Галин Стоев: Аз съм емоционален пътник, заседнал между етажите на света

Епизодът "Човек от Оз" от поредицата в "Умно село" ще се излъчи на 22 ноември
19 ное 2020 15:09, Петя Славова
5
Галин Стоев: Аз съм емоционален пътник, заседнал между етажите на света
Снимка: Bulgaria ON AIR

Харизматичен, интелигентен, самоироничен, Галин Стоев разказва откровено за себе си пред камерата на "Умно село", запечатала и много забавни моменти от репетициите на култовия спектакъл в театър "199" с участието на Стефан Вълдобрев, Снежина Петрова, Вежен Велчовски, Радена Вълканова, Атанас Атанасов, Цветана Манева. Епизодът "Човекът от Оз" с големия български и френски режисьор, Bulgaria ON AIR ще излъчи на 22 ноември, от 19:30 часа.

"Хората от Оз" са емоционални корабокрушенци от действителността, които трябва да си измислят нова реалност – в нея боли по-малко и в нея имаш шанс да бъдеш себе си, без да се оправдаваш за това, което си". Така режисьорът Галин Стоев описва героите от едноименната пиеса на Яна Борисова, с които се отъждествява и самият той.

Епизодът е документирал и изключително интересния разказ, който Галин поднася импровизирано пред публиката в един „открит актьорски клас”, събрал множество любопитни зрители за директна среща с един от най-реализираните млади български режисьори – освен с успешните си постановки в България, той е режисьор на парижкия „Комеди Франсез”, а от 2018 година е директор на театъра в Тулуза.

Не пропускайте интересната среща на авторите на документалната поредица "Умно село" с Галин Стоев – тази неделя, 22 ноември, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: галин стоевBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина е добре да се представят успели и можещи българи - те са "хубавата" ни визитна картичка пред света. Достатъчно *** се лее по екраните и в ефира. А Галин Стоев наистина е чудесен!
2
2
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Айде още един егоцентрик обяснява кой и какъв е откъде е и къде е.
1
2
 
2
 
! Отговори
е няма ли преди 3 години
- арабета, пакета и афгани от стотиците хиляди емигранти във Францистан, за Комеди франсез че трябва българи да им работят ???