Гърмящите Galaxy Note 7 все пак ще се продават!?

Рециклираните устройства ще се предлагат на определени пазари
28 мар 2017 11:52, Бойчо Попов
9
Гърмящите Galaxy Note 7 все пак ще се продават!?
снимка: Ройтерс

След сериозното поражение със смартфоните Galaxy Note 7 технологичната южнокорейска компания Samsung представи цялостна концепция за рециклиране, която предвижда продажбата на рециклирани Note 7 устройства или възстановяване на отделни компоненти.

Целта е "екологично чистo" освобождаване от огромните запаси, заяви в понеделник (27 март) Samsung. Групата стартира от съображения за сигурност мащабна акция за връщане на милиони смартфони заради опасните им батерии.

Galaxy Note 7 ще се предлагат като генерално ремонтирани телефони или телефони под наем или заменящи устройства съгласно договореностите с властите в отделните държави и в зависимост от търсенето на пазарите в различните страни, се казва в изявлението на компанията.

Информация за пазарите и сроковете за доставки ще бъдат съобщени по-късно.

Южнокорейският концерн бе принуден в средата на октомври напълно да спре производството на Galaxy Note 7, тъй като компанията не успя да се справи с експлоадиращи опасни батерии. Виновни за скандала бяха дефектни батерии. Редица авиокомпании в САЩ и много други страни забраниха полетите със смартфони.

Част от опасните смартфони следва да се рециклират и използват повторно по "екологосъобразен начин", заяви сега Samsung. Многократно използваеми компоненти ще продължат да се използват и ще заместват редки суровини като метали.

Неправителствената екоорганизация Greenpeace приветства мерките. След месеци на кампании и протести заради въздействието на изтеглянето обявеният от Samsung план за околната среда е "голяма победа" за всички участници в протестите и е стъпка към промяна на посоката при производството и обработката на електронно оборудване, се казва в изявлението на Greenpeace.

Oще подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми нормално. След като Ноут 7 е първия смартфон на компанията с вградена писалка, която има уникалната способност: не може да заседне технологичния отвор, ако се пъхне на обратно. Тази страхотна екстра си има своето търсене от клиентите на марката и определено модела ще има невероятен успех, а рискът от избухване може да се определи като незначителен и да се преосмисли.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма причина да се спират от продажда - могат да се ползват за лов на шарани.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да, укрите и ИД ги купуват като топъл хляб. Така се заобикалят всякакви санкции - купуваш взривно устройство, а го декларираш като смартфон.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Експолодиращите смартфони ще се предлагат на определени пазари?...Близкия Изток?
3
0
 
2
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Чакаме ги с нетърпение. След името ще има "р"
2
0
 
8
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Дори се сещам и за едни ,,власти,, с , които ще се договорят лесно!
1
0
 
9
 
! Отговори
11 преди 7 години
Мдаа, ще се продават на пазари, на които не е проблем да си гърмят както си искат. Аз се сещам за един такъв...