"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор

Иска проверка и от антикорупционната комисия за имота
Обновена: 22 мар 2019 10:51 | 22 мар 2019 10:35,
188
"Апартаментгейт": Цачева сама се даде на главния прокурор
Снимка: "Артекс"

Антикорупционната комисия и главният прокурор да проверят как и с какви пари правосъдният министър си е купила апартамента на ул. "Юрий Гагарин". Това е поискала самата Цецка Цачева след като гръмна скандала "Апартаментгейн", в който е замесена и тя.

Още по темата

Преди дни стана ясно, че Цачева е купила от "Артекс Инженеринг" апартамент в луксозна сграда в столичния кв. "Изток”.

Според брокери цените на имотите в района се сред най-високите в София – около 2000 евро на квадрат. Справка в Службата по вписванията показва, че за около 200 квадрата е заплатена сума от 286 000 лева. Съседен апартамент с подобна квадратура е продаден по същото време на цена почти 40% по-висока.

Цачева твърди, че няма нищо нередно в сделката и че е купила имота на груб строеж, така че е нормално цената да е по-ниска.

За да изчисти напълно името си от скандала, тя е поискала проверката от главния прокурор и антикорупционната комисия, по време на която да бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът, да се установи има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните отношения.

"Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени", отсече Цачева.

Тя се закани, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема.

Цачева увери, че е готова да сътрудничи напълно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дегизирани кумунисти, разспиляхте ни , край нямах те
152
2
 
29
 
! Отговори
Ххх преди 5 години
Най гадното от тази миризлива апартаментова история са лъжите на цвъки и Цецка. Сякаш не знаят, че всички хора на властта се гледат под лупа. И най- малкото съмнение подлежи на разследване. Въпросът е има ли кой да ги разследва. Вероятно затова и си позволяват всичко, което пожелаят за да се облагодетелстват. Тези настоящите отдавна минаха и надминаха бившите борци против фашизма.
151
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е нещо като изпирането на пари - прокуратурата да изпере сделки и да легализира каквото е нужно на политиците, за да може после да кажат ама те ме провериха ама всичко е ОК.
150
1
 
30
 
! Отговори
Х преди 5 години
Как няма да се даде на гл, прокурор като сама се е хвърлила в окопа. А това, че сделката е корупционна, мирише отдалече. Продаване на луксозни жилища с над 50% промоционални цени на хора на властта си е направо груб конфликт на интереси и/ или данъчна измама. Каква случайност. Трима хубавци новодомци облажили се от този шанс.
149
1
 
13
 
! Отговори
Филип Тотю преди 5 години
ЦЕЦКА САМА СЕ ДАВА НА ВСИЧКИ
148
4
 
22
 
! Отговори
размишлявам преди 5 години
А още по-странно е , че инфото идва от " свободна европа " и "антикорупционния фонд "- организации спонсорирани от сащ или службите им . Един от авторите - полина паунова - виден протестър , американофил , русофоб . С две думи - ЦЦ е " отстрелян точно преди изборите от " своите " . Все пак ББ заема по - умерени позиции , а ЦЦ се е доказал като върл американофил , дори се е превърнал в слуга на Козяк . Въпросът е защо !!!!! Заради алчността си и корупцията си е станал неудобен или...???
147
21
 
9
 
! Отговори
Вашето мнение преди 5 години
Нинова доказаната крадла е закупила апартамент с мъжа си за 21 000 лева, при пазарна цена от 90 000 лева, КПКОНПИ да разследва и това ***
146
4
 
5
 
! Отговори
Още една Муха преди 5 години
- "Артек" - международный детский центр. В советское время - самый знаменитый пионерский лагерь СССР и визитная карточка пионерской организации страны.- Артекс 94 - Туроператор Украины- "АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ" АД - БългарияНе страдам от параноя, но интересно КОЙ стои зад всичко това?
145
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацата ще проверява Цецата........Да предположим ли резултата от проверката ?Само ще помоля някой, ако види някъде изкоп на тази строителна фирма да ми се обади, за да ида да си взема апартамент на зелено или на груб строеж за 600 евра/квадрата
144
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето Цветан Цветанов злобееше как трябва след като си осъден на пърав инстанция да те смятат за виновен. Доколкото знам Цветанов е осъден на ДВЕ от трите инстанции. Излиза ли че той е престъпник и защо му се дава трибуна?
143
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
глупости пиша т.е. 2021 свършва мандатът на Заев.
142
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
142 - съвсем наскоро Борисов се заканваше на Зоран Заев с пръст и му обясняваше как пред следващия му мандат (На заев) щял да му държи сметка. А този свършва 1921. Освен това Борисов се изтърва, че планира каква ще минималната заплата през 2030 г, и съвсем заприлича на Тато. Той смята да изкара във властта още едно десетилетие!!! ужас!!!
141
1
 
23
 
! Отговори
Ако някой види изкоп преди 5 години
веднага да инвестира някой лев, после ще има луксозен апартамент почти без пари!? Учете се от Цецка, кака знае как!
140
2
 
17
 
! Отговори
Край преди 5 години
Както се е дала сама на прокурор - така и сама да се осъди и сама да хваща за Сливен в черно бяло рае.
139
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светът се променя светкавично, а наш'те хора купуват ли, купуват сякаш ще векуват В най - скоро време с ЗД принтер ще строят жилища за няколко часа, които ще струват колкото килограм месо. Ако знаем, ако знаем....
138
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов не можа да я направи президент и й подари правосъдното министерство,а то и там имало келепир...ама казват ,че и Боко имал къща в Барселона и дори цял остров в Гърция...ей тия гербери се оядоха бе...виждат ,че им идва краят и бързат да се нагушкат...
137
2
 
16
 
! Отговори
Z преди 5 години
Баба Цецка Цачева (министър на правосъдието) и съпругът й (архитект) са едни от главните действащи лица в апартаментната и имотна мафия!!Знаят те всички хватки как законно да се сдобият с евтини имоти!Хитро замислено, почти гениално..............ако не няха толкова алчни, те , Цецо Цвeтанов , Веждито Рашидов и Левон Хампарцумян..............никой нямаше да се досети!!!
136
1
 
19
 
! Отговори
тонката преди 5 години
нема по чист и честен човек от наша Цецка па и много убаво пее песната цъфнал цветанов герб
135
10
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 5 години
Извинявам се! Другарката Цецка Цачева е невинна. Проверката ще го докаже и почтеността й ще се затвърди. ГЕРБ, ГЕРБ, ГЕРБ, ГЕРБ, ГЕРБ до самия край!
134
13
 
6
 
! Отговори
до 134 преди 5 години
Защо Нинова ,Байчев и исие не се дадат на прокуратурата?Също са купували много по-евтино.