Прокуратурата разследва смъртта на двамата горски

Образувано е и досъдебно производство
Обновена: 5 авг 2021 12:01 | 5 авг 2021 11:31,
11
Прокуратурата разследва смъртта на двамата горски
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Благоевград започна разследване на смъртта на двамата горски служители, които загинаха вчера при гасене на пожара в община Сандански.

Образувано е досъдебно производство по случая.

При проверката е установено, че огнената стихия е възникнала през нощта на понеделник срещу вторник между селата Петрово и Голешово.

Пламъците били овладяни, след което на място били изпратени служители на Югозападно държавно предприятие с цел наблюдение. Впоследствие пожарът се разраснал.

Още по темата
Вчера след обяд на горска пътека в местността „Св. Илия“ в района на с. Голешово, били открити телата на А.Г. (на 33 години) и В.Д. (на 46 години) - служители в горско стопанство. Незабавно бил подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и спешна помощ констатирали смъртта на двамата мъже. Третият пострадал – 47-годишният С.К., в тежко състояние бил транспортиран за оказване на лекарска помощ. Понастоящем мъжът е приет за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.

Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено. Направен е оглед. Разпитват се свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи. Районът и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи.

Формирани са екипи от разследващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Оная *** Мария Козарова, която се опита да ме удуши преди 5 години прокуратурата няма ли да е разследва или тя може да извършва вякакви престъпления безнаказано така ли
8
0
 
10
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 години
Обикновените горски служители нямат работа там където огъня за минути си мени посоката, още пивече без средства за защита. Който е ръководел операцията да си подава оставката незабавно.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за хората, но какво по-точно ще разследват защо и кой е променил посоката на вятъра ли, или как е възникнал пожара ???
6
0
 
17
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Прокуратурата да вземе да се замисли как пожар възниква в гора посреднощ от нищото... и да изюрка следствието да залови подпалвачите - които се превърнаха и в убийци !!! Повечето пожари са запалени умишлено - половин България е в пламъци, арестувани няма, подсъдими няма !!!
5
1
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Какво има да се разследва - пожар е особено опасно обстоятелство и местните власти е трябвало да предотвратят влизането на обикновени хора в района бедствието. Кмет, общинска полиция, местното противопожарно звено, носят отговорност. Шефа им в горското също - ако той ги е пратил в пожара.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ще разследват? Огъня ли? Ама какво ли не измислят за да се гушат с твърде високите си заплати!
3
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗАРАДИ ТОЗИ СЛУЧАЙ В МОМЕНТА ТАКА СЕ ПЛЮЕ ПО РАДЕВ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, ЧЕ НЕ Е ИСТИНА!
2
1
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛОША ОРГАНИЦАЗИЯ ! ДОРИ ЕДИН ПАСТИР ГИ Е ГЛЕДАЛ КАК УМИРАТ ПО ТОЧНО ИЗГАРЯТ ЖИВИ
1
5
 
7
 
! Отговори
селянин преди 2 години
че кво токо има да се разследва или ударете едно разследване кат на Чората 20 годин и така с тва дело мое се пенсинирате