Ексдепутат обвинен в източване на телеком

Гроздан Караджов улеснил присвояването на милиони
30
Ексдепутат обвинен в източване на телеком
Гроздан Караджов в следствието заедно с адвокат Лулчева. Снимка: БТА

Бившият депутат Гроздан Караджов е обвинен за престъпления против собствеността. Той беше призован днес в сградата на столичното следствие, предаде БТА.

Разследването по случая е започнало по сигнал на "Теленор" от 27 април миналата година. В него се казва, че през май 2013 г. "Теленор" е придобило всички акции на мобилния оператор "Космо България Мобайл" и че след извършен одит е установено, че 21 компании са издали фактури към "Глобул" за предполагаеми фиктивно извършени доставки на стоки и услуги на обща стойност 48 млн. лева, информираха от прокуратурата.

В сигнала са посочени всички 21 компании, както и лицата, свързани с тях, за които са установени съмнителни сделки.

Прокуратурата е събрала доказателства, че в периода 2011 г. - 2012 г. Гроздан Караджов, като собственик и управител на търговско дружество, е сключил три договора с "Космо България Мобайл" ЕАД на обща стойност 5 545 660,51 лева, но по тях не е имало изпъление.

Сключвайки тези договори, Караджов умишлено е улеснил главния изпълнителен директор на "Космо България Мобайл" ЕАД да присвои сумата от 5 545 660,51 лв., твърди обвинението.

Караджов е обвинен за длъжностно присвояване и е с мярка за неотклонение "подписка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
Скроиха му шапка в най- добрите традиции от школата на Феликс Едмундович. Не беше ли '' невинен до доказване на противното'' или........
26
3
 
3
 
! Отговори
Български шофьор преди 6 години
Една добра новина! леля Цеца - стружката загуби от Радев, деформаторите не влязоха в парламента, сега и патладжана е следствен! Следващия се надявам да е ананито - нали се борихте и го направихте заедно с ОПГ гроб скапани деформатори - да ни набухате на шофьорите жестоки глоби.... и ние ви го набухахме и на вас и на гроб!!! Това да е за урок на всички които си мислят че могат да връзват бюджета на наш гръб!!!
25
1
 
3
 
! Отговори
Един шофьор преди 6 години
Ха, чудесна новина - първо Деформаторския блок не влезе в парламента, сега и ще го съдят инициатора на рекета с глобите който се бориха да въведат и въведоха върху българските шофьори! Така е грозданка - вие заедно с гроб ни го начукахте с новите глоби, ние пък ви го начукахме като не гласувахме за магарето на гроб, а на парламентарните избори както се вижда почти никой не гласува за вас! Това да е за урок на всички които си мислят че ще връзват бюджета на наш гръб!!! анани, ти си следващия!!!
24
2
 
4
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Ей за това Слави седи пред Парламента,ама кой да го разбере.По ни е кеф да го наплюем.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако го осъдят другите ще се замислят преди да крадат. Ще видим при явна кражба какво ще направи прокуратурата
22
0
 
10
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Този имаше претенцията да управлява. Желанието им е било винаги да крадат. Няма държава.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то какво излезе от цялата работа - реформаторите никакви реформи не направиха, ама яко се облажиха от участието си във властта и си напълниха сметките за години напред...
20
0
 
8
 
! Отговори
любо преди 6 години
Е и какво????
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 545 660,51 лв и подписка!2 кила картофи за да нахранят децата си и влизат в затвора от 3 до 5 години.Такава ни е статистиката за борба срещу престъпността!
18
1
 
11
 
! Отговори
хайде скоро и Радан преди 6 години
Костовите гащници все се чудят как да чопнат нещо и обикновено ги прецакват другарчетата им защото са глупави и все просто опират пешкира. Ей този г.ащник сега ще се разхожда по съдилища дълго време, а е намазал не повече от някоя друга хилядарка, които ще даде на Ина Лулчева да го вади. Пишман-далавераджия
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Окрадоха държавата, вече ще крадат от частните компании.
16
0
 
18
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Румънският модел изпълняван от вулгаристанци. Повдигнати обвинения и впоследствие оправдани "бизнесмени".
15
1
 
22
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
И КАКВО ОТ ТОВА ??? Всеки ден слушаме по медиите за източване на Милиони и НИЩО,НИЩО НИЩО !!!Е НЕМА ТАКЪВ НАРОД !!!
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще има осъдени ???
13
9
 
7
 
! Отговори
Do 6 преди 6 години
А, ако е бил в БКП, след това в БСП, след това в ГЕРБ, пак ли е ясно какъв е???А, ако е бил в ДС, а след това в ДПС или ВМРО, пак ли е ясно?Айде, писна ни от *** като теб.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният ученик на завряния зет с обвинение, а учителят кога?
11
13
 
6
 
! Отговори
Do 10 преди 6 години
До АнонименДа бе- то само "демократите" крадоха в България.Кредитните милионери, фалиралите банки, виденовата зима...всичко това "демократите" го направиха.И...нека да видим какви са обвиненията срещу Караджов...защото между бизнес сделки и престъпление срещу собствеността има голяяма разлика. Да не говорим колко трудно доказуемо е.Още повече, от статията не се разбира НИЩО. Улеснил бил шефа на Космо да просвои парите?!?!!
10
4
 
12
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Анонименот 1990 тоест от началото на демокрацията всички които са достигали до властта в България са комунисти пребоядисани в синьо,сиво зелено розово просто се разделиха на партийки за пред света иначе са от един дол дренки вече второ трето поколение снахи сватове и пр....
9
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този демократ е присвоил окло 5 милиона а сега си представете от 89 година до сега колко милиарда са присвоени от унищожаването на икономиката.
8
1
 
40
 
! Отговори
И кво преди 6 години
И накрая какво, установяват, разбират, гледат, проучват, събират доказателства и накрая какво ... нищо.Един няма осъден доживотно, един няма с конфискувани имоти ... робстворо продължава с пълна сила драги зрители.