Разклати, за да се обадиш

Японците са измислили нов модел телефони, които са чувствителни на разтърсване и удар
8 фев 2005 10:48,
Разклати, за да се обадиш

Мобилните телефони стават все по-сложни апарати, с едничката цел да са по-функционални и лесни за използване. Скоро ще е достатъчно само да ги разклащаме, за да изпълняват определени команди.

Японците са измислили нов модел телефони, които са чувствителни на разтърсване и удар. Ще се продават от месец март, засега само в Япония. Новият модел телефони са снабдени с миниатюрен детектор за движение, който отчита и скоростта и ще може да се настройва така, че да отговаря на точно определени движения.

Ще можете например да играете на игра, в която, за да убиете врага, ще трябва с телефон в ръка да замахнете така, сякаш държите меч. След гласовите команди, които направиха автоматичното набиране още по-бързо и практично, скоро ще можете да въведете и определни движения с телефона, да речем от ляво на дясно и надолу, чрез които да изпратите съобщението или да отговорите на повикване.

Очевидно е, че новата технология ще изисква ловкост, за да боравите с телефона си, но от японския клон на гиганта Vodafone твърдят, че тази новост има потенциал за развитие най-вече при игрите за мобилни телефони. За момента все още не е съобщена цената, на която ще се продава новата серия телефони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание