Делото срещу "Братя Галеви" продължава на 21 февруари

Дотогава трябва да е готово и заключението на вещите лица
2 дек 2019 17:15,
19
Делото срещу "Братя Галеви" продължава на 21 февруари
Снимка: Булфото архив

Окръжният съд в Кюстендил насрочи нова дата за заседание по делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/ води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", за отнемане на престъпно придобито имущество. Заседанието е насрочено за 21 февруари. За тази дата трябва да е готово и заключението на вещите лица, по поставената им допълнителна задача към счетоводно - икономическата експертиза по делото, съобщава БТА.

Още по темата

На днешното си заседание съдът прие допълнителното заключение към счетоводно - икономическата експертиза. Поставена беше допълнителна задача на трите вещи лица, изготвили експертизата, които получиха удостоверение за достъп до банковите сметки на двама от ответниците по делото.

Определен беше и краен срок за изпълнение на неизпълнена до момента съдебна поръчка, касаеща разпит на двама свидетели от Република Сейшели.

Делото е заведено от КПКОНПИ срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и касае луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми.

Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
6
 
! Отговори
HOLLANDECA преди 4 години
naschite momcheta ot MOMCHILGRAD SA OTVORENI NICHTO NQMA DA STANE NA TQH
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хванаха ги за " писаните" вече тях!-:) Безсилие и нищо друго!-:) те си живуркат някъде там!-:) И Маргините и да не изброявам още! Ако бяха комунистите.Светът щяха да обърнат Но щяха да ги намерят! Но господа " демократите" Не желаят изобщо да ги търсят!!!!
14
1
 
17
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Знам че звучи като клюка, но от приятел на приятел който познава дъщерята на единия в Дупница са си живи и здрави и се чуват често по телефона. Дупница е малък град и семействата им ако бяха минали в траур щеше да се знае.
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи откъде пък знаеш,че си били харчили парите си в Дубай,да не си им светил?За такава малка присъда от 5 години с работа щяха да излязат от затвора след най-много 3 години,защо да бягат?На мен това изчезване на братята ми прилича повече на двойно убийство,иначе досега да бяха се показали.Дано са живи,ама нещо не ми се вярва.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13Намеринги ту, като си голям разбирач.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По интересното е кого ще съдят като другарите са в неизвестност от 7 години. Ако бяха пуснали кучета за тези 7 години щяха да ги открият. Никой не ги търси и защо да ги търсят та да им разкрият далаверите на някои другари ли.
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
TEZI OSHTE LI SA NA SVOBODA ?! A OSTANALITE KATO TYAH , CHE SA NA VSYAKA KRACHKA TAKIVA V BG VECHE 30 GODINI...I ZASHTO NAMALYAHME NA POLOVINA?! OSTAVA I DA SE CHUDIM...NE NI STIGASHE BEZPARICHIETO...
9
0
 
11
 
! Отговори
Зевзек преди 4 години
Ама, 21 февруари , добре! Ще направим резервации за полета до България. Веднага, не разбрахме обаче годината. Явно след 25 - 30 години. Ще питаме в комисията, чуваме се често.
8
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък шопите за малко да изберът сестра Галева за кмет. За 7 години забравиха, че когато тия духнаха на власт бяха шумкарите и съпруга на Манолова беше МВР шеф
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи иска ли държавата ще се справи с всичките за нула време.На кого пробутвате шменти капелите?Това братя,сестри,братовчеди и т.н. всички политици се възползваха от тях и накрая ги и покриват с давност и други методи.Те свършиха мръсната работа на политиците и накрая станаха неудобни.Народа го знае! Защо будалкате хората и кой ви вярва?!!!!
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще ги хванете за ... шпека братя Галеви, кой знае на кой плаж се пекат и гледат сеира на тия съдилища
5
2
 
24
 
! Отговори
DDD преди 4 години
Нищо няма да направите пак! Само кьорфишеци в тая държава!... Пламен ви го каза навремето: "А съм си отворил устата, а политиците ви ще се самоубиват масово на центъра на София!"...Яжте им ***!
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо им взимате имотите на хората,те са си тяхна собственост?Ставате прекалемно нахални и брутални!А на ромските престъпници палатите не ги пипатес пръст!
3
0
 
20
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Човека взе парите каза чакай малко,куче влачи рейс диря няма няма ей!
2
1
 
27
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Тея автомобили дето са били луксозни 2012 сега няма да струват дори и 25% от оригиналната им стойност. Не знам как има въобще хора които да смята, че имаме съд и независима съдебна система.
1
7
 
22
 
! Отговори
123 преди 4 години
Това дело как така още се точи? 7 години!