НИТО ЧУВАМ ТОВА ДА Е СТАНАЛО!!! КАКВО ЧАКАТЕ??? ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ДА ГИ ГЛОБЯТ И ДА ЗАКРИЯТ ФИРМАТА ЛИ??? КАТО НЯМА АДЕКВАТНИ САНКЦИИ - ТАКА ЩЕ Е. В НИТО ЕДНА ДРУГА ДЪПЖАВА НЯМА КУЧЕШКИ Л.А.ЙНА ПО УЛИЦИТЕ. О.Т.В.Р.А.Т.И.Т.Е.Л.Н.О. ГЛОБИ - ЙОК.
24
3
 
5
 
! Отговори
дедо Ви преди 1 месец
Поводът за случилото са новоднението-не можем да управляваме процеса, причината безразборното изхвърляне неразграждащи се найлони и др отпадъци-можем да управляваме процеса. Как - с немска организация за събиране на отпадъците, трудно приложимо при това народонаселение. Друг подход-опаковащият и търговеца за да купят пластмасови опаковки трябва да предадат такива или преминаваме към хартиени и стъклени опаковки по същата оборотна схема. Бирената фабрика предава на завода за стъкло употребявани.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма по-просто решение от това да надуеш цената с амбалажа и после да го изкупиш обратно. Пластмасова бутилка няма да остане по кофи улици и полянки. В Германия хората влизат в хипермаркета с чанта с амбалаж и си го връцат защото струва пари и е изкуствено надценен. Ако искаш го връщай
22
3
 
6
 
! Отговори
Откъде? преди 1 месец
А откъде дойдоха пачките в чекмеджето?
21
0
 
8
 
! Отговори
ПЪРВО преди 1 месец
СМЯНА НА ШЕФА НА ВИК ВАРНА!!!! РЕЗИЛ!!! ТРЯБВА ЛИ ПЪРВО ЖУРНАЛИСТИ ДА СЪОБЩАВАТ ЗА ЕКОКАТАСТРОФА ЗА ВТОРИ ПЪТ ?! ВТОРО - ГЛОБАТА НА ЕВРОПА ЗА 6ТЕ СМЕТИЩА ДА СЕ ПЛАТИ ОТ ОТГОВОРНИТЕ ЛИЦА - КМЕТОВЕТЕ! ЗА КАКВО ГИ ИЗБИРАМЕ - КАТО НЕ СЕ СПРАВЯТ - ДА ПОДАВАТ ОСТАВКИ НАВРЕМЕ! ТОВА Е ЧЕСТНО И ДОСТОЙНО!!! ЧЕСТНОСТТА ТРЯБВА ДА Е ЗНАМЕТО НА ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!! ИНАЧЕ - ЗАКРИВАЙ!!
20
4
 
11
 
! Отговори
до долукоментиращите преди 1 месец
е, добре де, Тиквата и Радев ли ви хвърлят *** през прозореца на апартамента? те ли занесоха хладилници и телевизори в дефилето? те ли хвърлят фасове през прозореца на колата или плюят по улиците? вкъщи гасите ли си фаса в дивана и хвърляте ли го под него? бях в Прага преди години, обиколих я цялата, е нямаше смет по улиците, защо ли... в метрото едно момиче хапваше сандвич, парченце зелена салата падна на земята, наведе се, прибра си го в джоба..у нас виждах вече как го замита под седалката
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При бай ти Тошо на родната улица на майка ми жените като си метяха дворовете си хвърляха *** на другата страна на улицата защото нямаха тротоари и без друго било>кал,трЕва и песок>ама дворовете >изметени>!Сега имат торотоари,не като в София и се отучиха от тоя соцманиер.А около блока в Младост където живеех до преди 8 години си хвърляха и дамските превръзки разни другарки,раждани и възпитавани при бай Тощо.Нали не е на баща им,що да го пазят,връщали били бутилки,ахахаха,да през прозореца.
18
1
 
17
 
! Отговори
бял кахър преди 1 месец
Да има закон - всеки хванат да мята ***, където му е удобно, да се изпраща в отряди по почистване на градове, села и около тях. Второ - безработните - срещу добро заплащане, да чистят наред. А за чистене в родината ни има бол места, направо навсякъде.
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На този Пернишки сектант още ли не са му сложили шнур
16
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е проблема от къде са дошли отпадъците/може и от извънземните да е /,а защо сте безотговорни като сте допуснали да се случи това?Или това не е ваша работа?
15
3
 
8
 
! Отговори
Японец преди 1 месец
Така ще плащате заради липсата на възпитание! 220 Хил. само тук, а навсякъде? А следващия път? Прост народ, слаба държава!
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При бай Тошо, се връщаха бутилките, торбите бяха за многократна употреба плетени и имаше санкции за тия дето замърсяват. Тогава бяхме по-европейци отколкото сега.