Доживот без замяна за стрелеца от Лясковец

Невинен съм и ще го докажа, закани се Петко Петков
82
Доживот без замяна за стрелеца от Лясковец
Снимка: архив, БулФото

Окръжният съд във Велико Търново осъди стрелеца от Лясковец Петко Петков на доживотен затвор без замяна.

Съдът уважи предявените от пострадалите лица граждански искове в размер общо на 390 000 лева, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Петков бе признат за виновен, че на 14 март миналата година е застрелял баретата Емил Шарков и е направил опит да умъртви петима негови колеги, изпратени на акция в дома му.

"Напълно съм невинен и ще го докажа. Започва голямата битка. Ще сваля превръзката на Темида", каза Петков след прочитането на присъдата.

Съдът призна подсъдимия за виновен и за това, че близо две години държал огнестрелно оръжие и боеприпаси в дома си, без да има разрешение за това. За това престъпление му беше определено наказание лишаване от свобода за срок от 8 години.

Съдът определи общо наказание доживотен затвор без замяна.

Петков е осъден и да заплати направените по досъдебното и съдебното производство разноски, в това число и държавните такси върху уважените граждански искове.

Присъдата на Окръжния съд подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Велико Търново.

Майката на убития спецполицай Емил Шарков – Ваня Рибчева, заяви, че физическият убиец на сина й е получил справедливо наказание, но истинските виновници за случилото се са хората, работили по планирането и провеждането на операцията.

"В този момент трябваше да приключат по същия начин още няколко други дела. Ако този човек, който получи присъда, е физическият убиец на сина ми, то трябва да отговарят и хората, които заложиха баретите като мишени в този случай. Те не са свършили работата“, каза още Рибчева пред журналисти.

Тя посочи, че в нейния списък на виновните за смъртта на сина й са тогавашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, командирът на СОБТ – Георги Гайков, директорът на сектор "Криминална полиция" Атанас Илков и други, по-нискостоящи в отделите, които по думите й са създавали документи с невярно съдържание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
7
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Да няма излишни версии трябва " секретните " т.е. филмите на пълната излагация да бъдат дадени по националната телевизия . Обществото заслужава това , то ще прецени дали присъдата е справедлива и дали фактите са реални . Другота е тайна манипулация . Помнете как загинаха скоропостижно вещите лица по делото за " цецомобилите " . Наскоро пак се случиха случайно подредени събития .........Бай Петко просто не легна на властта и макар , че пощади групата на балкона му, не получи 1 гр справедливост
47
2
 
0
 
! Отговори
Zeinep преди 8 години
Sega ste ima siguren dom s parno otoplenie iventilacia, nema da slusha divasnki vikove, nikoi nema da mu troshi przorcite i da mu hvarlia kamani v gradinkata, nikoi nema da mu unijostojava darvetata i cvetiata. Ste mu gotviat hranata, ste mu miat, barshat, perat, gladiat. Ste go pasiat na sigurno miasto i nikakvi bareti s orajia nema da go sabujdat preznostta. Ste ima zdravna osigurovka, lechenie, bezplaten advokat i gratis pop ili muftia.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен45 - Майка му пазаруваше, той не излизаше от вкъщи. Но можеха и нея да я задържат, по-безопастно щеше да бъде. А сега какво - само пострадали хора и кървища.
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вички ли смятате, че Петко е невинен? Виновен (-) , невинен (+)
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демокрация, а! Ето затова говори Волен, че обикновения човек е безпомощен, ако държавата реши да го смачка! За малко му беше и на него, ако не бяха протястите и хората пред ареста!
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изумен съм от коментарите. Хора, вие зомбирани ли сте? Изглежда не сте следили събитията или сте платени писачи. ОТВРАТ!!!
42
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията не можаха да му спрът тока, водата и да завардят улицата да не ходи до магазина за храна и вода?!Щеше да излезе мирно и тихо след няколко дни.Неее друго си е да му пратиш командоси оборудвани като за война да щормуват къщата на човека.***
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно съм съгласен с повечето коментари.Мисля си обаче, дали на бай Петко щяха да му дадат такава присъда, ако не беше стрелял, а карал автомобил? И нямаше ли вече да се наслаждава на условната си присъда, както десетките други след произшествие на пътя с летален изход? Не искам да бъда погрешно разбран, наистина е жалко за отнетия млад живот и съсипаното бъдеще на едно дете и семество! Но някак си от самосебе си се налага изводът, че в БГ цената на живота е нищо и се прилагат 2-ни стандарти
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 555Ако беше в щатите......Ако беше в щатите ..... бай Петко отдавна щеше да е у дома си .... и полицията да му беше изплатила огромно обезщетение !!!!! Но такива глупости в щатите слава Богу не се вършат !!!! Те за това са ЩАТИТЕ, а не КОНЦЛАГЕРА - БЪЛГАРИЯ !!! !!!! Да те съдят че защитаваш себе си, майка си и дома си ??????????? ДЕМОКРАЦИЯ ??????? ПРАВОВА ДЪРЖАВА ??????
39
0
 
28
 
! Отговори
they call him skunka преди 8 години
Много жалко за убития спец. полицай, за него и най-вече за дъщеричката му!НО!Този господин дали представлява такава степен на обществена опасност,че да му спретнат такава показна акция??Еми докато хвърлят прах в очите на хората...'покрай мокрото гори и сухото"...НАПРАВИХА НИ НА МАЙМУНИ!
38
1
 
20
 
! Отговори
555 преди 8 години
Ако беше в щатите - нямаше да има такава операция- ако имаше операция петко щеше да е мъртъв- ако беше проведена така ...баретите и шефа им щяха първи да бъдат съдени- ако имаше дело щяха да го дават по телевизията
37
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой съд и кой съдия разреши атака на додма на бай Петко ??????? С какви доказателства е разполагал този съдия че бай Петко е общоопасен ????? Защо никой в града не знаеше че този човек е опасен освен баретите ???????? Колко сотици /хиляди/ българи имат в дома си нерегистрирано оръжие и защо не ги нападат баретите ?????? А ако му е подхвърлено оръжието ????????? 1 000 000 000 въпроса ??????? Закрито заседание на съда ???????????ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА !!!!!!!
36
1
 
23
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
До до 57Кажи ми какво е тази акция ако не -ПЪЛЕН ПРОВАЛ. Какво постигнаха с нея? Какво изобщо са постигнали от МВР или ДАНС освен да смачкат обикновения човек!Прав си веднъж отидох до полицията когато ми се наложи за кражба. Казаха ми че е много скоро и да отида след седмица защото "може вещите да се намерят или някой да ги върне"?!?Явно си в системата и много боли истината но това са фактите - МВР/армия са в кома и не работят. Разлика между полицай и ром няма - и двамата са на помощи!
35
1
 
19
 
! Отговори
янев преди 8 години
ЖИВ СПОМЕН ОТ СЪДОПРОИЗВОДСТВОТО В НРБ ТОГАВА И СЕГА ПРИСЪДИТЕ СЕ ДИКТУВАТ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ А СЪДИИТЕ САМО ГИ ОГЛАСЯВАТ
34
3
 
25
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Този случай е показателен за целия сектор Сигурност. Луд с ловна пушка убива елитен командос и ранява петима при планирана акция!Не ми се мисли ако някой джихадист който се е сражавал в Сирия и има опит изненада полицията. Спокойно може да затрие град с размерите на Враца да речем преди баретите да се усетят какво се случва.Дано останем встрани от атентаторите, че каквато полиция и армия имаме, май правилното ще е да сменяме религията....
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 37- а ти като беше там подписа ли се на инструктажа бе тарикат или ти реза дървото пред тях за да има видимост и ония да се подготви или прави снимките ....а не си ти щото май ония ги разкараха щото на собствена глава са ходили да снимат къщата/пак порно/ ...а няма община да вземат скицата на сградата. ами ще стреля смятай колко изненадващо са действали че да събудят квартала- хей на сватба без ***/HUY/ не се ходиаз за риба като ходя че разузнавам 100 пъти повече
32
1
 
28
 
! Отговори
Цветанов преди 8 години
Заметоха истината под килима. И процесът беше при "закрити врата", и доказателствата бяха фалшифицирани, и сега нарочно "до живот, без замяна", за да не научим никога истината.Джандарска държава.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 51Трябва като едно време - на прасетата в Белене....- - -- - - - - - Те прасетата влязоха в дома му ......... през прозорците ...... ?????????
30
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РАБОТИМ ЗА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ДА НИ СТРЕЛЯТ ПО ДОМОВЕТЕ ?????? АКО НЕ НИ УБИЯТ НИ СЪДЯТ ДО ЖИВОТ ????????? ТОВА ДЪРЖАВА ЛИ Е ????????
29
3
 
29
 
! Отговори
??? преди 8 години
Не виждам какво престъпление е извършил, за да го осъждат на доживотен затвор. Някакви влизат с взлом в къщата му и той се защитава по позволения от закона начин. Къде е престъплението?