Нова концепция за време и пространство с Pure

Имерсивната инсталация гостува в The Steps
Обновена: 2 дек 2021 16:01 | 2 дек 2021 10:34, Петя Славова
0
Нова концепция за време и пространство с Pure
Снимка: Pure

 "Всяко произведение на изкуството се развива във времето и всяко пространство, където то бива представено, става част от това развитие. В моето творчество пространството често дава началото на нова идея и начина на нейното споделяне с публиката" Така Християн Бакалов определя изкуството си, а неговата имерсивна инсталация Pure гостува в The Steps с нова концепция за времето и пространството.

Може да видим визуалната му инсталация между 9 и 12 декември в пространството за срещи и култура The Steps преди Амстердам и след Антверпен. 

Още по темата

Pure Steps/ Чисти стъпки е ново произведение на българо-френския артист, част от трилогията му Eternia, която изследва човека и неговата концепция за реално и имагинерно.

Случва се във времена, в които според артиста, всяка наша стъпка бива премерена,  ограничавана, застрашена, осъдена, а понякога дори съдбовна. Той се надява и пожелава, каквито и да са нашите бъдещи стъпки, като индивиди, семейства или  общества, те да бъдат чисти.

"Винаги съм се стремял моите инсталации да предоставят различни ментални, емоционални и чувствени пространства на посетителите, където те да сънуват нови реалности, да създават светове без пропаганда и експлоатация, да изграждат нови прототипи на самите себе си през собствените си сетива и чувства", отбелязва Християн Бакалов.

Потапящите му (имерсивни) визуални инсталации са aртистичен експеримент, който съчетава визуалнo изкуство, движенчески театър и пърформанс и се осъществяват с участието на доброволци – непрофесионалисти от различна възрасти и без предварителна сценична подготовка.

Всяко произведение е ново и различно, защото променя пространството, в което се случва и работи с въображението на всеки един посетител, а драматургичното се случва навътре в човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари