Вече има настанени в карантинните хотели по морето, но сезонът е добър

2021 година била много по-трудна от предишната
13 авг 2021 11:13, Ния Христова
32
Вече има настанени в карантинните хотели по морето, но сезонът е добър
Снимка: БГНЕС
"В карантинните хотели на морето вече има настанени. Има достатъчно места за болните", съобщи пред Нова тв министърът на туризма Стела Балтова. 
Още по темата
 
По думите й сезонът върви благоприятно въпреки епидемията. Тя допълни, че предстои сериозен анализ на картината с препълнените курорти по морето.
 
"Трябва да се помисли по какъв начин ще се подходи през следващия сезон, за да има паркоместа и за тези, които идват с автомобили по морето. Това са не само българи. Туристи от съседните държави също идват с автомобили. Трябва да се направи ново управление на плажните ивици, за да има места за всички", посочи Балтова.
Още по темата
 
Министърът на туризма изтъкна още, че делът на българите тази година е около 1.7 млн. за последните 3 месеца спрямо чужденците. 
 
"2021 година е много по-трудна от предишната, но благодарение на спазване на правилата и указанията, ние успяхме да постигнем България да се намира в „зелената зона" много дълго време. Убедена съм, че българските предприемачи в туристическия сектор и авиопревозите ще заслужат овациите, както ги заслужиха лекарите и учителите. Сезонът върви благоприятно и считам, че ще успеем да го доразвием така, както е в момента до края на месец август, а защо не и през септември", добави още министър Балтова.
 
От миналата седмица се извършват проверки по морските ни курорти за това дали се спазват мерките срещу коронавируса, коментира още министърът на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Да разбирам ли преди 2 години
че от утре почваме да броим жертвите от Ковид по морето, но сезонът е добър?!
26
0
 
0
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 2 години
Усетиха се хотелиерчетата, че от мрънкане за помощи за хотелите се печели повече, отколкото от туризъм. Отсега натам каквото и да става тези все ще ги четем в новините...
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тези карантинни хотели? Отиваш на почивка и те натикват в карантинен хотел, понеже фалшивите тестове показали едикво си. А после те ваксинират за разкош, за да не товариш болниците. *** никой не го е грижа дали си болен или здрав. Статистика се гони, а здравето ти кучета го яли.
24
0
 
8
 
! Отговори
Къньо Раданев преди 2 години
"Убедена съм, че българските предприемачи в туристическия сектор и авиопревозите ще заслужат овациите..." - скъпи съотечественици, довечера всички в 21:00 ч. по терасите да пляскаме на мутрите от Бетономорието. Заслужиха си го (пляс) (пляс).
23
0
 
4
 
! Отговори
решението преди 2 години
екслузивни КОВИД новиниВ Гоце Делчев на жк Дунав няма нито един заразен с новия щам на ковидоти се пуши марухиана на пейката пред блока и она утепва делта виросоцелио квартал смърди и ората не моат си отворят прозорцитеВсички тестове на ората са отрицателниЛаборантите се видеа в чудоБай Шиле рече: Не вервамКунчо каза: Това е факт. Нема заразениСмърднята от марихуана утепва виросо!Очаква се професори от СЗО да напраат задълбочени изследвания на този феномен
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21Ти ако знаеш колко им плащат на робите по Черноморието (повечето), ще си окачиш сам въжето.....хахахаха :)) Ти плащаш на шефа-хотелиер, работниците нищо не ги огрява от това, после да не се чудиш що са намръщени.......хахахаха :)))
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** РАЗБИРА СЕ БЕ! ХЕМ ТЕ СИ ПРАВЯТ ДАЛАВЕРАТА, ХЕМ ОСИГУРЯВАТ БУМ НА КОВИД ЗА БЕЛИТЕ МАФИОТИ!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Министърът на туризма изтъкна още, че делът на българите тази година е около 1.7 млн. за последните 3 месеца спрямо чужденците." ...аз от това нищо не разбрах, някой по-умен ако може да го разшифрова
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да правим овации на работещите в туристическия бранш?! Че нали им плащаме? На мен някой пляска ли ми като работя всеки ден?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече болни е хотелите ,толкова ,по-добър сезон ли да разбираме ?
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом казвате по медиите, значи е медийна истина, може да поверваме че е така.....хахахаха :))
16
0
 
7
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Пълни глупости
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БургаскотоРЗИ играе с мутрите, докато можеха прикриваха бройки, сега са в играта с % заетост на места в кръчмите. Минават към 16,30 тогава народа се оттегля към хотелите и е почти празно, да не мислите че ще идат в 23 да броят
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
aла бала са тези проверки, всичко що е кръчма вечер е гъзз до гъзз, да не говорим за дискотеки и нощни барове. Шанса да отмине по леко е да свърши сезона пи рано. преди 15 септември. Що в София са много щото се прибират с вируса от мутроморието.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гробищата са пълни с млади хора. България е с най-ниска продължителност на живот.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де факто всички в този хотел трябва да се тестват и техните контакти също. Да се знае кой е с положителен, кой с отрицателен тест. Или всички и техните контакти да се поставят под карантина, целият хотел, с родата и любовниците. Но да не забравяме, че в Абсурдистаан няма проблеми... А, сега, за умниците, които ще се включат в дискусията-корона вирус няма, нали? Поне в България, ок, ок....
11
0
 
6
 
! Отговори
bTV Новините съобщи преди 2 години
Карантинният хотел на Южното Черноморие е фантом!
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано алчните мутрафонкьовци фалират по морето! Всички плажове се пръскат по шевовете а тия се оплакват! Фалит мадърфакърс!
9
1
 
3
 
! Отговори
Баче Кике преди 2 години
Само да попитам - там на база ол инклузив ли са или ги захранват с ремдисивир и поят със спиртакис 90%. За един приятел питам, че на тези цени не знае, къде да летува.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЕЧЕ МИ ПИСНА- ДОГОДИНА МЕ НЯМА НА ЧЕРНОМОРИЕТО! ЩЕ ТЪРСЯ ДРУГ ВАРИАНТ! ТО БИВА АЛЧНОСТ, НАГЛОСТ И ПРО СТАЩИНА...