Собственикът на 5-те кучета Кане Корсо остава в ареста

Има опасност той да се укрие от правосъдието
17 юни 2019 13:10, Йордан Бързаков
28
Собственикът на 5-те кучета Кане Корсо остава в ареста
Снимка: БулФото

Софийският окръжен съд в остави в ареста собственика на петте кучета, които убиха човек, съобщава bTV.

Инцидентът стана на 6 юни в село Владо Тричков. Петте кучета от породата Кане Корсо се измъкнал от двора и нападнали 39-годишен мъж от селото. Установено е, че той е бил нахапан до смърт и е починал от раните си.

Още по темата


Собственикът на животните - Йордан Карагьозов, беше арестуван и обвинен за това, че не е полагал грижи за тях.

Преди седмица Районният съд в Своге, реши, че Карагьозов трябва да остане в ареста.

Днес, окръжният съд, изтъкна, че престъплението, в което е обвинен, предвижда до 5 години затвор и до 10 хиляди лева глоба, и има опасност той да се укрие от правосъдието.

Прокуратурата внесе и нови доказателства и експертизи, които доказват, че Карагьзов не е полагал грижи за петте кучета.
 


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 9 месеца
Ако е осъден пишете, иначе няма смисъл.
27
0
 
0
 
! Отговори
магурката преди 9 месеца
И това може да стане,въпреки че е глупаво при предвиденото наказание,но не могат да го държат повече от два месеца без да вкарат обвинителният акт и съда да разпореди задържането му,но едва ли ще стигне дотам въпреки ваканцията при този обществен интерес.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В тази държава няма ли служба, която да прибира опасни кучета за които не се полагат грижи. Жалби е имало пре достатъчно. Местил е кучетата из цяла България. И какво е това 5 години. След признаване на вина и съкратена процедура ще получи условна. А като се защищаваш в имота си от крадци и гръмнеш плъх, ти искат 20 години и повече.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не 5 години, 50 трябва да му дадат. За назидание. А да гледаш кучета за охрана, няма лошо. Даже на места са единсвеното спасение от набези. Но трябва да се носи отговорност като за оръжие. Не бих оставил близки в къща без кавказка или алабай. И то пазач.
24
4
 
2
 
! Отговори
Тест преди 9 месеца
Не знам защо нашенецът обожава да е кучкар
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Според мен ги е хранил със сурово месо. Така хранени кучетата от която й да е порода се настървяват и озверяват.
22
0
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 9 месеца
Харесвам кучетата, на нямам свое защото мисля че е ненормално да го отглеждам в малък апартамент, да го извеждам само сутрин и вечер, а по цял ден да стои на тясно! Това е доста жестоко! Освен това пътувам и дори да има къде да го оставям, то това води до стрес в животното. То става част от семейството и трябва да получава адекватни ЗА НЕГО грижи! Една от най-големите грешки на много от кучкарите е, че не се отнасят с тях, като с кучета, а като с *** деца!
21
3
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 9 месеца
А какъв процент от "кучкарите" събират изпражненията им? Как биха реагирали, ако тези *** са им у дома на килима? Защо си мислят, че тротоарите и и градинките могат да се ползват за кучешки тоалетни? Колко от тях разхождат любимеца си с намирдник? Скоро бях в столицата една близка европейска държава. За седмица не видях нито едно бездомно куче? Защо у нас не е така? Каква е тази напълно безумна практика след кастрация и еднократно обработване кучетата да се пускат отново по улиците?
20
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 9 месеца
Че правоохранителната и правосъдната ни системи са гола вода-разбирам. Но се оказва, че са много по-зле отколкото със си представял! Този у-род неколкократно са го издирвали, не са го открили, но защо са му оставили кучетата-това не мога да го проумея! Пак ще изразя и мнението за "кучелюбците" - това за мен са предимно хора с мнооого дълбоки психични проблеми, опитващи се да ги решат с едно всеотдайно и любящо безусловно животинче! Знаете ли какъв процент от домашните любимци са регистрирани?
19
6
 
5
 
! Отговори
Емил преди 9 месеца
Вярващия на Иванчева-трябва да си много елементарен и *** да вярваш, че е невинна
18
6
 
6
 
! Отговори
Коки преди 9 месеца
Кучелюбците мразят хората, а от Екоравновесие и другите организации за песове само прибират пари и затова хората прибягват до крайни мерки като отравяне на животни...
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом присъдата може да е 5 г всеки гологлав татуиран злобар с някое от опасните породи зло куче и тнт без да се замисли ще го пусне да нападне човек 5 те кучета са в приют още не са убити ще ги убият или пак някоя мацка ще ги осинови и ще каже,колко са мили аман от такива спрете да осиновявате такива кучета а ги убийте тия са за убиване
16
1
 
13
 
! Отговори
... преди 9 месеца
И после ми разправят как бъ съдът бил честен и почтен и ..! Абе не знам ама е най-милостивия съд когато му отърва! На кмета на Младост София Иванчева без доказателства, никакви, и дадоха 20г присъда с тенденция да бъдат и 30! А тука за доказано убийство 5г.! Еми драги ми власт имащи, съдии, прокурори и други гуйна на тази територия наричана България! Да ви са живи и здрави майките, лелите, бабите, сестрите и всички роднини! Това го казвам, щото вас само народен съд ви оправя!
15
4
 
11
 
! Отговори
кинолог преди 9 месеца
Всеки некомпетентен притежател на куче, който го "разхожда", не като стопанин, води кучето, а обратно, всеки, който на обществено място води куче без повод и наморник, всеки, който не събира изпражненията на кучето си, всеки, който му позволява да припикава каквото му скимне... Трябва да бъде жестоко глобяван и кучето му да бъде отнето !!! Такива хора се гаврят с кучетата избивайки комплекси !
14
2
 
20
 
! Отговори
До ветеринар преди 9 месеца
Няма такова нещо двуцифрено iq. Може да е високоинтелигентен и пак да е психопат. Затова трябва забрана на определени породи кучета. А за останалите кучкари, които извеждат кучета без намордник и каишка- сурови и реално изпълнявани глоби. За случаи на убити от животни хора, наказанията за собствениците също трябва да са в пъти над това сегашното. Само така ще си дойдат нещата на мястото. Другото е популизъм и евтини ревове на кучелюбители, вероятно с двуцифрено iq.
13
2
 
17
 
! Отговори
Бирено мече преди 9 месеца
В Италия породата се е наложила като „куче на мафията“, заради нрава му досущ приличащ на член на Коза Ностра – себеотдаден и любвеобилен към всички членове на фамилията, и жесток към всички, които я наранят. Ако му се подаде команда то атакува без да отстъпва без значение дали се бори с вълк или по-едро от него животно.
12
4
 
17
 
! Отговори
Ветеринар преди 9 месеца
До Ангел2

И немска овчарка може да убие човек, а минипинчер - да осакати дете; и тях ли да забранят? По-скоро трябва да се забрани на определени индивиди да имат куче. Кучето е такова, каквото го възпиташ, разберете най-накрая. Ако асоциален индивид с двуцифрено айкю възпитава куче, имаме налице глупаво и агресивно куче; и то е опасно, ако ще да е тойтериер
11
3
 
25
 
! Отговори
А преди 9 месеца
Кучетата убиха ли ги, както се прави с човекоядците навсякъде по света.
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тъжната истина е, че в България е пълно с комплексари.
Винаги е било, е, а за съжаление се очертава и да бъде. Политическият ни и бизнес елит са си мутри, населението им се възхищава и респективно се държи мутренски. Джипове, баварки, ланци, бойни кучета, анцузи, лоши погледи, агресия, боксове и ножове, всичко гарнирано с чалга и тонове евтин рап.
С такива хора по цялата вертикала няма начин да се направи нещо смислено, освен кражби, далавери, немарливост и неизбежните последствия от това.
9
2
 
36
 
! Отговори
Да бе преди 9 месеца
На тези п с е та не им се броят ребрата, значи НЕ СА ГЛАДУВАЛИ. Стига глупости с "горките гладните те". Очевидно няма такова нещо. Просто законите ни са скапани. Тоя трябва да го съдят не за това, че не полагал грижи за псетата , а за виновно причиняване на убийство вследствие на умишлено пускане на опасните животни без контрол, без намордник, без каишка в пределите на места, където има хора. И наказанието не трябва да е 5 години, а от 45 години до живот. Глобата трябва да е огромна.