Само за денонощие: Полицията спря 500 мигранти по границите ни

От началото на годината до момента са предотвратени около 160 000 за влизане
28 сеп 2023 18:13, Нели Христова
15
Само за денонощие: Полицията спря 500 мигранти по границите ни
Снимка: БГНЕС

Близо 500 са предотвратените опити на незаконни имигранти да влязат нелегално на територията на Република България от Турция през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Снощи граничен полицейски наряд от Елхово в землището на ямболското село Окоп е извършил проверка на товарен автомобил „Ивеко“ с водач 41-годишен турски гражданин. В товарното помещение на камиона граничните полицаи са открили 16 незаконни мигранти (три жени и тринадесет мъже). Чужденците нямали документи за самоличност, заявили, че са сирийци.

Заедно с шофьора те са задържани в ГПУ-Елхово.

Гранични полицаи от ГПУ-Бургас са спрели в четвъртък в района на село Дебелт в община Средец, лек автомобил „Тойота“, управляван от 27-годишен белоруски гражданин. В колата са открити шестима нелегални мигранти, мъже, по първоначални данни сирийци. Чужденците са задържани в ГПУ-Бургас, образувано е бързо производство.

На среща с федералния министър на вътрешните работи на Република Австрия Герхард Карнер българският вътрешен министър Калин Стоянов обобщи, че от началото на годината до момента са предотвратени около 160 000 опита за незаконно преминаване на територията на страната ни от Турция. Министър Стоянов изтъкна засиленото сътрудничество с Турция и подчерта, че в резултат на съвместната работа и организацията на националните сили намалява броят на задържаните във вътрешността на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Русия преди 6 месеца
И пусна 5х
11
0
 
1
 
! Отговори
Ханко Брат преди 6 месеца
6 те КППТА-работят ефикасно!)
10
1
 
6
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 6 месеца
Що па некой журналист не отиде да провери на Баце и на Валерката стената на границата, що па не питат мигрантите от къде минават. Да ама не.53005
9
1
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 месеца
Това не е Спиране на емигранти , това е узаконяване . Тоест - те ще се настанят на топло , с три хранения дневно и свободно движение в България - тоест , всички ще плащаме от данъците ни . Ако бяха върнати обратно в Турция тогава можеше МВР да отчита Успех .
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до оня ден мигратните стигаха до София преди да ги засечете, сега чак на самата граница уж сте ги хващали.. нещо не ми се вярва.
7
3
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 6 месеца
До дела и документи 5 Точно така е. Меркел съсипа Европа , а Путин съсипа Русия.Пус-ти-няци.
6
0
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 6 месеца
В кои хотели ги настаняват ?
5
0
 
9
 
! Отговори
дела и документи преди 6 месеца
Баба Меркел е виновна за тези мигранти с нейната политика.Тя е пионера в тази добре замислената игра.Целта е да се възроди карйният национализъм,граничещ с нацизма.Целта вече дава резултати.Има вече доста млади хора от малки групички снимани по купони и мачове в Германия с дясна ръка вдигната нагоре.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И поне още два пъти толквоа са наритали и са пратили обратно... А колко са изтървалии ... Да му мили Германията и Холандията.
3
2
 
6
 
! Отговори
Наджибула преди 6 месеца
Защо ги спирате,те ни използват само за транзитно преминаване.Говорил съм с такива афганци.Ние не искаме да оставаме в България,тука лошо.Искат Белгия,Германия,Франция и други бели държави.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нали знаете защо вече няма корумпета с палки по храсталаците? Защото бръмчат на дебелo , един инджинерин -пет хиляди еврака. Няма кой да се занимава с петдесетуни и шофьори.
1
2
 
5
 
! Отговори
Cpt. William Lynch преди 6 месеца
Значи поне 300 000 са влезли!!! ОСТАВКА И ЗАТВОР ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ В СГОБКАТА!!!